Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Πριν λίγες ημέρες έγινε συνάντηση της Επιτροπής των πολιτών για το νερό κ τη θάλασσα του Αιτωλικού, με τη Βουλευτή της Κυβέρνησης του Σύριζα Μαρία Τριανταφύλλου, η οποία ενημερώθηκε για το πρόβλημα της υδροδότησης του Αιτωλικού.
Η κα Τριανταφύλλου υποσχέθηκε στην επιτροπή ότι θα φέρει το θέμα στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση.....

Η ερώτηση κατατέθηκε και μπορείτε να την διαβάσετε παρακάτω, καθώς και την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού.
Η κα Τριανταφύλλου υποσχέθηκε και νέο ραντεβού στην επιτροπή προκειμένου να συζητηθεί και το θέμα της μόλυνσης της λιμνοθάλασσας του Αιτωλικού.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην απάντηση του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφέρθηκε στον «Δήμο Μεσολογγίου – Αιτωλικού»!!!! Γλώσσα λανθάνουσα ή ξέρει κάτι ο κ Υπουργός;


Θέμα:Eπίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ  Μαρίας Τριανταφύλλου προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σχετικά με την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος υδροδότησης του Αιτωλικού Αιτωλοακαρνανίας.

Το βίντεο της συζήτησης: Δείτε ΕΔΩ


Για ζήτημα που χρονίζει έκανε λόγο η βουλευτής Αιτω/νιας  κ. Τριανταφύλλου αναφερόμενη στην υδροδότηση και την ποιότητα του παρεχόμενου νερού στους κατοίκους  του Αιτωλικού.

Η  μη ασφαλής κατάσταση του νερού, ουσιαστικά από το 2008, οδήγησε σε απαγόρευση πόσης και οικιακής χρήσης του νερού που παρέχεται στη δημοτική ενότητα του Αιτωλικού του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Η Βουλευτής  επεσήμανε πως παρά τις προσπάθειες των δημοτικών αρχών και της ΔΕΥΑ, σύμφωνα πάντοτε με τις υποδείξεις της υπηρεσίας Υγείας δεν υπάρχει  αποτέλεσμα.

«….υπάρχουν διάφορα έργα που έχουν γίνει, όπως και προϋπολογισμοί γι’ αυτά τα έργα- θεώρησα ότι θα πρέπει καταρχήν να ενημερωθεί -που σίγουρα το γνωρίζετε- και το Υπουργείο και με κάποιον τρόπο να συμμετέχει στην εκπόνηση ενός σχεδίου μόνιμης λύσης γι’ αυτό το ζήτημα».

«...Υπήρχαν συγκεκριμένες προτάσεις για διορθωτικές κινήσεις….  πάρθηκαν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας, ωστόσο η κατάσταση αυτή ισχύει ακόμα…» .

          Τέλος, τόνισε  πως είναι αναγκαίο να υπάρξει και από τη μεριά της πολιτείας σαν  στρατηγικός στόχος η μόνιμη λύση για τους κατοίκους του Αιτωλικού αλλά και ο συνολικότερος σχεδιασμός για μια περιοχή που είναι πλούσια σε υδατικούς πόρους.


Από την πλευρά του ο Υπουργός των Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, αρχικά, υπογράμμισε πως είναι σημαντικό να φτάνουν στη Βουλή ζητήματα που έχουν μεγάλη αξία για τους πολίτες. Τέτοιο  είναι το ζήτημα του πόσιμου νερού που θα πρέπει και εν όψει της συνταγματικής αναθεώρησης να κατοχυρωθεί σαν δημόσιο αγαθό.

Για το ζήτημα της υδροδότησης του Αιτωλικού επεσήμανε  πως όντως  τίθεται το ερώτημα για το τι έγινε όλα αυτά τα χρόνια.

Στη συνέχεια απαντώντας στην ερώτηση της  βουλευτού τόνισε πως το Υπουργείο Εσωτερικών χτίζει, από την πρώτη στιγμή, με την αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης και πως θα γίνει επιτέλους για το ζήτημα της υδροδότησης του Αιτωλικού  ένα έργο συνολικό με μακροχρόνια αποτελέσματα.


«Μπορώ, λοιπόν, από αυτή τη θέση, από τις συνεννοήσεις που έχω με τον Περιφερειάρχη, να τονίσω ότι θα είναι προτεραιότητα στην κατανομή του προγράμματος η χρηματοδότηση αυτού του έργου, το οποίο, εξ όσων γνωρίζω, είναι ένα έργο σημαντικό.
Υπολογίζουν ότι μπορεί να έχει ένα ύψος γύρω στα 2 εκατομμύρια ευρώ.
Άρα, πιστεύω ότι θα γίνει επιτέλους, κυρία Τριανταφύλλου, ένα σοβαρό έργο, όχι αποσπασματικά, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, που ξοδεύονταν πάρα πολλά λεφτά, χωρίς κανένα μακροχρόνιο αποτέλεσμα.
Άρα, ο Δήμος Μεσολογγίου-Αιτωλικού και η Περιφέρεια σε συνεργασία και με το Υπουργείο, θα έχουμε δώσει μια οριστική, επιτέλους, λύση σε ένα ζήτημα που πραγματικά υποβαθμίζει, όσο παρατείνεται, την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής».


Το γραφείο τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: