Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ολοκληρωμένο πλάνο αντιμετώπισης του ζητήματος των αδέσποτων από το δήμο Μεσολογγίου

Η αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα ζώα απασχολεί από την πρώτη ημέρα  ανάληψης των καθηκόντων τη νέα δημοτική αρχή του Μεσολογγίου.
Έτσι, τις επόμενες ημέρες μετά από διαβούλευση που έγινε, θα αναληφθούν συγκεκριμένες δράσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Με συντονιστή της όλης προσπάθειας, τον αντιδήμαρχο Μεσολογγίου, Σπύρο Διαμαντόπουλο αποφασίστηκαν, σε πρώτη φάση, οι παρακάτω δράσεις:......

Α) Να ικανοποιηθεί το αίτημα της φιλοζωικής για στέγαση της Διοίκησης, ώστε να μπορούν να εγγράφονται τα μέλη κ.ο.κ. Ο χώρος που θα φιλοξενηθούν είναι στο Ξενοκράτειο κατόπιν παραχώρησής του από την αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων που διαχειρίζεται το κτίριο.
Β) Να συγκροτηθεί με απόφαση Δημάρχου 5μελής επιτροπή αρμόδια για τη διαχείριση των αδέσποτων όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία.
Γ) Να κατασκευαστεί καταφύγιο ζώων σε συγκεκριμένο χώρο που θα παραχωρηθεί από το Δήμο, ώστε να δημιουργηθούν οι αναγκαίες συνθήκες λειτουργίας του.
Δ) Να υπογραφτεί προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δήμου, Κοινωφελούς Επιχείρησης και Φιλοζωικής που θα περιγράφονται  με σαφήνεια οι υποχρεώσεις των συμβαλλόμενων μερών.

Σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Μεσολογγίου κ. Σπ. Διαμαντόπουλος σημειώνει για την προσπάθεια που ξεκινά: «Η νέα δημοτική αρχή αντιμετωπίζει με την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που αρμόζει, το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων και θέτει τις βάσεις για την οριστική λύση του προβλήματος.
Πρέπει να τιθασεύσουμε το φαινόμενο για να μπορέσει ο δημότης να αισθάνεται ασφαλής.
Θεωρώ πώς αυτό είναι εφικτό σε συνεργασία με τους κατάλληλους ανθρώπους και καλώ όλους τους δημότες να συμμετέχουν ενεργά στην όλη προσπάθεια, να γίνουν μέλη της Φιλοζωικής και να βοηθήσουν έμπρακτα τον καθημερινό αγώνα των ανθρώπων που πλαισιώνουν το Σύλλογο .
Είμαστε δε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση, ρεαλιστική και υλοποιήσιμη, που θα βοηθήσει όλη την τοπική κοινωνία, ενώ υπογραμμίζω ότι το προσεχές διάστημα θα αναζητηθούν λύσεις και στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: