Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιο Όρος


Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι Αιτωλικιώτες επισκέπτονται το κέντρο του Ορθόδοξου Μοναχισμού, το Άγιο Όρος.
  Το προσκύνημα είναι μοναδικό. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την Αρχιτεκτονική των Μονών, το Βυζαντινό τελετουργικό, τις μορφές των γερόντων. Η  πνευματικότητα είναι διάχυτη. Το φυσικό περιβάλλον του Αγίου Όρους απρόσμενο.
Όλα αυτά θα σας συγκινήσουν σε τέτοιο βαθμό που αυτή η επίσκεψή σας δε θα είναι και η μοναδική!.....

 Πέρα του κατανυκτικού των τυπικών της Θείας Λειτουργίας των Ιερών Μονών έχουμε να θαυμάσουμε αγιογραφίες, να προσκυνήσουμε ιερά λείψανα και κειμήλια τα οποία είναι αμέτρητα, να δούμε ιερά βιβλία και χειρόγραφα ανεκτίμητης αξίας, να εκπλαγούμε από τις αρχιτεκτονικές και λειτουργικές κατασκευές των Ιερών Μονών και να αναζωογονηθούμε από το φυσικό περιβάλλον του Περιβολιού της Παναγίας, όπως αποκαλούν οι Αγιορείτες πατέρες το Άγιο Όρος.            
 Αυτοκρατορικά χρυσόβουλα (σαν αυτό που βλέπεται στην πρώτη φωτό) εγγυούνταν τα ιδιοκτησιακά τους δικαιώματα και τις φορολογικές ατέλειες, ενώ στους ευεργέτες τους περιλαμβάνονται εκτός από τους ταπεινούς χριστιανούς, οι βυζαντινοί αυτοκράτορες, οι Μεγάλοι Κομνηνοί της Τραπεζούντας, οι ηγεμόνες της Σερβίας και της Βουλγαρίας και οι βοεβόδες της Βλαχίας.
Το etolikonews σε μια ακόμα επίσκεψη, σας παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό από την περιήγηση.

ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ 













ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΙΒΗΡΩΝ

























ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ













 ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ









 ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ







ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ







ΔΑΦΝΗ






Δεν υπάρχουν σχόλια: