Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

3η Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Ομάδων.


Το Σάββατο 12 Ιουλίου και ώρα 9.00 μ.μ. ξεκινάνε οι παραστάσεις του
  "Θεάτρου Όψεις" 3η Θεατρική Συνάντηση  Ερασιτεχνικών Ομάδων.
Θα έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε την ομάδα "ΥποκρΙΤΕΑ Θεατρική Συντεχνία" από την Ιτέα, με τέσσερα εξαιρετικά μονόπρακτα των  Κ. Μουρσελά, Ι. Καμπανέλλη και Γ. Σκούρτη.
Η Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Ομάδων «Θεάτρου Όψεις» διοργανώνεται και υλοποιείται από τον Πολιτιστικό & Μορφωτικό Σύλλογο «Το Αιτωλικό» και τη Θεατρική του Ομάδα, προσθέτοντας ακόμη ένα στοιχείο πολιτισμού στα δρώμενα της πόλης μας – ένα θεσμό για το ερασιτεχνικό θέατρο - την πιο αγνή ίσως μορφή ένδειξης αγάπης για το θέατρο......
Τρίτη χρονιά λοιπόν για το «Θεάτρου Όψεις». Κάθε καλοκαίρι, υποδεχόμαστε και φιλοξενούμε στο Αιτωλικό, θεατρικές ομάδες, αγκαλιάζοντας πάντα με θέρμη τους κοινούς μας στόχους στους δρόμους αναζήτησης της θεατρικής δημιουργικότητας. Μέσα από τις παραστάσεις μας, αποκτούμε θεατρική εμπειρία, που μέσα από την δημιουργία, την ελεύθερη έκφραση, τη σκέψη και την επικοινωνία, συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

Παράλληλα, στα πλαίσια του θεσμού, έχουν τιμηθεί έως τώρα άνθρωποι του θεάτρου και της τέχνης, όπως οι ηθοποιοί Γιάννης Βογιατζής και Χρήστος Καλαβρούζος. Φέτος θα τιμηθεί η Αιτωλικιώτισσα δημοσιογράφος, συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Ροζίτα Σώκου.

Καταφέραμε λοιπόν και φέτος, παρά τους δύσκολα οικονομικούς "καιρούς", χωρίς καμία υποστήριξη από το Δήμο αυτή τη φορά, να φιλοξενήσουμε δύο θεατρικές Ομάδες εκτός του νομού, από την Ιτέα και την Κόρινθο, οι οποίες μαζί με τη Θεατρική Ομάδα του Παρ. Καλ. Εργαστηρίου Αγρινίου και τη Θεατρική Ομάδα του Αιτωλικού/Πολ.& Μορφ. Συλλόγου θα ανεβούν "στη σκηνή" του "Θεάτρου Όψεις" φέτος το καλοκαίρι.

Σας προσκαλούμε όλους να συμμετέχετε στηρίζοντας την προσπάθειά μας και τις φιλοξενούμενες θεατρικές ομάδες!

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα:
http://theatropsis.weebly.com/

Για τα έργα

ΤΟ ΔΙΚΑΝΟ του Κ. Μουρσελά

Ένα έργο που περιγράφει μια πολύ μεγάλη μερίδα ανθρώπων που αγανακτεί με όσα συμβαίνουν γύρω του, οργίζεται, θυμώνει και ξεσπά πάντα όμως μέσα στην ασφάλεια των τεσσάρων τοίχων του σπιτιού του, η επανάσταση του καναπέ....Τι αντίκτυπο όμως μπορεί να έχει αυτό σε μια οικογένεια με παιδιά εφήβους που γεμάτα όνειρα και προσδοκίες για ένα καλύτερο και πιο δίκαιο μέλλον ξεκινούν την δική τους επανάσταση;

Ο ΑΝΕΡΓΟΣ του Γ. Σκούρτη

Ένα έργο που ταιριάζει γάντι στη συγκυρία της εποχής, καυτηριάζοντας με εύστοχο τρόπο τα ήθη και έθιμα της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας στην Ελλάδα. Ο «Άνεργος», ονόματι Βασίλης  μοιράζεται τον (πολύ) ελεύθερο χρόνο του ανάμεσα στο καφενείο, τον ιππόδρομο και το σπίτι. Εκεί τον περιμένει πάντα η γυναίκα του, όλη μέρα κλεισμένη μέσα καθώς ο ίδιος δεν της επιτρέπει να εργαστεί. Δουλειές βέβαια δεν υπάρχουν, αλλά καθώς στη χώρα του επιβιώνουν όλοι μέσα από την κομπίνα, έτσι κι ο Βασίλης ψάχνει το κόλπο που θα τον κάνει να «πιάσει την καλή»

ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΤΟΥ,  του Ι. Καμπανέλλη

Το μονόπρακτο αυτό είναι ένας μονόλογος. Ένας μονόλογος, όμως, που ουσιαστικά είναι διάλογος: η σύγκρουση ενός αδύναμου άνθρωπου με το ανελέητο περιβάλλον του. Τελματωμένες οι ελπίδες, γελασμένα τα όνειρα, απροσπέλαστος ο έρωτας• κι’ η στέρηση, η μοναξιά, η κοινωνική καταπίεση κι’ εκμετάλλευση… Η συνείδησή του ασφυκτιά. «Αν μπορούσα θάφευγα πρώτος», μας εξομολογείται. Αλλά δεν πρόκειται να φύγει. Άλλωστε, σ’ όλη του τη ζωή πάντοτε «ήθελε», μα ποτέ δεν «μπόρεσε»… Κοινές, βέβαια, οι καταστάσεις, αλλά δραματικές• καθημερινός και μικρός ο «Αυτός», άλλα γνήσιος• οι φθόγγοι του σπαραγμού του, αντίκρισμα των δικών μας βουβών αναστεναγμών η σιωπηρή υποταγή του, προβολή της δικιάς μας εσωτερικής αδυναμίας. Αυτά ακριβώς είναι τα στοιχεία, που ανασύρουν τον ήρωα του μονόπρακτου πέρα από την ασημαντότητα του καθημερινού στην καθολικότητα του Ανθρώπινου• και σε σημείο τέτοιο, που ο «Αυτός» να αποκτά διαστάσεις συμβόλου. «Αυτός», που τ’ όνομά του — σίγουρα — είναι «μέγα πλήθος».

ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ του Κ. Μουρσελά


Για την ομάδα
Η 
Θεατρική Συντεχνία "YποκρΙΤΕΑ" είναι ένας νέος Σύλλογος με έδρα την Ιτέα Φωκίδας που έχει σαν κύρια δραστηριότητά του το Θέατρο. Παίζοντας με τις λέξεις υποκριτική, την πατρίδα μας την Ιτέα και την συλλογική παραγωγή της Τέχνης του δώσανε το όνομα που ήδη διαβάσατε.

Πολλοί από μας σας είμαστε ήδη γνωστοί θεατρικά, μιας και το ταξίδι του θεάτρου έχει ξεκινήσει εδώ και κάποια χρόνια στην Ιτέα. Μαζί μας βρίσκονται και αρκετοί νέοι φίλοι που όλοι μαζί ξεκινάμε αυτήν την νέα προσπάθεια. Αυτό που μας έλειπε ήταν μια ομάδα που να απασχολείται αποκλειστικά με το θέατρο και αυτό το κενό θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε.

Σύνδεσμοι:
http://www.facebook.com/Ypokritea
http://ypokritea.blogspot.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια: