Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Με έξι (6) έδρες το Αιτωλικό στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου

Πως διαμορφώνονται οι έδρες στο δήμο Μεσολογγίου
Εκτός δημοτικού συμβουλίου Μακρής και Μαργαρίτης

Τις έδρες κερδίζουν Κατσούλης, Αντωνίου

 Εκτός δημοτικού συμβουλίου μένουν οι Θ. Μαργαρίτης και Δ. Μακρής σύμφωνα με την κατανομή των εδρών έτσι όπως διαμορφώθηκε βάσει της απόφασης του ΣτΕ του 2012......
Όπως πρώτη ενημέρωσε η ΑΙΧΜΗ με αποκλειστικό ρεπορτάζ, σύμφωνα με αυτή την απόφαση η κατανομή γίνεται λαμβανομένου υπόψη του εκλογικού αποτελέσματος του πρώτου γύρου και ανάλογα με το ποιοι συνδυασμοί πιάνουν το μέτρο των 1317 ψήφων.
Αυτό βγάζει εκτός τους κ.κ. Μαργαρίτη και Μακρή. Έτσι η κατανομή αλλάζει και ο συνδυασμός του Π. Κατσούλη παίρνει τρείς έδρες. Οπότε με το συνδυασμό του κ. Κατσούλη που παίρνει δεύτερη έδρα στο Μεσολόγγι, εκτός από τον ίδιο εκλέγεται και ο Δ. Κοταντάκης, ενώ στην τρίτη έδρα στις Οινιάδες εκλέγεται ο Π. Καρατσόλης.
Ο συνδυασμός του Γ. Τέγα εξασφαλίζει δυο έδρες, μια στο Μεσολόγγι, όπου εκλέγεται ο ίδιος και μια στις Οινιάδες όπου εκλέγεται ο Π. Σαλαγιάννης, το ίδιο και ο συνδυασμός του Π. Παπαδόπουλου που, εκτός από τον ίδιο, εξασφαλίζει τη δεύτερη στις Οινιάδες, όπου εκλέγεται ο Δημ. Κοκοτός. Τις ίδιες έδρες παίρνει και ο συνδυασμός του Κ. Αντωνίου που στο Μεσολόγγι εκλέγεται ο ίδιος και στις Οινιάδες ο Α. Γούργαρης. Ο συνδυασμός του Ν. Μουρκούση εξασφαλίζει 4 έδρες, μια στο Αιτωλικό, όπου εκλέγεται ο Σπ. Βασιλείου, μια στις Οινιάδες όπου εκλέγεται ο Κ. Δαουτίδης και δυο στο Μεσολόγγι, όπου εκλέγεται ο ίδιος και ο Γ. Γυφτογιάννης, ενώ ο πλειοψηφών συνδυασμός του Ν. Καραπάνου εξασφαλίζει 5 έδρες στο Αιτωλικό, 4 στις Οινιάδες και 11, αντί για 12, στο Μεσολόγγι. Άρα στο Αιτωλικό εκλέγονται οι: Π. Σταράμος, Σ. Ψυλογιάννης, Π. Σταμούλης, Λ. Σταθόπουλος και Α. Κότσαλος. Στις Οινιάδες οι: Α. Κότσαλος, Κ. Ρόμπολας, Ε. Τσέλιου - Παναγοδήμου, και Γ. Παπαδόπουλος. Στο Μεσολόγγι εκλέγονται οι: Δ. Μπουσμπουρέλης, Γ. Καραπαπάς, Α. Σκαρμούτσος, Σ. Διαμαντόπουλος, Β. Κώτση - Αλαφοδήμου, Σ. Καρβέλης, Γ. Κοντογιάννης, Κ. Γιαννόπουλος, Γ. Αντύπας, Δ. Μπαλαμπάνης, και Γ. Τόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: