Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Επείγον, καταστρέφουν την λιμνοθάλασσα

Όταν η καπιταλιστική λαίλαπα αναπτύσσεται και μια κοινωνία σιωπά. Όσο η καπιταλιστική λαίλαπα αναπτύσσεται, το περιβάλλον καταστρέφεται και η ζωή μας υποβαθμίζεται.

            Η καπιταλιστική παραγωγή συνεχίζει αδιάκοπα εις βάρος του λαού, να μεγιστοποιεί το κέρδος της, μέσω της καταπίεσης , της εκμετάλλευσης  και της υποβάθμισης του βιοτικού μας επιπέδου. Ένας λαός αβέβαιος , αμέτοχος που απομακρύνεται όλο και περισσότερο από το φυσικό του περιβάλλον,.......
την φυσική του
  υπόσταση, σιωπά και καθησυχάζεται με τις αμέτρητες καπιταλιστικές αυταπάτες.
             Η προσωρινή αποξήρανση του λιμνοθαλάσσιου χώρου της Πλώσταινας, θα αποφέρει τριπλάσιο όγκο αλατιού στις Ελληνικές Αλυκές Α.Ε,  δηλαδή τριπλάσιο κέρδος για το ιδιωτικό κεφάλαιο. Τοπικοί φορείς και υποψήφιοι δήμαρχοι σιωπούν, εφόσον  ο εκάστοτε δήμαρχος απευθείας ορίζεται στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Το έργο της αποξήρανσης το αναλαμβάνει εργολάβος και με την συγκεκριμένη μέθοδο η κατανάλωση ρεύματος είναι ελάχιστη οπότε λιγότερο κόστος για την εταιρεία.
  Ο γόνος , τα όστρακα, τα ψάρια νεκρώνονται, συνθέτοντας  έναν μολυσμένο βιότοπο.
  Η ανάσα του τόπου ρυπαίνεται.
          Από το 2008 ποσοστό των Ελληνικών Αλυκών Α.Ε, αγοράστηκε από την ΚΑΛΑΣ group, στα πλαίσια της επεκτατικής πολιτικής της εταιρείας. Στο βωμό του κέρδους ιδιώτες πίσω από δημοσιογράφους και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης
  λεηλατούν τον λιμνόθαλάσσιο χώρο, μολύνουν το περιβάλλον, μολύνουν και υποβαθμίζουν τις ζωές μας.
          Σε άλλη μια προεκλογική περίοδο της υποκρισίας, της εντύπωσης και της απάτης, μέρες που η πόλη των Βαίων ετοιμάζεται να στήσει άλλο ένα πανηγύρι με πένθιμες τρομπέτες, ένα πανηγύρι για τους πρέσβεις, τους εκπροσώπους και τους νοσταλγούς της εξουσίας, η φύση καταστρέφεται.

  Θα μας βρούν απέναντι τους, στους δρόμους, στις πλατείες, στα σπίτια τους.
  Διότι αποφασίσαμε να ζούμε σε ενα ελεύθερο περιβάλλον.
  Καμία ανέχεια, καμία απάθεια στις καπιταλιστικές καταστροφές.


  Κάτω τα χέρια σας από τους λιμνοθαλάσσιους χώρους
  Ενάντια στις καταστροφικές ενέργειες των Ελληνικών Αλυκών Α.Ε


  ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ
  ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ



 ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ/ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ/ΑΠΡΙΛΗΣ                                      αυτόνομη κίνηση βαλβείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: