Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΡΙΓΑΝΑΤΑ

Μια απορία εδώ και μέρες μου τριβελίζει το μυαλό. Αφού δεν πρόκειται ποτέ να τα πάρουν πίσω όλα τα δανεικά, γιατί θέλουνε πάλι να μας ξαναδανείσουνε; Και λένε εκεί στα παραθύρια τα τηλεοπτικά, ότι πάμε ολοταχώς πάλι σε νέο μνημόνιο. Και άλλος λέει το κοντό και το μακρύ του, με αναλύσεις περισπούδαστες, με θεωρίες συνομωσίας, μ’ ανούσιες κραυγές κι αναθεματισμούς........


Για να ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου τη κατάσταση πήγα και βρήκα στο Καφενείο το μπάρμπα Πέτρο τον κοσμογυρισμένο, που μια ζωή αναντάμ παπαντάμ ανήκε στην αντιπολίτευση όπως λένε, και φέρνει λίγο προς το αναρχικό, ετών 79 παρακαλώ.
- Μπάρμπα Πετράν θα κάτσετε να σας κεράσω; Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι! Τι λέτε για εσείς για όλα αυτά περί καινούργιου μνημονίου; Μπήκα αμέσως στο ψητό.
- Ποιοι εμείς;
- Εσείς!
- Είσαι γκαβούλιακας ή άρχισες κι εσύ λόγω αποτυχιών του «γαύρου» τελευταία να χαζοφέρνεις;
- Πληθυντικός ευγένειας μπάρμπα Πετράν. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
- Γιατί θέλεις δανεικά τίποτα;
-Όχι βέβαια!
-Ε τότε άστον το πληθυντικό.
-Καλά - καλά τον κόβω, τι λες λοιπόν εσύ για όλα αυτά.
- Κολοκύθια ριγανάτα!
- Δηλαδή τι θες να πεις; Δεν σε καταλαβαίνω!
- Άκου λοιπόν να καταλάβεις. Τα κολοκύθια τα νερόβραστα τα ξέρεις. Άχυρα! Άνοστα. Για να φαγωθούν βάζουνε ρίγανη, αλάτια πιπέρια και τέτοια για να ξεγελαστείς και να τα φας. Αλλά στην ουσία όμως τρως κολοκύθια ανοστίκλες.
- Και τι σημαίνει αυτό;
- Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κορόϊδα να δανείζουν λεφτά σε χαμένα κορμιά. Που για να το κάνουν σημαίνει ότι κάπου αποσκοπούν. Με άλλα λόγια βάζουν εσένα να τρως κολοκύθια για να φάνε αυτοί μετά την αλανιάρα τη τσιπούρα και τον αστακό.
- Ναι αλλά άμα δεν έχουμε να φάμε ούτε κολοκύθια πάει να πει ότι χρεοκοπήσαμε, και στο φινάλε βγαίνουν κι αυτοί ζημιωμένοι.
- Αυτή είναι η ρίγανη κορόϊδο. Και βέβαια χρεοκοπήσαμε αλλά δεν σου το λένε, μέχρι που να σου πάρουν και τα σώβρακα, με νόμους και κανόνες. Τότε θα σου δώσουν τη κλωτσιά πάλι με νόμους και κανόνες.
- Α! Μάλιστα. Τα περιβόητα άρθρα των μνημονίων!
- Πέστο έτσι εσύ. Τα πράγματα εδώ μιλάνε μόνα τους. Θα ξεπουλήσεις τα πάντα σε τιμές που καθορίζουν αυτοί, και μετά θα τα ανεβάσουν για να μη μπορείς να τα ξαναπάρεις με τίποτα! Και θα πάρουν κι αυτά που δεν είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε αλλά εκείνοι είναι σίγουροι!
- Λες για τον υπόγειο πλούτο να υποθέσω;
- Εμ! γιατί όλη αυτή η πρεμούρα να σε ξαναδανείσουνε;
- Καλά και οι πολιτικοί μας …οι θεματοφύλακες του Έθνους; Τόσο ξευτίλες;
- Ρε ποιος τους λογαριάζει αυτούς. Την δουλειά άλλοι την κάνουνε!
- Κάτσε ρε μπάρμπα. Καλά λένε ότι είσαι αναρχικός και αρχισυνομωσιωλόγος. Όλοι και όλα είναι ξεπουλημένα; Δεν υπάρχουν πουθενά αξίες;
- Από όταν εφαρμόστηκε αυτή η μορφή κοινοβουλευτοαρπακτικής ψευτοδημοκρατίας ναι.
- Α! εσύ είσαι κι επικίνδυνος.
- Άκου κύριε Δημοκράτη ιδεολόγε. Απ’ την Αιτωλοακαρνανία δεν είσαι νομίζω; Κάπου εκεί πάνω στο βουνό στη Κυραβγαίνα - έκανα μικρός εκεί στ΄Αντάρτικο - φυτρώνει η καλύτερη ρίγανη στην Ελλάδα.
- Και τι μου το λες εμένα; Τι με νοιάζει .
- Άμα κατέβεις προς τα εκεί κάτω να πας να μαζέψεις. Θα σου χρειαστεί. Γιατί από δω και πέρα βάλτο στο μυαλό σου, συνέχεια κολοκύθια ριγανάτα θα τρως!
AGGELOKASTRO NEWS.                 Μπούτιβας Κώστας – Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: