Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στο Μεσολόγγι

Χθες το βράδυ, σε δύο από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης του Μεσολογγίου, πυρπολήθηκαν και καταστράφηκαν 4 ολοκαίνουργιοι κάδοι  οι όποιοι τοποθετήθηκαν πριν από μόλις δύο (2) ημέρες  !!!

Υπενθυμίζουμε ότι, τον περασμένο χειμώνα.....
είχαν καταστραφεί από φωτιά- εμπρησμό, πάνω από πενήντα (50) κάδοι. Όλα αυτά συμβαίνουν όταν είναι σε όλους μας γνωστό, ότι ούτε λεφτά για την αντικατάστασή τους είναι εύκολο να βρεθούν ούτε οι κάδοι περισσεύουν, ειδικά στο κέντρο του Μεσολογγίου, όπου δέχεται το μεγαλύτερο φορτίο απορριμμάτων.

Καλούμε όλους τους Δημότες και τους συλλογικούς φορείς, να αναλογιστούν το πρόβλημα που δημιουργείται από την αντικοινωνική συμπεριφορά ορισμένων και να την καταδικάσουν με όποιο τρόπο θεωρούν δόκιμο. Σ’αυτή την εποχή της κρίσης θεσμών και οικονομικών μεγεθών, ο πολιτισμός μας και η ικανότητά μας να συμβιώνουμε, δοκιμάζονται.

Είναι τώρα η ώρα να αποδείξουμε ότι μπορούμε να προστατεύσουμε την Κοινωνία μας. Όσοι καίνε κάδους, βεβηλώνουν μνημεία, καταστρέφουν επιγραφές (όπως έγινε στο μουσείο Τρικούπη πρόσφατα), στρέφονται ενάντια στην κοινωνία και το δημόσιο συμφέρον.

Η ευθύνη είναι αποκλειστικά Δική μας, ώστε να τους θέσουμε στο περιθώριο

Δεν υπάρχουν σχόλια: