Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Συναυλία από την Νορβηγική χορωδία «Αρκάντια»

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το Μουσείο Χαρακτικής Βάσως Κατράκη σας προσκαλούν το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 και ώρα 8:30 μ.μ., στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, για να παρακολουθήσετε τη συναυλία της Νορβηγικής Χορωδίας «Αρκάντια».
Η Χορωδία Αρκάντια είναι πολυφωνική δεκαπενταμελής και ειδικεύεται στην ελληνική χορωδιακή μουσική. Ιδρύθηκε το 1981 στο Όσλο με αφορμή το ενδιαφέρον και την αγάπη των Νορβηγών για την ελληνική κουλτούρα........
Έχει στην τριακονταετή πορεία της παρουσιάσει στο κοινό της Νορβηγίας ένα ευρύτατο φάσμα χορωδιακής μουσικής (a cappella και με οργανική συνοδεία), που κυμαίνεται από το «Το Άξιον Εστί» του Μ. Θεοδωράκη, πλήθος άλλων τραγουδιών και αποσπασμάτων έργων του (π.χ. Λειτουργία «Εις Κεκοιμημένους»), καθώς και τραγούδια άλλων συνθετών όπως του Μ. Χατζηδάκι, του Χ. Λεοντή, του Γ. Μαρκόπουλου, αποσπάσματα από «Τα Βυζαντινά Πάθη» του Μ. Αδάμη. Επίσης παρουσίασε για πρώτη φορά στη Νορβηγία βυζαντινή μουσική, επεξεργασίες δημοτικών τραγουδιών, όπως π.χ. του Γ. Κωνσταντινίδη και άλλα έργα σε επεξεργασίες της μαέστρου της κυρίας Μαριλένας Ζλατάνου, (όπως π.χ. τη «Μικρά Ασία» του Α. Καλδάρα, σουίτες δημοτικών τραγουδιών, κ.ο.κ.)
Στην εκδήλωση συμμετέχει η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους το Μουσείο θα επιτελέσει το έργο για το οποίο ιδρύθηκε!

Ανώνυμος είπε...

Καλο αυτοοοο...αγαπουν την χωρα μας...Θα ηθελα ομως να ηξερα πως επελεξαν το Αιτωλικο,το μικροτερο "νησι"στον κοσμο!!(οπως μας πληροφορει και το βιβλιο των Recor Ginnes!!!)