Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες στο Αιτωλικό με συγκέντρωση στα γεφύρια

Πυροβολισμοί το βράδυ στο Αιτωλικό!

 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν και σήμερα οι κάτοικοι του Αιτωλικού, όπως είχε προγραμματιστεί από την περασμένη Τετάρτη.
Η νέα συγκέντρωση έγινε στα δυτικά γεφύρια, όπου παρών ήταν και ο δήμαρχος Ν. Καραπάνος, οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Βασικό αίτημα παραμένει η πάταξη της παραβατικότητας από την πλευρά κυρίως των Ρομά που έχουν ρημάξει σχεδόν όλα τα σπίτια και τις επιχειρήσεις του Αιτωλικού, όπως μαρτυρούν οι ίδιοι οι παθόντες....

Παράλληλα έγινε και πορεία στον κεντρικό δρόμο του Αιτωλικού όπου οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα, ενώ έγινε και μια μικρή στάση έξω από το αστυνομικό τμήμα. Η ειρηνική πορεία των κατοίκων σταμάτησε στα ανατολικά γεφύρια τα οποία αποκλείστηκαν συμβολικά για λίγη ώρα.
Τέλος δόθηκε νέο ραντεβού για την ερχόμενη Τετάρτη το απόγευμα, που θα γίνει μια συνάντηση στο πρώην δημαρχείο με την παρουσία του δημάρχου, προκειμένου να διαμορφωθούν τα αιτήματα, τα οποία όπως υπογράμμισε ο κ. Καραπάνος θα κατατεθούν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, τον οποίο θα επισκεφθούν το επόμενο διάστημα.

Εν τω μεταξύ χθες αργά τη νύχτα οι κάτοικοι της περιοχής του γηπέδου του Αιτωλικού πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους από τους πυροβολισμούς που έπεφταν βροχή, όπως λένε οι ίδιοι. Προφανώς προέρχονταν από Ρομά που θέλησαν να απαντήσουν στον ξεσηκωμό των κατοίκων.  
Γεγονός πάντως είναι ότι οι κάτοικοι έχουν φθάσει στα όριά τους με το θέμα των κλοπών και αν η Πολιτεία δεν λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία τους οι ίδιοι απειλούν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους, παρόλο που αυτό είναι κάτι που θέλουν να αποφύγουν…


Δεν υπάρχουν σχόλια: