Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Μια γροθιά το Αιτωλικό απέναντι στην παραβατικότητα των Ρομά

Την οργή και την αγανάκτησή τους για την παραβατικότητα μερίδας Ρομά εξέφρασαν οι κάτοικοι του Αιτωλικού στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν απόψε προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για την λύση του προβλήματος.....

Η συγκέντρωση η οποία δεν χαρακτηρίστηκε ικανοποιητική για ένα τόσο σοβαρό θέμα, οργανώθηκε από τον Αποστόλη Μπλίκα ο οποίος έγινε μάρτυρας ενός συμβάντος κλοπής Γάλλων τουριστών από νεαρούς τσιγγάνους. Παίρνοντας το λόγο οι πολίτες αναφέρθηκαν σε συμβάντα κλοπών εναντίον τους τονίζοντας την ανάγκη λήψης μέτρων.
Βασικό αίτημά τους είναι η ενίσχυση και μεταφορά στο κτίριο του ΟΕΚ του αστυνομικού τμήματος. Κάποιοι έκαναν πρόταση για ιδιωτική φύλαξη είτε αναθέτοντας αυτή την ευθύνη σε εταιρεία είτε εθελοντικά από τους ίδιους. Φυσικά αναφέρθηκαν και στις ευθύνες παλιότερων δημοτικών αρχών που με την δική τους ανοχή και παροχές έγινε η εγκατάσταση ξένων Ρομά στην περιοχή πολλοί από τους οποίους ανέπτυξαν παραβατική συμπεριφορά που γιγαντώθηκε. Κανείς δεν έριξε την ευθύνη στην αστυνομία κατανοώντας το πρόβλημα ελλείψεων προσωπικού που υπάρχει. Να σημειωθεί φυσικά ότι τη συμπαράστασή της στον αγώνα των κατοίκων εξέφρασε και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας με την παρουσία των εκπροσώπων της στη συγκέντρωση.
Παίρνοντας το λόγο και ο δήμαρχος Ν. Καραπάνος πρότεινε τη δημιουργία επιτροπής η οποία θα συντάξει τα αιτήματα για την καλύτερη ασφάλεια του Αιτωλικού η οποία θα μεταβεί στην Αθήνα για να τα παραδώσει στον υπουργό. Είπε μάλιστα ότι αν αποφασιστεί να πάνε και πολίτες στο υπουργείο ο δήμος θα διαθέσει λεωφορεία για την μετακίνησή τους. Επίσης πρότεινε, ένα από τα αιτήματα να είναι η περικοπή των προνοιακών επιδομάτων των οικογενειών, που κάποιο μέλος τους παρουσιάσει παραβατική συμπεριφορά, ως μέτρο αποτροπής έκνομων ενεργειών.
Και ενώ η συγκέντρωση είχε χαρακτήρα ενότητας όλων των κατοίκων απέναντι στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια, υπήρξαν και δυο από τους παραβρισκόμενους που επιχείρησαν να αποπροσανατολίσουν την κουβέντα καταφερόμενοι κατά του δημάρχου για το θέμα του νερού το οποίο φυσικά ήταν άσχετο με το αντικείμενο της συζήτησης. Δημιούργησαν επεισόδιο αλλά απομονώθηκαν από τους υπόλοιπους οι οποίοι τους επανέφεραν στην σκληρή πραγματικότητα που βιώνει το Αιτωλικό. Ο κ. Μπλίκας που συντόνιζε τη συζήτηση υπογράμμισε ότι οι πολιτικές αντιπαραθέσεις και εντυπώσεις δεν έχουν θέση σε μια μείζονος σημασίας συνάντηση.
Πριν ξεκινήσει η συζήτηση κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου 11χρονου αγοριού στο Μενίδι. Στη συνέχεια προγραμματίστηκε νέα συνάντηση την Παρασκευή στις 10 το πρωί προκειμένου όλοι να επισκεφθούν την λαϊκή αγορά για ενημερώσουν όσους περισσότερους κατοίκους μπορούν ώστε όλοι να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που θα προγραμματιστούν. Παράλληλα έγινε και ένας συμβολικός αποκλεισμός των δυτικών γεφυριών, υπό το βλέμμα της αστυνομίας ισχυρή δύναμη της οποίας υπήρχε στο Αιτωλικό για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: