Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

ΞΕΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟ

- Μάζευε τα πράγματα, φεύγουμε..
- Τι φεύγουμε; Πως φεύγουμε; Που πάμε;
- Πάει το πήρα απόφαση, φύγαμε.
  - Ξεκούτιανες ρε άνθρωπε; Και για πού θα το βάλεις;
- Ξεκαλοκαιριό.......

- Τι ξεκαλοκαιριό; Διακοπές εννοείς;
- Ναι, απ’ αυτές! Τι γουρλώνεις έτσι τα μάτια σου;
- Έλα στα συγκαλά σου  Χριστιανέ μου. Τι ήπιες πάλι;
-Μια χαρά είμαι. Που έχεις τα σακβουαγιάζ.
- Και με τι λεφτά παρακαλώ θα ξεκαλοκαιριάσεις;
- Φσσσς θα βρω. Λεφτά δε θα βρω;
- Μα εδώ χρωστάμε και στης Παναγίας τα μάτια, κοιτάμε πώς να βγάλουμε τη φρατζόλα της ημέρας και εσύ θέλεις και ξεκαλοκαιριό;
- Κοίτα να δεις η ζωή είναι λίγη και σύντομη. Θα προλάβω εγώ άλλη χρονιά να διακοπεύσω; Και  Άμα περιμένω να βελτιωθούν τα πράματα, καλημέρα κι έφεξε! Δεν  άκουσες τι είπε εκείνος πως τον λένε ο γιουρογκρούπ. Η χώρα θα εξέρθει σταδιακά από την κρίση.
-  Ά τώρα ναι! Άμα το είπε αυτός έτσι είναι. Αυτοί δεν ξέρουνε που παν τα τέσσερα, δεν  έχουν πέσει σε τίποτα μέσα…
- Εμ αυτό σου λέω κι εγώ! Δεν ξέρεις πια τι σου ξημερώνει αύριο. Αφού σου λέει από το 14 θα υπάρχει ανάπτυξη. Τέτοιες προσδοκίες έχουν! Γι΄αυτό σου λέω πάμε να την κάνουμε, θα λαλήσουμε εδώ μες το Κατακαλόκαιρο.
- Πως τα φέρνεις από δω, πως τα φέρνεις από εκεί, κοντεύεις πάλι να με καταφέρεις.
- Ναι ρε, το λένε όλοι σιγά – σιγά ότι είμαστε σε καλό δρόμο, οπότε γιατί να μην πάμε; Αφού θα φτιάξουν τα πράματα. Να χάσουμε το καλοκαίρι μας τζάμπα. Αι στο διάολο από εκεί! Θα πάρω κανένα δανεικό και όταν έρθει η ανάπτυξη θα τα επιστρέψω!
- Ναι, αλλά τ΄ άλλο τ’ άκουσες όμως; Το ΔΝΤ αλλιώς τα λέει. Ότι έκανε λάθος για την πρόβλεψη και για την ανάπτυξη της οικονομίας παγκοσμίως.  Όλο και κάτι μαγειρεύουνε αυτοί οι Αγιογδύτες.                                                  - Δεν είναι καλοί αυτοί στα μαθηματικά μωρέ, Αυτοί δεν ξέρουν τι τους γίνεται, η παγκόσμια οικονομία λέει θα έχει μικρότερη ανάπτυξη από αυτήν που υπολογίζανε, γιατί φταίει η ευρωπαϊκή ύφεση. Και ποιος την έφερε την ύφεση ορέ μοσχάρια, δικό σας κατασκεύασμα δεν είναι;
- Καλά, βρε παιδί μου, αφού δεν τα πάνε καλά στα στατιστικά, γιατί ανακατεύονται;   - Αυτό δε σου λέω κι εγώ; Αυτοί είναι βλέποντας και κάνοντας… Και αυτή η ξευτιλισμένη η ανάπτυξη πότε επιτέλους θα φτάσει; Καβάλα σε χελώνα έρχεται; Ότι και να λένε πάντως εγώ ξεκαλοκαιριό θα πάω.   - Κάτσε λιγάκι ρε άνθρωπε μη βιάζεσαι. Να περιμένουμε την ανάπτυξη αφού έρχεται να μας ξεπροβοδίσει κιόλας.                                                 
-Πήρες βιβλίο μ΄ανέκδοτα; Που το έχεις; 

AGGELOKASTRO NEWS.         Μπούτιβας Κώστας.- Καστρινός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: