Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

"Θεάτρου Όψεις" - 2η Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Ομάδων 17-28 Ιουλίου Αιτωλικό 2013

Το πρώτο βήμα έγινε πέρυσι. Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 1η Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Ομάδων "Θεάτρου Όψεις" στην πόλη μας.

Ως πρώτο βήμα το εγχείρημα ήταν να μαζευτούν όλες οι ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες του νομού σε ένα χώρο, κάτι που δεν είχε γίνει μέχρι τώρα παρόλο που αρκετές θεατρικές ομάδες είχαν μεταξύ τους κάποια επικοινωνία. Βασικός στόχος να γίνει αυτή η συνάντηση θεσμός και να δημιουργηθεί ένα ισχυρό πολιτιστικό προφίλ στη περιοχή του Δήμου μας........
έχοντας ως σημεία αναφοράς, το Φεστιβάλ φωτογραφίας που διοργάνωσε η ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΜΕ για πρώτη φορά πέρυσι και για δεύτερη φορά φέτος με μεγάλη επιτυχία, τις θεατρικές συναντήσεις «Θεάτρου Όψεις» που εμείς ξεκινήσαμε και το Φεστιβάλ Οινιαδων με το πανελλήνιο κύρος που έχει. Έτσι λοιπόν πέρυσι στην περίοδο 29 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου, καταφέραμε να φιλοξενήσουμε 5 ομάδες, οι οποίες μας παρουσίασαν τα θεατρικά τους έργα.

Η πρώτη διοργάνωση του "ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΨΕΙΣ" λοιπόν, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις ως προς την οργάνωσή του, αλλά και ως προς το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα των παραστάσεων που πραγματοποιήθηκαν. Ήταν το αποτέλεσμα μιας σκληρής και επίμονης προσπάθειας, συλλογικής δράσης, συνεργασίας και ομαδικότητας. Η συμμετοχή του θεατρόφιλου κοινού από την ευρύτερη περιοχή μας ήταν ενθαρρυντική ώστε να προχωρήσουμε και φέτος στην υλοποίησή του από τις 17 εως 28 Ιουλίου.

Η Θεατρική αυτή συνάντηση αυτή δεν έχει το διαγωνιστικό χαρακτήρα που έχουν άλλα ερασιτεχνικά φεστιβάλ, αλλά έχει το χαρακτήρα της γιορτής και βασικό σκοπό να φέρει σε επικοινωνία τον κόσμο με το θέατρο, οπότε οποιοσδήποτε θέλει να συμμετάσχει είναι καλοδεχούμενος.

Ο Θεσμός της πλέον της Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θεατρικών Ομάδων "ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΨΕΙΣ", έχει σκοπό την προώθηση της τέχνης του θεάτρου και ιδιαίτερα του Ερασιτεχνικού, όπου αποτελεί την πιο αγνή μορφή ένδειξης αγάπης για το θέατρο και που επιφυλάσσει για όλους ευχάριστες και χρήσιμες εμπειρίες. Το "ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΨΕΙΣ", προβάλει την ανταλλαγή, την ενοποίηση, την δημιουργία. Η υλοποίηση του Θεσμού αυτής της Θεατρικής Συνάντησης, από τον Πολιτιστικό & Μορφωτικό Σύλλογο "Το Αιτωλικό" και της δραστήριας Θεατρικής του Ομάδας, είναι ένας από τους τρόπους να έρθουν σε επαφή οι άνθρωποι που αγκαλιάζουν το θέατρο μαζί με τους θεατές.

Το ερασιτεχνικό θέατρο είναι πηγή ζωής, είναι ο άξονας να εκφράζουμε σκέψεις και συναισθήματα, να ανακαλύπτουμε καινούργια, να συμμετέχουμε και να δημιουργούμε.

Πρόγραμμα 2ης Θεατρικής Συνάντησης Ερασιτεχνικών Ομάδων "Θεάτρου Όψεις" - Αιτωλικό 2013

17 Ιουλίου - 28 Ιουλίου
Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος «Το Αιτωλικό» υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου διοργανώνει την 2η Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Ομάδων «Θεάτρου Όψεις» και παρουσιάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά ένα φεστιβάλ θεάτρου στο Αιτωλικό.

Τετάρτη 17 Ιουλίου: ώρα 9.00 μ.μ. - Τελετή Έναρξης "Θεάτρου Όψεις"
ώρα 9.30 μ.μ. "Φαύστα", κωμωδία του Μποστ, από το Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας - Εικαστικό εργαστήρι ¶μφισσας- και το Μαγικό Θέατρο.
Ανοιχτό Θέατρο Αιτωλικού

Δευτέρα 22 Ιουλίου: «Η Τελετή», κωμωδία του Παύλου Μάτεση, από τη Θεατρική Ομάδα του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Αγρινίου
ώρα 9.15 μ.μ. - Ανοιχτό Θέατρο Αιτωλικού

Τετάρτη 24 Ιουλίου: "Ο Καραγκιόζης και τα 82 εντάλματα'' (κωμική παράσταση με ηθοποιούς) από τη Θεατρική Ομάδα "Μπουλούκι" - Αθήνα
ώρα 9.15 μ.μ. - Ανοιχτό Θέατρο Αιτωλικού

Κυριακή 28 Ιουλίου: ώρα 9.00 μ.μ. - Τελετή Λήξης "Θεάτρου Όψεις"
ώρα 9.30 μ.μ. - "Στάχτη στα Μάτια" κωμωδία του Ευγένιου Λαμπίς, από τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου "Το Αιτωλικό"
Ανοιχτό Θέατρο Αιτωλικού

Στην τελετή λήξης του "Θεάτρου Όψεις" θα έχουμε φέτος την τιμή να φιλοξενούμε τον ηθοποιό Χρήστο Καλαβρούζο ως τιμώμενο πρόσωπο.


Γενική Είσοδος 3 ¤
Προπώληση Εισιτηρίων Διαρκείας:
Αιτωλικό: Ergogallery Γρ. & Μιχ. Κότσαρης, Περίπτερο ΚΤΕΛ Αιτωλικού
Μεσολόγγι: Avant Garde Summer, Κοχλίας Coffee Gallery

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σε όλους που δημιουργούν σε αυτόν τον τόπο. Το θέατρο είναι ελαχιστο δείγμα πολιτισμού και ανυψώνει...υπάρχουν άλλα που στεναχωριέμαι για τον τόπο μου,όμως ελπίζω κι αυτό το θεατρικό γεγονός με γεμιζει αισιοδοξία. Μπράβο ξανά!