Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Υπάλληλοι κατέσχεσαν τους λογαριασμούς του δήμου Μεσολογγίου


Μπλόκαραν μισθοδοσία και προνοιακά επιδόματα


Τους λογαριασμούς του δήμου Μεσολογγίου κατέσχεσαν 12 υπάλληλοι οι οποίοι διεκδικούσαν το επίδομα των 160 ευρώ. 

Το εν λόγω επίδομα διεκδικούσαν όλοι οι υπάλληλοι και προσέφυγαν δικαστικά, όμως το 80% αυτών, δέχθηκε να το λαμβάνει σταδιακά κάθε μήνα και μάλιστα χωρίς τους τόκους. Οι 12 υπάλληλοι όμως, - κάποιοι από τους οποίους είναι συνταξιούχοι πλέον – δεν θέλησαν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία και ακολούθησαν τη νομική οδό μέχρι τέλους, όπου βέβαια δικαιώθηκαν......


Παρά το γεγονός ότι ο αντιδήμαρχος οικονομικών Π. Καρατσόλης θέλησε να έρθει σε ένα συμβιβασμό μαζί τους, όπως και με τους υπόλοιπους, εκείνοι ήταν ανένδοτοι και προχώρησαν στην κατάσχεση των λογαριασμών του δήμου. 
Έτσι από σήμερα το πρωί οι λογαριασμοί μισθοδοσίας και προνοιακών επιδομάτων είναι μπλοκαρισμένοι και οι εργαζόμενοι του δήμου, αλλά και οι δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων, δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους. 
Σε αυτή την περίπτωση δημιουργείται ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στη δημοτική λειτουργία, και αν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δεν υποχωρήσουν ο δήμος θα βάλει λουκέτο, δεδομένου ότι ούτως ή άλλως αντιμετωπίζει οικονομική δυσπραγία.
Ο αντιδήμαρχος Π. Καρατσόλης φανερά δυσαρεστημένος από την αδιαλλαξία αυτών των υπαλλήλων τους χαρακτήρισε «στυγνούς εκβιαστές», αφού απαίτησαν τα χρήματα άμεσα και με όλους τους τόκους και τα δικαστικά έξοδα. 
Μάλιστα στράφηκαν και κατά του διευθυντή της τράπεζας, προκειμένου να εκτελεστεί η απόφαση για κατάσχεση των λογαριασμών. 
Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι βέβαια δεν βρίσκονται στο πλευρό τους, αφού εξαιτίας τους κινδυνεύουν να μην πληρωθούν για το μήνα που έρχεται. «Αυτό το είδος του εκβιασμού δεν ήταν ούτε ηθικό, ούτε σωστό, απέναντι στην πλειοψηφία των υπαλλήλων που μπήκαν στη ρύθμιση και δέχθηκαν τα χρήματά τους με δόσεις», υπογράμμισε ο κ. Καρατσόλης, συμπληρώνοντας ότι με τέτοια σκληρότητα δεν φέρθηκαν ούτε οι εργολάβοι που τους οφείλονται χρήματα από έργα, για τα οποία έχουν βάλει ακόμα και  από την τσέπη τους και ήρθαν να το κάνουν δημοτικοί υπάλληλοι, που για πολλά χρόνια βρίσκονται στο δήμο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια ζωη παρτακιδες ηρθε ο καιρος να καουν ,δυστυχως μαζι με τα χλωρα καιγοντε και τα ξερα

Ανώνυμος είπε...

Tin karamela toy dixasmoy tin pipilizoyn osi theloyn na glifoyn ton apopato ke na xeronte me to misos.Opios pistevi sti dikeosini,agonizete me ipomoni, sthenos ke axioprepia.

Ανώνυμος είπε...

Ασε μας ρε φιλε με την καραμελα του διχασμου Οταν καποιος σας τα λεει εξω απο τα δοντια καλλιεργρει το μισος...Μια ζωη ψηφιζμε για το βολεμα .Καποιοι απο σας ειχαν καλυτερο μαχαιρι.Τι να λεμε τωρα