Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Καμία ανοχή από την αστυνομία για τα χθεσινά επεισόδια


Ευρεία έρευνα εξακολουθεί να διεξάγει η αστυνομία στο Αιτωλικό, ακόμα και μέσα σε σπίτια, προκειμένου να εντοπίσει όλους τους υπαίτιους των χθεσινών επεισοδίων όπως επίσης και όσους ευθύνονται για τις πυρκαγιές που προκλήθηκαν σε οχήματα και παραπήγματα των τσιγγάνων.....

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν προσαχθεί δυο άτομα από το Αιτωλικό, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα κρατηθούν, καθώς προκύπτουν σε βάρος τους στοιχεία. Η αστυνομία ωστόσο δεν σταματά τις έρευνες έως ότου βρει όλους όσους εμπλέκονται σε αυτά τα επεισόδια.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Σε τρεις συλλήψεις Αιτωλικιωτών που κατηγορούνται για επεισόδια σε βάρος Ρομά προχώρησε σήμερα η Αστυνομία. Οι συλληφθέντες βρίσκονται στην Πάτρα για λόγους ασφαλείας και αύριο θα παρουσιαστούν ενώπιον του Ανακριτή Μεσολογγίου.
Εν τω μεταξύ οι τρεις Ρομά που είχαν συλληφθεί χτες, επίσης για συμμετοχή στα επεισόδια, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους στον Ανακριτή.
 


Εξάλου χθές από την αστυνομία εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση

Σήμερα (χθές) και ώρα 12:00, εβδομήντα περίπου κάτοικοι του Αιτωλικού, μερικοί εκ των όποιων είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και κρατούσαν ξύλα, κινήθηκαν αιφνιδιαστικά προς τον καταυλισμό των Ρομα της περιοχής, όπου προξένησαν υλικές ζημιές και έβαλαν φωτιά σε τέσσερα οχήματα και έξι πλιθόκτιστα παραπήγματα.
Τα παραπήγματα ήταν κενά, καθώς  κατοικούνται περιστασιακά από Ρομά. Οι πυρκαγιές κατασβήστηκαν άμεσα από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου.
Αφορμή για το περιστατικό υπήρξε προηγούμενη φιλονικία (καυγάς), λίγη ώρα νωρίτερα, μεταξύ δυο κατοίκων και δυο Ρομα του Αιτωλικού με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός 24χρονου και τη μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου, από όπου εξήλθε μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Άμεσα στη περιοχή μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα την γρήγορη ομαλοποίηση της κατάστασης.
Έως στιγμής έχουν προσαχθεί πέντε άτομα, από τα οποία τα δυο έχουν συλληφθεί, ως υπαίτιοι για τον ως άνω τραυματισμό του 24χρονου, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή των υπολοίπων στα επεισόδια.
Το προανακριτικό έργο ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: