Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Ανεξέλεγκτη μόλυνση της λιμνοθάλασσας Αιτωλικού (βίντεο)

Τα βοθρολύματα πέφτουν απευθείας στη λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού στο ύψος του Μουσείου Β Κατράκη.
Στον περιβάλλοντα χώρο του μουσείου υπάρχει ένα μεγάλο αντλιοστάσιο, το οποίο οδηγεί τα βοθρολύματα στο Βιολογικό του Αιτωλικού.
Όταν πάθαιναν βλάβη η αντλίες, οι ακαθαρσίες διασκορπίζονταν στο χώρο του Μουσείου και στους γύρω δρόμος......

Σαν λύση στο πρόβλημα αυτό η τελευταία δημοτική αρχή του Αιτωλικού, έφτιαξε έναν υπερχειλιστεί που οδηγεί τα βοθρολύματα απευθείας στη Νίδοβα. Τοποθετήθηκε και ένας συναγερμός προκειμένου να ειδοποιεί για την υπερχείλιση και να λύνεται το πρόβλημα άμεσα.
Με την πάροδο του χρόνου ο συναγερμός χάλασε και δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να τον επισκευάσει.
Έτσι όταν έχουμε βλάβη στο αντλιοστάσιο του Κατράκειου, όλα τα λύματα του Αιτωλικού πέφτουν απευθείας στη λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού στην ανατολική πλευρά της Νίδοβας.
Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη τα λύματα πέφτουν πάλι μέσα στη θάλασσα χωρίς να ενδιαφέρετε κανείς από τη δημοτική αρχή του Μεσολογγίου και την ΔΕΥΑ Μεσολογγίου για τη λύση του προβλήματος.
Αδιάψευστος μάρτυρας του γεγονότος το μικρό βίντεο που ακολουθεί και στο οποίο φαίνεται καθαρά η ανεξέλεγκτη ρύπανση του περιβάλλοντος της λιμνοθάλασσας του Αιτωλικού. Περιτό να πούμε για την μπόχα που καλύπτει όλη την περιοχή του Μουσείου.
Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ ζητούν υπέρογκα ποσά και για την αποχέτευση των κατοίκων του Αιτωλικού, χωρίς να διαθέτουν όπως οφείλουν τα ανάλογα ανταποδοτικά κονδύλια για τη λύση των προβλημάτων της αποχέτευσης του Αιτωλικού. Βέβαια αν αυτό γινόταν στο Μεσολόγγι θα διέθεταν όλο το προσωπικό του δήμου Μεσολογγίου (μαζί με αυτούς που πήραν από Αιτωλικό και Νεοχώρι) για να λύσουν το πρόβλημα.
Αν δεν διορθωθεί σήμερα η βλάβη, θα πέφτουν τα λύματα στη θάλασσα μέχρι την επόμενη εργάσιμη ημέρα που είναι η Τρίτη του Πάσχα.
Κ. Δήμαρχε και κ. Πρόεδρε της ΔΕΥΑΜ σας προσκαλούμε να έρθετε για ένα μπάνιο στη Νίδοβα του Αιτωλικού. Έτσι όπως την καταντήσατε μόνο αυτό σας αξίζει.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα έργα επί οκταετίας Γαλάνη δεν έγιναν? Τότε δεν τα βλέπατε?

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΓΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΕΓΙΝΕ. ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ, ΕΠΙΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ ΣΩΛΗΝΑΣ ΝΕΡΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ?

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχει ενα τηλ. το 2631027000.Οταν οι βλαβες δινοντε σε αυτο, αντιμετοπιζονται αμεσως.Κακως που δεν ειναι γνωστο στο Αιτωλικο

Ανώνυμος είπε...

Τα έργα έγιναν επί Γαλάνη τώρα όμως έχουμε Κατσούλη αυτός ανέλαβε να λύσει αυτά τα προβλήματα.Αν δεν μπορεί να φύγει ή να πράξει το αυτονόητο Να αποδώσει στον καθένα τις ευθύνες του και να καλέσει εισαγγελέα.Αν θυμάμαι καλά αυτός δεν είχε πάρει σκούπα και σκούπιζε το Αιτωλικό για να δείξει την ευαισθησία του στο περιβάλλον;Αλλά μας δηλητηρίαζαν τόσο καιρό με το πόσιμο νερό ,η λιμνοθάλασσα θα τους πειράξει;

Σωματείο Ελευθέρων Αλιέων Αιτωλικού είπε...

Καλό είναι να αποδίδουμε κάποιες φορές τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.
Το σωματείο των ψαράδων του Αιτωλικού, έχει δημοσιοποιήσει το θέμα και έχει προβεί σε καταγγελίες δύο χρόνια πριν. Εκείνη την εποχή κανείς δεν ασχολήθηκε με το θέμα και κάποιοι το εξέλαβαν ως προσωπική κόντρα μεταξύ των ψαράδων και της πρώην Δημοτικής αρχής του Γαλάνη. Σας αποστέλλουμε το σχετικό ling (http://aliisetolikou.blogspot.com/2010/10/blog-post_19.html και http://aliisetolikou.blogspot.com/2010/10/blog-post_30.html ) για του λόγου το αληθές. Πρόθεσή μας είναι ο καταλογισμός ευθυνών και η αποζημίωση ηθική και υλική όλων αυτών που υπέστησαν τις επιπτώσεις από, τη μη σωστή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, την εγκληματική εκβολή των λυμάτων εντός της Λιμνοθάλασσας (πάνω στο Ντολμά) και κάποια εκτρώματα πλευρικής εκροής απευθείας στη Λιμνοθάλασσα, όπως αυτό, απέναντι από το μουσείο Κατράκη.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί ψαράδες εσείς καλα κάνατε! Κάποιο ομως τωρα κατεβηκαν στην πραγματικοτητα! Τότε ήταν καβάλα και δεν εβλεπαν τίποτε!