Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Πονηρές πρακτικές

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου που έγινε στο Νεοχώρι, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Αιτωλικιώτη δημοτικού συμβούλου Σπύρου Βασιλείου και του προέδρου της ΔΕΥΑΜ Νίκου Τσουνάκα.
Ο κ. Βασιλείου παρουσίασε επίσημο έγγραφο που χαρακτηρίζει το νερό της πηγής Κεφαλοβρύσου ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για χρήση και ο κ. Τσουνάκας επέμενε ότι το νερό είναι κατάλληλο.......

Πάνω στην ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ των δύο, ο κ. Τσουνάκας κατήγγειλε ότι μετά από έλεγχο που έγινε, βρέθηκε ο κ. Βασιλείου να έχει παράνομη σύνδεση και το υδρόμετρο του να μετράει ανάποδα.
Εφόσον αληθεύουν τα λεγόμενα του κ Τσουνάκα, πρόκειται για σοβαρότατη καταγγελία και καλώς αναφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο.
Εκείνο που δεν ανέφερε ο κ. Τσουνάκας είναι το αν επιβλήθηκε στον κ Βασιλείου, το ανάλογο πρόστιμο που προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας της ΔΕΥΑΜ για τις περιπτώσεις αυτές. Και φυσικά εφόσον δεν πληρωθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο θα πρέπει να εφαρμοστεί το άρθρο 15 του Ν.3852/2010 που αναφέρει ότι:
Άρθρο 15
Ασυμβίβαστο εξαιτίας οφειλών

 1. Δεν μπορούν να είναι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικής ή
τοπικής κοινότητας και εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων εκείνοι που είναι,
από οποιαδήποτε αιτία, οφειλέτες του δήμου, των νομικών προσώπων δημοσίου
δικαίου του δήμου, καθώς και της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης του (Δ.Ε.Υ.Α.) και των δημοτικών κοινωφελών επιχειρήσεων του.
3. Αν τα προαναφερόμενα πρόσωπα γίνουν οφειλέτες του δήμου ή των ανωτέρω νομικών προσώπων μετά την εκλογή τους, οφείλουν να εξοφλήσουν την οφειλή τους μέσα σε προθεσμία δύο (2) μηνών, αφότου κατέστη οριστική η βεβαίωση της οφειλής και έλαβαν γνώση αυτής ή σε περίπτωση άσκησης ενδίκων βοηθημάτων, αφότου εκδόθηκε τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Αν η εξόφληση των οφειλών του άρθρου αυτού δεν γίνει μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, εκτός από την περίπτωση διακανονισμού της οφειλής, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, εκπίπτουν από το αξίωμα τους.

Υπάρχει όμως και η περίπτωση η καταγγελία εκ μέρους του κ. Τσουνάκα, να έγινε προκειμένου να αιωρείται η απειλεί προστίμου στο πρόσωπο του κ. Βασιλείου και έτσι «να τον έχουμε στο χέρι» για να μην αντιδρά αρνητικά στα δημοτικά συμβούλια, κάνοντας τον εκβιαστικά σύμμαχο της δημοτικής αρχής Μεσολογγίου (πρακτική που το Αιτωλικό έζησε έντονα με τους προηγούμενους διοικούντες τον δήμο Αιτωλικού).

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να ήταν ο μόνος....................
Tους δικούς τους τους έχουν ελέγξει

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΜ!!!ΕΒΑΛΑΝ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΑΓΟΡΕΣ ΡΟΛΟΓΙΩΝ...ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ( ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ) ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΙ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ....ΕΔΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΑΖΕΙ...ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΑΝ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΟ ΡΟΛΟΙ..ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΣΑΣ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ..ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ...ΣΤΟ ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΝΑ ΑΝΟΙΞΗ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΞΥΛΑ...ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΒΟΣΚΕ?ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ..ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ...ΟΥΣΤ!!!!

Ανώνυμος είπε...

οι τυποι που μας φορτωνουν με παγια και αυξανουν τα τιμολογια στη ΔΕΥΑΜ ειναι υπολογοι.Διαβάστε την απόφαση που ακυρώνονται τα παντα μετα από προσφυγή συνδημότη μας Δικηγόου


http://sites.diavgeia.gov.gr/apdik_delponisou_delladas_ioniou/search/results.php