Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Επιτακτική ανάγκη : Στήριξη της τοπικής οικονομίας

Γράφει ο Γιώργος Σφυρής

Με αφορμή μια απογευματινή - βραδινή βόλτα στο Αιτωλικό την παραμονή των Φώτων...
Στη Δυτική παραλία, δύο ταβέρνες κλειστές, η εξέδρα (σήμα κατατεθέν μαγαζί της ιστορίας του Αιτωλικού) κλειστή, μοιάζει με φάντασμα.
Ο κεντρικός άδειος, με τα μονίμως παρκαρισμένα αυτοκίνητά του (κυρίως των καταστηματαρχών), όπως άδεια σχεδόν όλα τα μαγαζιά από πελάτες.
Η πλατεία άδεια, με τη jazz κλειστή, μια ταβέρνα υπό κλείσιμο (ακούγεται ότι θα φύγουν οικογενειακώς γι' Αθήνα), δύο ταβέρνες και δύο καφετέριες προς πώληση.
Τι φταίει;
Πιστεύω όχι η παγκόσμια οικονομική κρίση.
Πιστεύω ότι φταίμε όλοι μας και πρέπει να αλληλοβοηθηθούμε για να υπάρχει μέλλον στο τόπο μας, για εμάς και τα παιδιά μας.
Οι επαγγελματίες πρέπει ν' αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους. Δεν μπορεί να βρίσκουμε Αιτωλικιώτες, όταν πηγαίνουμε στις γειτονικές μεγάλες πόλεις στα μαγαζιά να ψωνίζουν και στις ταβέρνες των γειτονικών μικρών χωριών. Αυτοί έχουν τον κύριο λόγο και τώρα ενόψει των εκπτώσεων να διαφημιστούν και να μας προκαλέσουν
Ο Εμπορικός Σύλλογος να διαφημίσει το τόπο μας, στις εφημερίδες, στη τηλεόραση, στο internet, εκδίδοντας έντυπο διαφημιστικό υλικό, πινακίδες και να προσφέρει, όχι μόνο να υπάρχει για να υπάρχει.
Η Δημοτική αρχή να βοηθήσει καθαρίζοντας τη πόλη, απαλλάσσοντας την από τις χωματερές που υπάρχουν κυρίως στις παραλίες, να διώξει , από το κεντρικό και τους δρόμους που ενοχλούν, τα μονίμως παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα και εμπόδια κάθε είδους, να ενεργοποιήσει και ενημερώνει, τουλάχιστον μηνιαία, την ιστοσελίδα του δήμου, που έχει μείνει στο 2008, να διαφημίσει τη πόλη μας,.. και να ενδιαφερθεί και να παρέμβει.
Κι εμείς, όλοι μας, με ότι μέσο μπορούμε, ιστοσελίδες, εφημερίδες, ., τον καλό λόγο και το κυριότερο με την επιλογή μας στα τοπικά.
Τίποτα δεν έρχεται ουρανοκατέβατο, χωρίς αγώνα και δουλειά.
Εδώ ζούμε και θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε , εμείς και τα παιδιά μας και πιστεύω ότι είναι επιτακτική ανάγκη να στηρίξουμε την τοπική οικονομία.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ποιότητα πάντως επιβραβεύεται και φέρνει και δουλειά. Αυτό δείχνει το παράδειγμα της νέας ταβέρνας που άνοιξε στη δυτική παραλία. Αυτοί που φυτοζωούν και είναι έτοιμοι να κλείσουν στην πλατεία "πάσχουν" από ποιότητα και συμπεριφορά προς τον πελάτη.
Οσο για τα καφέ ... πολλά (αναλογικά) μπαρ-καφέ με χαμηλό φωτισμό που προσπαθούν να πιάσουν όλη τη γκάμα των πελατών. Πόσα μπαρ πια? Μια καφετέρια σαν την εξέδρα για χειμώνα-καλοκαίρι θα δούλευε πολύ καλύτερα. Πού θα πάει μια οικογένεια με παιδάκια ένα απόγευμα γιορτής να πιεί καφέ?