Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Τοπικός τύπος και διαπλοκή

Στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας «Νέα του Αιτωλικού» διαβάζουμε στην πρώτη σελίδα: «Ολόκληρος ο Δήμος Αιτωλικού ως κοινωνία και ως τοπική Αυτοδιοίκηση ζητά τη μετακίνηση του βιολογικού καθαρισμού»...
Τίτλος που φανερώνει το ενδιαφέρον του συντάκτη για την μόλυνση της Λιμνοθάλασσας.

Λέγοντας όμως μόλυνση θυμήθηκα την αποκάλυψη που είχαμε κάνει μέσα από το etoliko-news για οικολογικό έγκλημα στη Λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού.
Ανέτρεξα στις άλλες σελίδες της εφημερίδας «Νέα του Αιτωλικού» για να δω τι θέση παίρνει σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Δεν βρήκα τίποτα!!!

Είναι δυνατόν σκέφτηκα, ο «Φύλακας των Γεφυριών», «Ο Ιππότης της Νερένιας πόλης», «Ο της Νίδοβας Άρχων» να μη γράφει τίποτα για ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Ο μέγας εκδότης μας (όπως αυτοαποκαλείται) κάνει τιτάνιους αγώνες για την σωτηρία της Λιμνοθάλασσας και δεν βρήκε να γράψει έστω και δύο αράδες για ένα τόσο σοβαρό θέμα μόλυνσης;

Ξαφνικά το μάτι μου πιάνει μια διαφήμιση στην 3η σελίδα «ΤΕΒΕΚ Κ Λύρος». Ο σύζυγος βασικού μετόχου της εταιρίας που μόλυνε την Λιμνοθάλασσα!
Γυρνάω και κοιτάζω στον τοίχο το καλαίσθητο ημερολόγιο της Πολιτιστικής εταιρείας «ΑΙ εν ΠΟ». Διαφήμιση «Αμάλθεια ΑΕ».

Έπαψα να ψάχνω για άρθρο περί μόλυνσης της Νίδοβας. Δεν υπήρχε χώρος στη εφημερίδα για κάτι τέτοιο. Τον χώρο τον καταλάμβαναν οι διαφημίσεις.
Κρίμα σκέφτηκα, για λίγα ευρώπουλα ο εκδότης των «Νέων» δεν βλέπει δεν ακούει δεν μιλάει. Δεν υπάρχει τσίπα!
Θα μας σώσει όμως, θα φτιάξει μόνος του την Λιμνοθάλασσα.

Για την ιστορία στην εταιρία επιβλήθηκε πρόστιμο από το Λιμεναρχείο ύψους 1.500,00€ και αναμένονται τα πρόστιμα των άλλων φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: