Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Τοποθετήθηκαν οι κάδοι για την ανακύκλωση

Τοποθετήθηκαν στο Αιτωλικό οι ειδικοί μπλε κάδοι προκειμένου να αρχίσει να λειτουργεί το σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών.
Οι κάδοι τοποθετήθηκαν περιμετρικά στο νησί του Αιτωλικό, καθώς και στο σταθμό. Δυστυχώς δεν μπήκαν κάδοι στην Δυτική πλευρά από τα γεφύρια μέχρι το γήπεδο...
Τα υλικά συσκευασίας που ανακυκλώνονται είναι:
• Τα γυάλινα και πλαστικά μπουκάλια
• Τα κουτιά αναψυκτικών από αλουμίνιο
• Οι μεταλλικές κονσέρβες
• Τα χαρτοκιβώτια και οι χάρτινες συσκευασίες υγρών προϊόντων
• Το έντυπο χαρτί από εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία κλπ

Μερικές πρακτικές συμβουλές για το τι κάνουμε πριν γεμίσουμε την ειδική τσάντα και πετάξουμε τα ανακυκλούμενα υλικά στους μπλε κάδους ανακύκλωσης:

Συμπίεση: Τα πλαστικά μπουκάλια του νερού είναι καλό να συμπιέζονται, προκειμένου να μην πιάνουν χώρο. Στην περίπτωση των μπουκαλιών αυτών δεν χρειάζεται να βγάζουμε το καπάκι.

Πλύσιμο: Πλαστικές συσκευασίες από γιαούρτια, αλλά και μπίρες, αναψυκτικά ή άλλα τρόφιμα, θα πρέπει να ξεβγάζονται ώστε να μην έχουν υπολείμματα τροφών, λάδια ή άλλα υγρά.

Δεν σκίζουμε: Αποκόμματα εισιτηρίων, αποδείξεις, σκισμένες σελίδες και γενικά, χαρτιά που είναι μικρότερα του μεγέθους Α4 δεν ανακυκλώνονται - όχι γιατί δεν γίνεται, αλλά γιατί δεν έχει μεριμνήσει η ΕΕΑΑ για την ανακύκλωσή τους.

Μεταλλικά καπάκια: Καλό είναι να ξεπλένετε τα γυάλινα μπουκάλια αναψυκτικών ή ποτών, ενώ όταν διαθέτουν μεταλλικά καπάκια, θα πρέπει να τα βγάζετε για να διευκολύνετε τον διαχωρισμό των υλικών


Δεν υπάρχουν σχόλια: