Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Νέο ντέρμπι μεταξύ Μεσολογγίου και Αγρινίου με αφορμή το Πανεπιστήμιο


Προφητικό το άρθρο με τίτλο «Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος» που γράφτηκε στο etoliko-news την 5-10-2008.
Ανέφερε ότι «Όσο για την έδρα του - αν και η δικαιοδοσία είναι στο νομαρχιακό συμβούλιο -η διαδικασία επιλογής είναι επίφοβη ότι θα έχει την ίδια τύχη με εκείνη του Εφετείου. Εδώ χρειάζεται η συμβολή όλων μας, για μια ομαλή εξέλιξη μακριά από αντιπαλότητες. Γιατί το Πανεπιστήμιο αφορά όλους» (Ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ)
Την ίδια ημέρα στο mesolinghinews γράφτηκε ότι...

«κατά την επίσκεψή (του κ. Στυλιανίδη) στο δημαρχείο Μεσολογγίου ο δήμαρχος Γιάννης Αναγνωστόπουλος αλλά και παριστάμενοι εκπρόσωποι φορέων της πόλης ούτε καν έθεσαν ζήτημα έδρας.
Απλά επανέλαβαν στον κ. Στυλιανίδη παλαιότερο αίτημα για ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής θεωρητικής κατεύθυνσης που θα υπάγεται στο υπό ίδρυση πανεπιστήμιο και το οποίο αίτημα είχε υιοθετηθεί από την κ. Γιαννάκου» (πατήστε εδώ)
Και ερχόμαστε στην Παρασκευή 10-10-2008. Κυκλοφορούν δύο καθημερινές εφημερίδες του Μεσολογγίου με τους εξής πρωτοσέλιδους τίτλους:
ΑΙΧΜΗ «Γιατί ζητάμε την έδρα» και υπότιτλος «μετριοπαθής, χωρίς ακρότητες και κορώνες η ανακοίνωση του ομίλου «Φίλοι του Πανεπιστημίου στο Μεσολόγγι».
ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ «Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Μεσολόγγι» και υπότιτλος «ζητά ο όμιλος φίλων του Πανεπιστημίου»
Και οι δύο τοπικές ημερήσιες εφημερίδες δημοσιεύουν την ανακοίνωση του «Ομίλου Φίλοι του Πανεπιστημίου στο Μεσολόγγι» όπου διαβάζουμε ότι τέθηκε ευθέως στο Υπουργό το αίτημα, εάν ιδρυθεί Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος να είναι στο Μεσολόγγι η έδρα του και συγχρόνως θυμίζουν στον Υπουργό, ότι πρωτεύουσα του Νομού είναι η Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, η οποία δικαιούται, ότι της αναλογεί!!!!
Νέο ντέρμπι λοιπόν ξεκίνησε μεταξύ της μεγαλύτερης πόλης του νομού το Αγρίνιο και της πρωτεύουσας του νομού το Μεσολόγγι, με πεδίο σύγκρουσης την έδρα του υπό ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.
Μετά την εξέλιξη αυτή γεννιέται το ερώτημα: Αφού ο Δήμαρχος Μεσολογγίου δεν έθεσε θέμα έδρας στον Υπουργό Παιδείας, ποια η σκοπιμότητα του Ομίλου «φίλοι του Πανεπιστημίου στο Μεσολόγγι»;
Πράγματι υπάρχει διεκδίκηση της έδρας του Πανεπιστημίου από τους φορείς του Μεσολογγίου ή είναι απλά ένας στρατηγικός ελιγμός για το θέμα του Εφετείου;
Στο άρθρο αναφέρεται ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας σαν Νομός Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
Αυτό έγινε «ποιητική αδεία» ή προβάλλει σαν απειλή ότι θα ζητηθεί σαν λύση των προβλημάτων (Εφετείο, Πανεπιστήμιο) ο τεμαχισμός του Νομού;
Το άρθρο στις εφημερίδες, καταλήγει ως εξής: «Αναμένουμε, ότι θα έχουμε την πλήρη στήριξη του Δημάρχου, του Νομάρχη και των βουλευτών του Νομού, οι οποίοι δεν πρέπει πλέον απλά να παρακολουθούν τα συμβαίνοντα αλλά να αναλάβουν δράση ουσιαστική, ενωτική και αποτελεσματική»
Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι ο Δήμαρχος Μεσολογγίου σίγουρα θα στηρίξει το αίτημα του Ομίλου «Φίλοι του Πανεπιστημίου στο Μεσολόγγι».
Ο Νομάρχης έχει πάρει ήδη θέση από τις 5-10-2008 υπέρ του Αγρινίου!!! (διαβάστε το άρθρο με τίτλο Σύσκεψη Σώκου με Στυλιανίδη στη Νομαρχία εδώ)
Επίσης διαβάζουμε στην «Συμπολιτεία» ότι ο γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ στην Αιτ/νία (που εδρεύει στο Αγρίνιο) Σπύρος Τουρονίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε το απόγευμα της Τρίτης, μεταξύ των άλλων τόνισε ότι θέμα έδρας του Πανεπιστημίου δεν υπάρχει, σημειώνοντας πως η θέση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρη για αυτόνομο Πανεπιστήμιο Αγρινίου!!!
Το ντέρμπι λοιπόν άρχισε και μας οδηγεί σε έναν «όμορφο κόσμο ηθικό, αγγελικά πλασμένο»!
Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον τόσο στον τοπικό τύπο όσο και στα blogs του Νομού

Δεν υπάρχουν σχόλια: