Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Κάμερες ελέγχου ταχύτητας στην Εθνική οδό



Τοποθετήθηκαν κάμερες ελέγχου ταχύτητας στην Εθνική οδό και προς Αγρίνιο και προς Αντίρριο.

Οι κάμερες είναι ακόμα σκεπασμένες με μαύρες νάιλον σακούλες και δεν λειτουργούν.

Καταγράψαμε κάμερες στα εξής σημεία:
  • Από Αιτωλικό προς Αγρίνιο η πρώτη κάμερα τοποθετήθηκε μεταξύ Κεφαλόβρυσου και Χαλικιού στο ρεύμα προς Αγρίνιο.
  • Η επόμενη βρίσκεται μετά την Αγία Ελεούσα, στην κατηφόρα πριν τα Φραγκουλέικα, στο σημείο που βρίσκεται ένα λατομείο με τοποθετημένο σπαστήρα.
  • Στη συνέχεια υπάρχει άλλη κάμερα πριν το Αγρίνιο στο ύψος της SATO πάλι στο ρεύμα προς Αγρίνιο.
    Προσοχή και οι τρεις αυτές κάμερες «σημαδεύουν» το απέναντι ρεύμα απ’ αυτό που είναι τοποθετημένες...

    Τώρα στη διαδρομή από Αιτωλικό προς Αντίρριο
  • συναντάμε την πρώτη κάμερα στο ρεύμα προς Αντίρριο πριν την είσοδο του Μεσολογγίου πάνω από το LIDL ακριβώς και «σημαδεύει» το απέναντι ρεύμα.
  • Στο επόμενο σημείο που συναντάμε δύο κάμερες είναι (πηγαίνοντας πάντα προς Αντίρριο), η μία αριστερά του δρόμου εκεί που τελειώνει η γέφυρα του Ευήνου και «κοιτάει» την γέφυρα και η άλλη 50 μέτρα πιο κάτω δεξιά του δρόμου και «κοιτάει» την στροφή που είναι στην διασταύρωση του Γαλατά.
  • Η επόμενη κάμερα βρίσκεται μέσα στο χωριό Χάνια Γαυρολίμνης δεξιά του δρόμου και «σημαδεύει» το ρεύμα από Αντίρριο προς Αιτωλικό.


Οι κάμερες αυτές έχουν ενσωματωμένο ραντάρ ελέγχου ταχύτητας και όταν καταγράψουν ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή που ισχύει στην περιοχή τους, φωτογραφίζουν το όχημα.

Στην συνέχεια η αρμόδια υπηρεσία που διαχειρίζεται τις κάμερες, στέλνει στον παραβάτη την φωτο του οχήματος με την ταχύτητα που κατέγραψε η κάμερα και με το σχετικό πρόστιμο.


Φροντίστε λοιπόν να χαμογελάτε στα σημεία αυτά, για να βγει η φωτό με φωτογένεια.


Το σωστό βέβαια είναι να τοποθετηθούν πριν τις κάμερες πινακίδες προειδοποιητικές για την ύπαρξή τους, γιατί ο λόγος που τοποθετήθηκαν είναι ...σίγουρα προληπτικός.
Διαφορετικά θα πρόκειται καθαρά για εισπρακτικό μέτρο.


Βέβαια αντί για κάμερες, πιο σωστό θα ήταν να έφτιαχναν τον δρόμο, για να πάψουμε όλοι οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας να παίζουμε τη ζωή μας «κορώνα-γράμματα» στον δρόμο αυτόν (κατ’ εφυμισμό Εθνική οδό) και να μην νοιώθουμε ότι μετά την γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, μπαίνουμε σε άλλη χώρα, τριτοκοσμική!


Δεν υπάρχουν σχόλια: