Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

ΓΥΦΤΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ


Γύφτος προσπαθούσε χθες βραδυ να πουλήσει σε αλβανό το ποδήλατο της φωτογραφίας. Το ποδήλατο είναι ολοκαίνουργιο μάρκας “Passenger” με καλάθι αξίας 250 ευρώ. Το πιθανότερο να προέρχεται απο το Μεσολόγγι.

Το κακό έχει παραγίνει. Γύφτοι παντού. Δεν μας μένουν παρά οι επιθέσεις. Κλοπές κυρίως σε δίτροχα αλλά και σε ότι σιδερένιο βρεθεί χωρίς φύλαξη για λίγο, εξαφανίζεται ως δια μαγείας. Συσκευές αντλίες, εργαλεία, μικροαντικείμενα αλλά και πορτοφόλια είναι η λεία τους. Η περίπολος "σκούπας" από γνωστούς μικρούς αθίγγανους είναι καθημερινό φαινόμενο. Ζητιανεύουν για το συμπλήρωμά τους, την τυρόπιτα και την κόκα κόλα. Το γνωρίζουν και τους γνωρίζουν όλοι. Οι περισσότεροι ... φοβούνται!
Το ζήτημα των Αθίγγανων και το γιατί επιδίδονται στην παρανομία αφορά το κράτος και την κοινωνία.
Το ότι όλοι αυτοί έχουν πολλαπλασιαστεί τελευταία στο Αιτωλικό που μπορεί και να σημαίνει ότι κάτι τους ελκύει, αφορά εμάς που ζούμε εδώ και κάτι πρέπει να γίνει.
Και κάτι άλλο το υγιές κομμάτι της κοινωνίας των Τσιγγάνων, θα πρέπει να συνετίσει τους παραβατικούς, διότι πρώτα απ’ όλα δυσφημίζει την ίδια τη φυλή τους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το φαινόμενο της "σκούπας" των αθιγγάνων δεν θα σταματήσει να υφίσταται γιατί απλούστατα δεν ασχολείται κανείς για δραστηριότητες που δεν "προσβάλλουν" άμεσα τον εαυτό του...

Ανώνυμος είπε...

Το σίγουρο είναι ότι κάποια μέρα θα έιμαστε κι έμεις ένα από τα θύματα. Χρειάζεται θεραπεία για να κλείνουν αυτού του είδους αποστήματα. Τα μικρά μέρη είναι ευαίσθητα σε τέτοιου είδους δραστηριότητες. Αμέσως πέρνουν τον κατήφορο χωρίς επισστροφή.