Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Διαλύεται ο παραλιακός δρόμος.


Η πρόσφατη κακοκαιρία εκτός από τις πλημμύρες σε όλο το Δήμο, δημιούργησε και σοβαρές ζημιές στο δρόμο της Ανατολικής παραλίας του Αιτωλικού, που οδηγεί από τα Ανατολικά γεφύρια προς Κεφαλόβρυσο.

Η έντονη βροχόπτωση από τη μία και οι δυνατοί άνεμοι που δημιούργησαν μεγάλα κύματα στο Κανάλι από την άλλη, είχαν σαν αποτέλεσμα να εξαφανιστεί το παραλιακό ανάχωμα του δρόμου και να αρχίζει να τρώγεται η άσφαλτος όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.....

Ο κίνδυνος υποχώρησης του δρόμου είναι ορατός κατά τη διέλευση κάποιου μεγάλου οχήματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το βασικότερο όμως είναι ότι στο μισό μέτρο πιο μέσα από το «φάγωμα» που δημιουργήθηκε, περνάει οπτική ίνα του ΟΤΕ και αμέσως μετά λίγο πιο μέσα ,περνάει ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης του Αιτωλικού.

Η ζημιά επεκτείνεται σε τουλάχιστον 100 μέτρα και η κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης είναι αναγκαία να γίνει αμέσως χωρίς καμία δικαιολογία κι χρονοτριβή.

Εξάλλου από την αρχή της θητείας του Λύρου είχε προταθεί να γίνει τοιχίο σε όλο το μήκος του δρόμου.

Ελπίζουμε η Δημοτική μας Αρχή να κινηθεί άμεσα για αυτοψία και λύση του προβλήματος, πριν γίνει κανένα σοβαρό ατύχημα σε οχήματα ή στις υποδομές του δρόμου και μετά ψάχνουμε να ρίξουμε τις ευθύνες όπου μας κατέβει…



Δεν υπάρχουν σχόλια: