Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Ο δρόμος έχει την δική του ιστορία.


Υπάρχει ένας δρόμος στην Ανατολική παραλία Αιτωλικού, ανάμεσα σε κατοικίες, εντός του σχεδίου πόλεως.

Είναι ένας χωματόδρομος 50 περίπου μέτρων, που το καλοκαίρι χαρίζει απλόχερα σκόνη στους περίοικους και το χειμώνα τους γεμίζει με λάσπες.

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Μεσολογγίου, έριξε άσφαλτο σε όλους τους δρόμους αυτής της περιοχής εκτός του δρόμου αυτού.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή αδιαφορεί τελείως....

Ο Αντιδήμαρχος Αιτωλικού περνάει καθημερινά από το σημείο και βλέπει το δρόμο αυτόν.

Η ατυχία είναι ότι ο δρόμος δεν οδηγεί στην Αγιαγάθη για να ασφαλτοστρωθεί και να έχει διαφήμιση μεγαλύτερη από την κατασκευή της Ιόνιας Οδού.

Δεν οδηγεί σε αποθήκες ελαιοπαραγωγών για να τον στρώσουμε προκειμένου να διευκολύνουμε το εμπόριο και τη μετακίνηση των ελαιών προς τις βιοτεχνίες επεξεργασίας ελαιών της περιοχής.

Δεν οδηγεί σε χωράφια και ελαιοστάσια του Κεφαλοβρύσου, για να στρωθεί με συνοπτικές διαδικασίες, προκειμένου να εξοφληθούν προεκλογικά γραμμάτια.

Δεν τον γνωρίζει ο Δήμαρχος Μεσολογγίου γιατί απλά δεν έχει ενδιαφέρον σαν έργο για αυτοπροβολή.

Δεν τον Βλέπει ο Αντιδήμαρχος Αιτωλικού γιατί το πρωί περνάει από εκεί νυσταγμένος ακόμα και επιστρέφει το μεσημέρι κουρασμένος.

Δεν το βλέπει η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αιτωλικού γιατί δεν ξέρει τους δρόμους του Αιτωλικού, ξένη όντως με τα προβλήματα του τόπου.

Αυτός ο δρόμος κάνει υπομονή να περάσει το διάστημα που απομένει στη σημερινή Δημοτική Αρχή Μεσολογγίου, για να έρθει ο επόμενος Δήμαρχος, ο επόμενος Αντιδήμαρχος, ο επόμενος Πρόεδρος Αιτωλικού και να ασχοληθούν με αυτό το μικρό δρομάκι που το κόστος διάστρωσης του είναι μικρότερο από ένα μηνιάτικο αιρετού, αλλά δεν βλέπουν ότι «χρίζει επικινδυνότητας η διέλευση πεζών και οχημάτων» από το χωματόδρομο αυτόν.

ΥΓ Οι χωματόδρομοι στην Ανατολική Παραλία ανάμεσα σε κατοικίες και εντός σχεδίου πόλεως Αιτωλικού είναι αρκετοί, αλλά το κείμενο αναφέρετε σε έναν δρόμο για να μην βάλουμε δύσκολα και αγχώσουμε τους Δημοτικούς μας Άρχοντες.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: