Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ


Σε άθλια κατάσταση είναι το δίκτυο του δημοτικού φωτισμού στο Αιτωλικό. Όπου και να κοιτάξει κανείς βλέπει κολώνες σβηστές, λάμπες καμένες, γλόμπους σπασμένους, ολόκληρες περιοχές βυθισμένες στο σκοτάδι.

Στην είσοδο από Μεσολόγγι μέχρι το Σταθμό Αιτωλικού οι καμένες λάμπες καλωσορίζουν τους επισκέπτες. Αν συνεχίσει κανείς από τον Σταθμό προς Κεφαλόβρυσο, συναντάει σκοτεινή όλη τη δεξιά πλευρά του δρόμου. Το δημοτικό δίκτυο δεν ανάβει καν. Στην αριστερή δε πλευρά οι μισές λάμπες καμένες. Και να σκεφτεί κανείς ότι από δω περνούν καθημερινά δύο Αντιδήμαρχοι. Ο Αντιδήμαρχος Αιτωλικού Χ Μασαούτης και ο Αντιδήμαρχος Σ Βασιλείου που κατοικεί εκεί.

Από Σταθμό προς Αιτωλικό οι μισές κολώνες σβηστές χαλασμένες, με καμένες λάμπες ή σπασμένες λάμπες. Τα Ανατολικά Γεφύρια χωρίς φωτισμό εδώ και χρόνια, παρόλες τις αποφάσεις (ακόμα και πρόσφατες) για εγκατάσταση φωτισμού.

Μέσα στο νησί οι καμένες λάμπες δεκάδες. Οι γειτονιές μέσα στα μαύρα σκοτάδια. Μια απλή βόλτα αναδεικνύει τα προβλήματα ακόμα και στο πρόσφατα φτιαγμένο δίκτυο από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Δυστυχώς όμως οι διοικούντες δεν κάνουν αυτή τη βόλτα.

Στην περιμετρική του καναλιού το πρόβλημα τεράστιο. Από την πλευρά της θάλασσας οι κολώνες σβηστές, διαλυμένες. Αλλά και στην κάτω πλευρά στα Πενταρνιώτικα το μισό δίκτυο σβηστό. Σε όλη τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων οι μεγάλες σιδερένιες κολώνες που τοποθέτησε πρόσφατα η Περιφέρεια ήταν σβηστές με αποτέλεσμα να είναι θεοσκότεινη όλη η Περιμετρική. Σε γενόμενη ερώτηση σε άνθρωπο του Δημαρχείου Μεσολογγίου γιατί είναι σβηστή η Περιμετρική, η απάντηση ήταν ότι το δίκτυο παίρνει ρεύμα από τους πίνακες των αντλιοστασίων της ΔΕΥΑΜ η οποία λόγω χρεών αρνείται να δώσει ρεύμα. Δηλαδή από το προεκλογικό «Η ΔΕΥΑΜ είναι η λύση και όχι το πρόβλημα» φτάσαμε η ΔΕΥΑΜ να είναι το πρόβλημα σε κάθε λύση. Τελικά ρεύμα δόθηκε πρόσφατα….

Για το δρόμο από τα Δυτικά Γεφύρια μέχρι την Μπούζα οι καταστραμμένες κολώνες, οι σπασμένοι γλόμποι, οι καμένες λάμπες είναι ο κανόνας. Από δώ περνάει κάθε μέρα η Πρόεδρος της Κοινότητας Αιτωλικού Κ Μαντζή αλλά μάλλον δεν βλέπει πρόβλημα.

Οι πρώτες αποφάσεις της τωρινής Δημοτικής Αρχής του Μεσολογγίου που αφορούσαν το Αιτωλικό, ήταν η ακύρωση έργων ύψους 250.000,00€ που αφορούσαν ασφαλτοστρώσεις και πλακοστρώσεις (διαβάστε εδώ) στο Αιτωλικό και τις οποίες ψήφισαν και οι Αιτωλικιώτες σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου (Σπ Βασιλείου, Χρ Μασαούτης, Γ Σωτηρακόπουλος) και για τις οποίες δεν ρωτήθηκε καν το Τοπικό Συμβούλιο.

Κατατέθηκε αίτημα για έκτακτο Τοπικό Συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά δεν έγινε ποτέ!!! Ήρθε όμως ο Δήμαρχος Κ Λύρος με όλο το επιτελείο στο Δημαρχείο Αιτωλικού για συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος και σε ερώτηση τι συμβαίνει με τα έργα που κόπηκαν, απάντησε μαζί με τον τότε Αντιδήμαρχο έργων Σπ Διαμαντόπουλο ότι τα χρήματα δεν χάθηκαν για το Αιτωλικό, αλλά θα γίνει «μεγάλο» έργο ηλεκτροφωτισμού σε όλες τις εισόδους του Αιτωλικού.

Δυστυχώς δεκαέξι μήνες μετά, τα χρήματα ακόμα αγνοούνται για το Αιτωλικό, ο δημοτικός φωτισμός διαλύεται μέρα με τη μέρα και βάση του Τεχνικού Προγράμματος του 2021 δεν προβλέπεται καμία ενέργεια και κανένα έργο φωτισμού στο Αιτωλικό είτε μικρό, είτε «μεγάλο».

Ακόμα και η μια απλή αλλαγή των καμένων λαμπτήρων φαίνεται να είναι μείζον πρόβλημα για τη Δημοτική μας Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: