Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

ΑΡΧΙΣΕ Η ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΡΟ ΣΤΑ ΤΣΑΓΚΡΙΝΕΙΚΑ

Ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη 6-4-17 η νέα γεώτρηση στην περιοχή «Τσαγκρινέικα» προκειμένου να αυξηθεί η ποσότητα πόσιμου νερού που φτάνει στο Αιτωλικό και να δοθεί νερό και στις περιοχές που υδρεύονται από άλλες πηγές (από Νεοχώρι, Χρυσοβέργι κλπ).
Χρειάστηκε να περάσουν τρείς μήνες από τότε που σημειώθηκε το «γεωφυσικό φαινόμενο (sik)» οπότε και έγινε η πρόταση για ενίσχυση των γεωτρήσεων στα Τσαγκρινέικα (σχετικά δείτε εδώ) την οποία αποδέχτηκε η Δημοτική Αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο που συγκλήθηκε για το θέμα αυτό και ανακοίνωσε την εγκατάλειψη της πηγής του Κεφαλοβρύσου.....

Βέβαια η πρόταση για την πηγή των Τσαγκρινέικων είναι καινούργια για τη σημερινή Δημοτική Αρχή, αλλά τη γνωρίζουν από το 2011 τα στελέχη της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου. Αυτό όμως δεν είναι του παρόντος, θα το δούμε κάποια άλλη στιγμή.
Εκείνο που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι ενώ για τις πλημμύρες του Μεσολογγίου τα έργα αποκατάστασης άρχισαν πριν ακόμα τραβηχτούν τα νερά και τελείωσαν σε χρόνο ρεκόρ, για το πρόβλημα του νερού του Αιτωλικού έπρεπε να περάσουν τρείς μήνες για να δρομολογηθεί η λύση του.
Εν πάση περιπτώσει η γεώτρηση ξεκίνησε και όπως πληροφορηθήκαμε σήμερα έχει φτάσει ήδη στα 30 μέτρα και σύντομα αναμένουμε την αίσια κατάληξη, ώστε να πιεί καθαρό νερό ολόκληρο το Αιτωλικό μαζί με τους οικισμούς του.
Η αισιοδοξία μας για αίσια κατάληξη προέρχεται από τη συζήτηση που κάναμε με τον επαγγελματία που έκανε τις δύο αρχικές γεωτρήσεις επι Δημαρχίας Ν Γαλάνη και βρήκε το νερό που έρχεται τώρα στο Αιτωλικό. Ο ίδιος έκανε πρόσφατα και τη γεώτρηση στο Χρυσοβέργι.
Μας είπε λοιπόν ότι εγγυήθηκε την καταλληλότητα του νερού γιατί πρόκειται για την ίδια πηγή που τροφοδοτεί τις υπάρχουσες γεωτρήσεις και επεκτείνεται σε μια πολλή μεγάλη απόσταση με τεράστιες ποσότητες νερού (πράγμα που γνωρίζουν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Αιτωλικού που το έψαξαν το θέμα) και ότι ο ίδιος θα μπορούσε να δώσει γεώτρηση δυναμικότητας τουλάχιστον 150 μ3, η δε οικονομική προσφορά του προς την ΔΕΥΑΜ ήταν της τάξεως των 32.000,00€.
Βέβαια δεν προτιμήθηκε από την ΔΕΥΑΜ ο ίδιος αλλά άλλος εργολάβος σίγουρα με νόμιμες διαδικασίες και με φθηνότερη προσφορά ή τουλάχιστον ισόποση.
Ας ελπίζουμε λοιπόν ότι το πρόβλημα του πόσιμου νερού του Αιτωλικού λύνεται σύντομα και δεν θα χρειαστεί να ασχοληθούμε ξανά με αυτό.

1 σχόλιο:

etolikonews είπε...

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα. Σε διαφορετική περίπτωση θα διαγράφονται. Ανώνυμα σχόλια δεν γίνονται δεκτά.