Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάσαμε την συνέντευξη που παραχώρησε στην τοπική εφημερίδα Αιχμή (Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016) ο κ. Στ. Γεωργιάδης για το έγκλημα που συντελείτε σε βάρος των δημοτών του Αιτωλικού από τις μέχρι τώρα δημοτικές αρχές του τόπου μας.....

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Γεωργιάδης ήταν επίσημος προσκεκλημένος της ΔΕΥΑΜ και του δήμου, στο δημοτικό συμβούλιο στο Μεσολόγγι, ώστε να μιλήσει για το συγκεκριμένο πρόβλημα και να μεταφέρει την εμπειρία του, ως στέλεχος της ΕΥΔΑΠ αλλά και ως επιστήμονας.

Αυτά που διαβάσαμε στην εφημερίδα, πρέπει να ομολογήσουμε ότι δεν μας βρίσκουν αντίθετους, ίσα ίσα που ενδυναμώνουν την άποψή μας ότι το νερό του Κεφαλόβρυσου είναι από τα καλύτερα νερά και ο μη εντοπισμός της πηγής της μόλυνσης, μόνο ως έγκλημα μπορεί να χαρακτηριστεί.

Εκεί που διαφωνούμε και μάλιστα θέτουμε υπό αμφισβήτηση την ελαφρότητα των αντιεπιστημονικών του επιχειρημάτων, είναι όλα αυτά που αναφέρει περί υγιεινών κολοβακτηριδίων και μαρουλιών.

Για την ακρίβεια ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει στη συνέντευξή του : Αυτό που ακούστηκε ότι θα πίνουμε τα πτώματα των κολοβακτηριδίων, δεν είναι θέμα. Τα μαρούλια είναι γεμάτα πτώματα κολοβακτηριδίων. Αυτά είναι επιστημονικές προσεγγίσεις που δεν έχουν σχέση με τη πραγματικότητα.

Εμείς βρήκαμε δημοσίευση με ιατρικό περιεχόμενο εδώ και το αντιγράφουμε.

Υπάρχουν 2 τύποι τοξινών: οι εξωτοξίνες, ένζυμα που απελευθερώνονται από βακτήρια στον ξενιστή τους και οι ενδοτοξίνες, που αποτελούν μέρος του κυτταρικού τοιχώματος των Gram-αρνητικών βακτηρίων και είναι τοξικές, ακόμα και μετά το θάνατο του κυττάρου.

Μετά από αυτό μάλλον ο κ. Γεωργιάδης,  θα πρέπει να ζητήσει δημόσια συγνώμη, από τους δημότες του Αιτωλικού, γιατί ακόμη και ο ίδιος (πιστεύουμε άθελά του) προσπάθησε να αθωώσει την ΔΕΥΑΜ για το νερό που μας πουλάει ή να μας ξεκαθαρίσει ποιος είναι ο ρόλος του στην όλη διαδικασία, μιας και βιολόγος δεν είναι, αλλά ούτε γεωλόγος αλλά ούτε και γνώσεις κατέχει, σχετικά με την δημόσια υγεία.

Όσο αφορά για τα μαρούλια που επικαλείται, δεν μπορέσαμε να βρούμε σχετικό δημοσίευμα. Ίσως ο κ. Γεωργιάδης να είχε ξεπλύνει τα μαρούλια που ενδεχομένως εξέτασε, με νερό της πηγής του Κεφαλόβρυσου.

Καλούμε τους παραγωγούς και τους πωλητές του συγκεκριμένου λαχανικού να πάρουν θέση και να μας πληροφορήσουν, αν όντος ο κ. Γεωργιάδης έχει δίκιο με αυτά που δημόσια επικαλείται για την αξιοπιστία των προϊόντων τους.

Για τα ζητήματα που προέκυψαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με την απαράδεκτη συμπεριφορά ενός άξεστου δημοτικού συμβούλου, ο οποίος μας καλούσε να εγκαταλείψουμε το Αιτωλικό για να βρουν την ησυχία τους, καθώς και τη στάση των δημοτικών συμβούλων που εκπροσωπούν το Αιτωλικό, θα απαντήσουμε με συγκεκριμένες κινήσεις, οι οποίες σύντομα θα ανακοινωθούν.


Όποιος θέλει να παίξει με την υγεία των μελών του Συλλόγου μας, των οικογενειών μας  και των συνδημοτών μας θα λάβει την κατάλληλη απάντηση.


Ανοχή Τέλος. 

 aliisetolikou

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ορε δε κοιτατε να πιασετε κανα ψαρι που μαθατε και το ιτερνετ

Ανώνυμος είπε...

Τσούζει ε; Δεν πειράζει θα το συνηθίσετε.