Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Έχασε τη «μάχη» με τους 12 υπαλλήλους ο δήμος Μεσολογγίου

Φόβοι για ντόμινο κατασχέσεων /Ανησυχία σε όλους τους δήμους της χώρας

Ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου πλέον για όλους τους δήμους της χώρας, σχετικά με την κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών μισθοδοσίας και προνοιακών επιδομάτων, όταν αυτοί χρωστούν.......

Ο δήμος Μεσολογγίου έχασε τα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία είχε καταθέσει, σχετικά με τη δέσμευση των λογαριασμών του από τους 12 υπαλλήλους που διεκδικούσαν το σύνολο των επιδομάτων των 175 ευρώ. Μετά από αυτή την απόφαση, από δω και στο εξής, μπορεί ο οποιοσδήποτε έχει απαίτηση από το δήμο να κατάσχει τους λογαριασμούς μισθοδοσίας, οι οποίοι είναι απροστάτευτοι όπως είναι και οι υπάλληλοι, οι οποίοι δεν θα μπορούν να πληρωθούν. «Το δρόμο που δεν είχαν ανοίξει μέχρι τώρα ούτε καν οι εργολάβοι, τον άνοιξαν οι υπάλληλοι του δήμου, των οποίων η αδιαλλαξία μας οδηγεί να σκεφτούμε ότι, σε ένα βαθμό, είναι υποκινούμενοι και στυγνοί εκβιαστές», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος οικονομικών Π. Καρατσόλης.
Ο κ. Καρατσόλης δεν κατανοεί την αδιαλλαξία των υπαλλήλων αυτών, αφού η πρόταση που τους κατέθεσε ο δήμος ήταν συμφέρουσα. Αυτό που πρότεινε ο δήμος, στους 4 πρώτους που άνοιξαν το χορό των κατασχέσεων, ήταν να τους καταβάλλει το ποσό σε δυο δόσεις σε διάστημα ενάμιση μηνός πράγμα που δεν δέχθηκαν. Ωστόσο όμως ακόμα και με τη διαδικασία την οποία ακολουθούν, δεν πρόκειται να πάρουν νωρίτερα τα χρήματα που διεκδικούν. Άρα κατά τον αντιδήμαρχο υπάρχουν άλλα θέματα που κρύβονται πίσω από αυτό.
Το πρόβλημα που δημιουργείται τώρα είναι ότι σε καμία τράπεζα οι λογαριασμοί δεν είναι ασφαλείς, αφού υπάρχει δεδικασμένο και ο μόνος τρόπος να θωρακιστούν είναι αυτός της νομοθετικής ρύθμισης. Ήδη πολλοί δήμοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και μετά από αυτή την απόφαση, υπάρχει έντονη ανησυχία για ραγδαίες εξελίξεις. Κατά την άποψη του κ. Καρατσόλη το θέμα αυτό πρέπει να τεθεί και σε επίπεδο ΚΕΔΕ, διαφορετικά από δω και στο εξής τα πράγματα θα πάρουν επικίνδυνες διαστάσεις. Ήδη αρκετοί δήμαρχοι επικοινώνησαν με τον αντιδήμαρχο Μεσολογγίου, εκφράζοντας την ανησυχία τους για το τι μέλλει γενέσθαι και στους δικούς τους δήμους, αφού έχουν ανάλογες περιπτώσεις ανοικτές.
Οι 290 υπάλληλοι του δήμου Μεσολογγίου πήραν τους μισθούς τους γι’ αυτό το μήνα, όμως για τον επόμενο ουδείς εγγυάται τι θα γίνει, καθώς και οι υπόλοιποι 8 υπάλληλοι μπήκαν στην ίδια διαδικασία, οπότε τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο για το δήμο. Ταυτόχρονα, υπάρχει περίπτωση να ακολουθήσει ένα ντόμινο κατασχέσεων από εργολάβους και προμηθευτές, πολλοί από τους οποίους έχουν ακολουθήσει τη δικαστική οδό, αλλά ποτέ δεν έφτασαν στο έσχατο σημείο της κατάσχεσης.
Οι εργαζόμενοι του δήμου πάντως είναι εξοργισμένοι από αυτή τη συμπεριφορά των συναδέλφων τους και σε πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσαν, κάνουν ευθέως λόγο για πολιτικά παιχνίδια ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών… 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΧΕΡΙ ΣΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥΣ , ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ (ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ, ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ). ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ 8 ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ... ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ !!!