Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Χειμερινή Αγιαγάθη 2013

Γιορτάστηκε και φέτος στις 5 Φεβρουαρίου η μνήμη της Αγίας Αγάθης, από τους πανηγυριστές και καβαλαραίους του Αιτωλικού. Νωρίς το απόγευμα βγήκαν τα άλογα βόλτα στο Αιτωλικό και το βράδυ οι παρέες των αρματωμένων και των καβαλαραίων συγκεντρώθηκαν στα στέκια τους, όπου γλέντησαν με τους ήχους του νταουλιού και της πίπιζας.....

Ευτυχώς που πρυτάνευσε η λογική και δεν είχαμε θέμα για το αν θα επιτραπεί να παίξουν οι γύφτοι νταούλι και πίπιζα, όπως συνέβη το καλοκαίρι και δεν έγινε το πανηγύρι. Βέβαια τότε υπήρξαν πολλές …σκοπιμότητες αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας τώρα.
Εκείνο που αξίζει να σημειώσουμε είναι ότι ο Δήμαρχος Μεσολογγίου και οι συνδιοικούντες τον Δήμο, ενώ για τον Χειμερινό Αη Σημιώ φρόντισαν και έφτιαξαν αφίσα που διένειμαν πολλές μέρες πριν την εκδήλωση (3 Φλεβάρη), για την χειμερινή Αγιαγάθη δεν είδαν δεν άκουσαν δεν ξέρουν τίποτα και αγνόησαν παντελώς την εκδήλωση.
Όμως σε πείσμα αυτών που «παριστάνουν» την Δημοτική Αρχή Μεσολογγίου, η χειμερινή Αγιαγάθη γιορτάστηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια και τα γλέντια κράτησαν μέχρι τα ξημερώματα.
Από το etolikonews ευχές σε όλους τους πανηγυριστές και καβαλαραίους και καλή αντάμωση το καλοκαίρι στις 23 Αυγούστου.
Οι φωτο είναι από το site tagiofyria.gr οπου μπορείτε να δείτε και βίντεο από την εκδήλωση.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: