Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Προφυλακίστηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες τσιγγάνοι


Mε επευφημίες και χειροκροτήματα έγινε γνωστή πριν από λίγη ώρα η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση των τεσσάρων συλληφθέντων γύφτων, για τους πυροβολισμούς και τους τραυματισμούς της περασμένης Παρασκευής.
Η απόφαση ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Μεσολογγίου Πάνο Κατσούλη και τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαμπαρούση......

Το πρωί, κατά την προσαγωγή των τεσσάρων συλληφθέντων, εκατοντάδες κάτοικοι του Αιτωλικού, βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστικό μέγαρο του Μεσολογγίου, αλλά και δεκάδες συγγενείς των γύφτων. Ανάμεσα βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κάποια στιγμή, δεν έλειψε ή ένταση όταν μερίδα ατόμων πέταξε πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς και αυτοί απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών. Κατά την διάρκεια αυτών των επεισοδίων τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι οπερατέρ της τηλεόρασης του Αχελώου
Στην συνέχεια τα πνεύματα ηρέμησαν μιας και όλοι βρίσκονταν εν αναμονή της απόφασης ανακριτή και εισαγγελέα για την τύχη των συλληφθέντων. Ουσιαστικά όλα κρέμονταν από μια κλωστή μιας και εάν κάποιοι αφήνονταν ελεύθεροι, θεωρούνταν βέβαιο πως τα επεισόδια θα έπαιρναν πολύ μεγάλη έκταση και θα ήταν απρόβλεπτα.  Μάλιστα, επεισόδια έγιναν και κατά την ώρα που όλοι ανέμεναν την απόφαση των δικαστικών και πάλι με ρίψεις αντικείμενων και χημικών.
Οι τέσσερεις γύφτοι που αντιμετώπιζαν κακουργηματικές κατηγορίες για απόπειρες ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία κλπ οδηγούνται τελικά στις φυλακές Κορυδαλλού και οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι του Αιτωλικού, αποχώρησαν με ηρεμία από τα δικαστήρια και όλοι πλέον ελπίζουν σε εκτόνωση της πρωτοφανούς κατάστασης που βιώνει η περιοχή τα τελευταία 24ωρα.
Να θυμίσουμε πως η Αστυνομία, συνεχίζει τις αναζητήσεις τριών ακόμη γύφτων, που επίσης θεωρούνται πρωταίτιοι των σοβαρών επεισοδίων της Παρασκευής και έχουν από τότε εξαφανιστεί. Τα ονόματα των τριών καταζητούμενων έδωσαν στην αστυνομία οι συλληφθέντες.


Πηγή-φωτο agriniopress.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί κάποιος να γράψει ποιοι είναι αυτοί οι τέσσερις τσιγγάνοι και ποιοι οι άλλοι που καταζητούνται?
Και τις κατηγορίες αν είναι δυνατόν!