Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Η ευαισθησία των μαθητών του Λυκείου Αιτωλικού

Με αφορμή ένα «πικρόχολο» σχόλιο που δημοσιεύτηκε στην ανάρτηση με τίτλο «ΤΟΛΥΚΕΙΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ» τα παιδιά του Λυκείου Αιτωλικού απάντησαν μέσω της Προέδρου του 15μελούς συμβουλίου. Διαβάστε την απάντηση....


Κάθε χρόνο η Γ' Λυκείου προσπαθεί να μαζέψει χρήματα για μια πολυήμερη εκδρομή. Ανέκαθεν οι μαθητές της Γ' Λυκείου δεν είχαν άλλους πόρους κ γίνεται ένας αγώνας για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδρομή.
Ειδικά φέτος, θέλοντας να ξεφύγουμε απ'τα συνηθισμένα, διοργανώνουμε μια εκδρομή η οποία έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και όπως λένε πολλά παιδιά ίσως είναι η μοναδική τους ευκαιρία να συμμετέχουν σε κάτι τέτοιο.(Εύχομαι παρόλα αυτά να μην είναι!)
Σαν μαθήτρια του Λυκείου Αιτωλικού και σεβόμενη κάθε άποψη, θέλω να απαντήσω στο πικρόχολο αυτό σχόλιο. Κύριε ανώνυμε, κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να χαίρεστε με μια τέτοια κίνηση. Στις μέρες μας και με όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν είναι καλό να γίνονται τέτοιου είδους πράξεις, όχι μόνο ατομικά αλλά και συλλογικά!
Βρίσκω λοιπόν παράλογο το σχόλιο σας. Επιπλέον, όσων αφορά τις "μωροφιλοδοξίες" μας, η μόνη μας φιλοδοξία κύριε ανώνυμε είναι να αλλάξουμε τον κόσμο, να τον κάνουμε λίγο καλύτερο απ' αυτόν που δημιουργήσατε εσείς. Απ' ότι ξέρω το Λύκειο μας δεν είχε καμιά ανάμειξη στην ανακοίνωση αυτή, και είναι άδικο να κατηγορείτε μαθητές και καθηγητές για μια ανιδιοτελή προσφορά.
Θα ήθελα να μας διδάξετε κύριε ανώνυμε να έχουμε ευθύνη των λόγων μας και να εκφέρουμε την άποψη μας επώνυμα και τεκμηριωμένα. Πάντως σας ευχαριστούμε που μας δώσατε την δυνατότητα να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Επώνυμα λοιπόν και με πλήρη επίγνωση των γραφόμενων μου απαντάω στο σχόλιο αυτό.

Η πρόεδρος 15μελούς συμβουλίου Λυκείου Αιτωλικού,
Κατερίνα Μπερερή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: