Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Διαμαρτυρία δικηγορικών συλλόγων Αγρινίου & Μεσολογγίου

    Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αγρινίου και Μεσολογγίου εκφράζουν την έντονη αντίθεση και διαμαρτυρία τους στην επιχειρούμενη από την κυβέρνηση αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου  των όρων ίδρυσης και λειτουργίας των δικηγορικών εταιριών.
        Πρόκειται αναμφίβολα για εξέλιξη που γίνεται κατόπιν εντολών  και πιέσεων ποικιλώνυμων εξωθεσμικών παραγόντων, ........με σκοπό τον έλεγχο της πρόσβασης των πολιτών στη Δικαιοσύνη από οργανωμένα μονοπωλιακά ή ολιγοπωλιακά συμφέροντα.
Μία τέτοια εξέλιξη, όχι μόνον δεν θα προάγει τον ελεύθερο ανταγωνισμό και την ανάπτυξη, αλλά θα δημιουργήσει καρτέλ στο χώρο παροχής δικηγορικών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα τη σταδιακή αποδυνάμωση του ρόλου του αυτοαπασχολούμενου Δικηγόρου, συλλειτουργού της Δικαιοσύνης και την ωμή παρέμβαση στη συνολική διαδικασία της ορθής και ανεπηρέαστης απονομής της. 
       Κατόπιν αυτών, τα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων Αγρινίου και Μεσολογγίου αποφάσισαν την επικύρωση της απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για πανελλαδική αποχή των Δικηγόρων από τα καθήκοντά τους στις 13, 16 και 17 Ιανουαρίου 2012  και προσκάλεσαν σε συνάντηση όλους τους βουλευτές του Νομού  Αιτωλοακαρνανίας το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 12.00 μ.μ. στην αίθουσα Δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου (Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου), προς ενημέρωσή τους  για τις θέσεις των Δικηγόρων Μεσολογγίου και Αγρινίου στις διατάξεις που τους αφορούν στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή την 10.1.2012 και ψηφίζεται την προσεχή εβδομάδα. Προσήλθε μόνο ο κ. Κων/νος Καραγκούνης, ο οποίος και συνετάχθη πλήρως με τις απόψεις μας και υπεσχέθη την έντονη αγωνιστική του προσπάθεια για τη διαμόρφωση των απόψεων του κόμματος του σύμφωνα με τις προτάσεις μας. Ο κ. Δημήτριος Σταμάτης,  ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και η κ. Σοφία Γιαννακά ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να παραστούν λόγω ασθένειας και υποχρεώσεών των αντιστοίχως. Οι  κ. Δημήτρης Σταμάτης και Παναγιώτης Κουρουμπλής εδήλωσαν ότι υιοθέτησαν πλήρως τις απόψεις μας και υπεσχέθησαν την έντονη προσπάθεια για στήριξη των θεμάτων μας σε όλα τα αρμόδια κοινοβουλευτικά όργανα.


Για τα Διοικητικά Συμβούλια
Των Δικηγορικών Συλλόγων Μεσολογγίου και Αγρινίου


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Μεσολογγίου                         Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Αγρινίου
     

         Ιωάννης Ατσαλάκης                                 Λεωνίδας Υφαντής

Δεν υπάρχουν σχόλια: