Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Αναβλήθηκε το θέμα της ανάπλασης του κεντρικού δρόμου Αιτωλικού

  Αναβλήθηκε τελικά η συζήτηση του θέματος αλλαγής πλάτους των πεζοδρομίων του κεντρικού δρόμου (Κ. Λάσκαρη) στο Αιτωλικό, μετά από εισήγηση του δημοτικού συμβούλου Σπ. Βασιλείου του συνδυασμού «Το μέλλον είναι τώρα».
   Προηγήθηκε έντονη συζήτηση και επεισοδιακή ψηφοφορία, όπου οι μισοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, διαισθανόμενοι την σφοδρή αντίδραση των εμπόρων του νησιού, ..........
συντάχθηκαν με την αντιπολίτευση και το θέμα αναβλήθηκε.


   Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ζητούσε την τροποποίηση του σχεδίου πόλης στο κέντρο, ώστε να διαπλατυνθούν τα πεζοδρόμια, στα 220 εκατοστά από την μία πλευρά και στα 110 από την άλλη. Χωρίς να υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αιτωλικού και χωρίς να υπάρχει έγγραφη γνώμη του Εμπορικού Συλλόγου και άλλων μαζικών φορέων.

   Κι όλα αυτά για να διορθωθεί ένα λάθος του πρώην δημάρχου Ν. Γαλάνη, που όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κοταντάκης, με προφορική (!) εντολή του πέρασε τα υπογειωμένα καλώδια της ΔΕΗ όχι στο πεζοδρόμιο αλλά σχεδόν στη μέση του δρόμου!

   Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής του συνδυασμού Νίκος Μουρκούσης επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν, σε ένα νησί εξαιρετικού φυσικού κάλλους όπως το Αιτωλικό, να γίνονται μόνιμες πολεοδομικές παρεμβάσεις από ανθρώπους που δεν ζουν εκεί, χωρίς να λαμβάνεται υπ’όψιν η γνώμη των τοπικών φορέων και της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από το δημοτικό συμβούλιο Αιτωλικού.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Γαλάνης με τον Φραγκούλη άνοιξαν το λάκκο των εμπόρων του κεντρικού και ο Μουρκούσης με τον Βασιλείου έβαλαν την ταφόπλακα.
Αγαπητοί εκπρόσωποί μας στο δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου, οφείλατε να γνωρίζετε ότι η πρόταση για διαπλάτυνση των πεζοδρομίων κατά 2,20 και 1,10 ήταν πρόταση του εμπορικού συλλόγου Αιτωλικού προς την τότε διοίκηση του δήμου.
Για να το γνωρίζατε όμως αυτό κ Μουσκούση και κ Βασιλείου, θα έπρεπε να κυκλοφορείτε και λίγο στο Αιτωλικό και να μην έρχεστε μόνο για αλίευση ψήφων.
Οφείλατε πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να έχετε κάνει την έρευνά σας και να είσαστε γνώστες της επιθυμίας των εμπόρων και να ζητούσατε την επίσπευση των εργασιών και όχι αναβολή του θέματος.
Το μόνο που καταφέρατε με την αναβολή που παλέψατε και κερδίσατε, ήταν να παρατείνετε τη μιζέρια που υπάρχει στον κεντρικό δρόμο και να μεγαλώσετε την φτώχια που δέρνει τους εμπόρους.
Επιτέλους μην μας σώζετε άλλο όλοι εσείς οι αυτόκλητοι σωτήρες μας που ασχολείστε με τα δημοτικά.
Αλήθεια κ Βασιλείου για το χαράτσι που θέλει να επιβάλλει ο Τσουνάκας στο νερό, ζήτησες αναβολή ή μήπως δεν σε αγγίζει το θέμα αυτό; Εσείς κ Μουρκούση συμφωνείτε;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε , πρέπει να μάθεις ότι τα έργα γίνονται με βάση

-ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΟΥ
-ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
-ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΛΟΓΟΥ

τίποτα από αυτά δεν είχε η Δημοτική Αρχή κατά την εισήγηση του θέματος ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ Κ. ΛΑΣΚΑΡΗ
Θα 'πρεπε να παρακολουθείς τα Δημοτικά Συμβούλια και να μην κάνεις κριτική καφενείου
Ίσως ήσουν μαθημένος από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή που δεν λογάριαζε κανέναν και έκανε έργα στα χάρτια.

Όσον αφορά το νερό σε βρίσκω πάλι ανημέρωτο.
1) Ο κ. Βασιλείου είναι ο μοναδικός Δημοτικός Σύμβουλος που πάλέυει 6 χρόνια για να έχουμε πόσιμο νερό στο Αιτωλικό.
2) Όσον αφορά το χαράτσι του κ. Τσουνάκα ο κ. Βασιλείου αντέδρασε σφόδρα όταν πριν ένα περίπου μήνα προτάθηκε από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ η επιβολή του "χαρατσίου" , αλλά εσύ πάλι ήσουν ΑΠΩΝ κάνοντας κριτική καφενείου

Ανώνυμος είπε...

Για ποιον εμπορικό σύλλογο λες νέε μου?
Αυτόν που επιτρέπει σε όποιον θέλει να ανοίγει Κυριακές?
Αυτόν που επιτρέπει στα ψαράδικα να αφήνουν τα ψάρια τους στο δρόμο και στα καυσαέρια?
Αυτόν που επιτρέπει τις γλάστρες και τα τελάρα για να παρκάρουν οι πελάτες του?
Αυτόν που υπάρχει μόνο για τέτοιες άχρηστες τοποθετήσεις?

Επίσης στο άλλο ζήτημά σου, βεβαίως οι μεν Γαλάνης και λοιποί το κατέστρεψαν το Αιτωλικό, και βεβαίως οι δε, στο Αιτωλικό έρχονται για ψήφους, αλλά γιατί περίμενες κάτι από αυτούς? Αντιπολίτευση είναι, Αιτωλικιώτες δεν είναι, γιατί να κάνουν κάτι? Τους Αιτωλικιώτες που είναι δημοτικοί σύμβουλοι να ρωτήσεις. Τι?? Δεν έχει Αιτωλικιώτες δημοτικούς σύμβουλους? Ποιός φταιεί γι αυτό αγαπητέ?
Και κύριε από κάτω, που πολύ πλησιάζετε στους άδικα "κατηγορουμένους", προσπάθεια για τον τόπο δεν είναι να φωνάξουμε σε μια συγκέντρωση, και επίσκεψη στον τόπο δεν είναι να ψάχνουμε ποιος θα μας κεράσει στην πλατεία..
Πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι και συγκεντρωμένοι στο στόχο μας και να προχωράμε με σοβαρά και αποφασιστικά βήματα. Όχι μόνο λόγια και ...μούσια..
Φυσικά εγώ δεν ξέρω ποιος είστε εσείς, και φυσικά δεν σας κατηγορώ! Ούτε και κανέναν άλλο βέβαια, όλοι το ρόλο τους παίζουν. Φυσικά.