Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ο Δήμος Αιτωλικού τελείωσε, τα προβλήματα όχι.


Τα έξοδα παράστασης του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αιτωλικού για όλο το έτος 2010, ζητάει να εισπράξει η πρώην Πρόεδρος του ΔΣ Βάσω Τσίντζου.
Η κα Τσίντζου δεν εισέπραττε τις αμοιβές που δικαιούνταν, τις οποίες εισέπραττε ο Γραμματέας του ΔΣ Λεωνίδας Κακούρης......

Την περίοδο που η Βάσω Τσίντζου ήταν Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, δεν πληρώνονταν οι εισφορές των υπαλλήλων της επιχείρησης προ το ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να χρεώσει το ΙΚΑ το οφειλόμενο ποσό στο όνομα της Προέδρου της επιχείρησης.
Σήμερα υπάρχει ένα σεβαστό υπόλοιπο χρεωμένο στο όνομα της κας Προέδρου και λογικό είναι αφού τελείωσε η θητεία της στον Δήμο Αιτωλικού, να ζητάει να ξεχρεωθεί το ποσό με τα χρήματα που δεν εισέπραξε το 2010 σαν Πρόεδρος του ΔΣ Αιτωλικού. Τα χρήματα αυτά όμως έχουν καταβληθεί από τον ταμεία του Δήμου στον «δικαιούχο» Λεωνίδα Κακούρη μετά από προφορική!!! συμφωνία με την Βάσω Τσίντζου.
Μάλιστα η κα Τσίντζου έχει αναθέσει σε Δικηγόρο την υπόθεση προκειμένου να βρει αυτός την άκρη του νήματος, αλλά η υπόθεση μοιάζει με μπερδεμένο κουβάρι.

Από την υπόθεση αυτή γεννιούνται αρκετά ερωτήματα.
Πρώτα απ’ όλα γιατί η κα Τσίντζου ζητάει τώρα να εισπράξει τις αμοιβές της για να πληρώσει το χρέος της; Πώς πληρωνόταν αυτό το χρέος μέχρι τώρα; Η ΔΕΑΠΔΑ δεν είχε ποτέ έσοδα, η κα Τσίντζου δεν πλήρωνε η ίδια την οφειλή της, αλλά την πλήρωνε ο Δήμος Αιτωλικού, με τι παραστατικά άραγε; Μήπως είχε βρεθεί καμιά εύκολη λύση με τιμολόγια εικονικά; Ποιος εισέπραττε την αμοιβή της κας Τσίντζου και με ποια δικαιοδοσία; Ποιος υπέγραφε να σχετικά εντάλματα πληρωμής;
Και τέλος τι λύση σκοπεύει να δώσει ο Δήμαρχος Μεσολογγίου σε γνώση του οποίου έχει περιέλθει το θέμα;

Ελπίζουμε να βρεθεί κάποια λύση στο πρόβλημα αυτό, γιατί η Βάσω Τσίντζου χρεώθηκε προσωπικά από το ΙΚΑ για λάθη και οφειλές του Δήμου Αιτωλικού και της ΔΕΑΠΔ Αιτωλικού.
Και ελπίζουμε η λύση που θα δώσει ο νέος Δήμαρχος Μεσολογγίου, να είναι νόμιμη και όχι σαν τη λύση που έδινε ο πρώην Δήμος Αιτωλικού.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"η ΔΕΑΠΔΑ δεν είχε ποτέ έσοδα":τι γίνονταν τα έσοδα από τους χορηγούς μικρούς, μεγάλους και τις κρατικές επιχορηγήσεις. για ρωτήστε (αν υπάρχει) τον ταμεία του μουσείου να σας πει κατά τη περίοδο των εγκαινίων. και όλοι ξέρουμε ότι θα μπορούσε να έχει έσοδα πέραν των αναφερομένων, αλλά ποιός να ενδιαφερθεί; ποιός να "τρέξει" τα ανάλογα προγράμματα, η πρόεδρος ήταν αλλού. δεν είχε ενδιαφέρον ούτε για τη ΔΕΑΠΔΑ όπως δεν είχε ενδιαφέρον ούτε για τα της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Ανώνυμος είπε...

ποιοί ήταν οι υπάλληλοι της επιχείρησης και τι αντικείμενο εργασίας είχαν;και αφού δεν υπάρχει ελάχιστο έργο εκ μέρους τις ΔΕΑΠΔΑ και κατ' επέκταση της προέδρου τότε τη τη θέλαμε την επιχείρηση και τους υπαλλήλους της; μήπως ήταν χρεωμένοι στην επιχείρηση και τους χρησιμοποιούσε ο δήμορχος και η πρόεδρος για εργασίες του δήμου καλύπτοντας ρουσφέτια και ανεκπλήρωτες επιταγές; φοβάμαι όμως ότι θα τη σκαπουλάρουν η προεδράρα μας και η μέχρι χθές παρέα της (γιατί τώρα δεν είναι) και εμεις για άλλη μια φορά θα πληρώσουμε τη νύφη

ναυαγός εν αιθρία είπε...

μπορεί να αδιαφόρησε ο εισαγγελέας για τον ορυμαγδό αποκαλύψεων, σκανδάλων, απιστιών και πλαστών τιμολογιών που κατα καιρούς δημοσιεύτηκαν από διάφορα ιστολόγια στο διαδίκτυο και να τους φάνηκε πως την γλύτωσαν, αλλα από ότι φαίνεται, θα επεμβεί τώρα, θα τα φάνε μόνοι τους τα λυσσακά τους. Τώρα που θα αρχίσουν να μηνύουν ο ένας τον άλλον, γιατί ήταν επόμενο ότι αυτό θα συνέβαινε στο τέλος

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω η νέα Δημοτική αρχή να στελισει στην είσοδο της πόλης αγάλαματα του απερχόμενου Δημαρχάκου και της παρεούλας του, έτσι για να μην τους ξεχάει ποτέ ο Αιτωλικιώτης!