Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Μαρία Φούντα: Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας της ΔΕ Αιτωλικού


Η αντιδήμαρχος Μαρία Φούντα καταγράφει τις προτεραιότητες, αποτυπώνει την κατάσταση που βρήκε και απαντά στις αντιδράσεις για την τοποθέτησή της

Tο στίγµα της για τον τρόπο διοίκησης της δηµοτικής ενότητας Αιτωλικού δίνει µέσω της ΑΙΧΜΗΣ η νέα αντιδήµαρχος Μαρία Φούντα......
Η κα Φούντα ανέλαβε πριν από λίγες ηµέρες καθήκοντα και αυτό τον καιρό ενηµερώνεται ώστε να σχηµατίσει πλήρη εικόνα. Ερωτώµενη από την ΑΙΧΜΗ για το ποια κατάσταση αντιµετώπισε αναφέρει «Το Αιτωλικό είναι µια περιοχή µε πολλές φυσικές οµορφιές και ιδιαιτερότητες. Είναι παραδεκτό ότι η µετάβαση στον θεσµό του Καλλικράτη δεν είναι εύκολη διαδικασία τόσο για τους υπαλλήλους όσο και για τους αιρετούς».
Η κα Φούντα επιπρόσθετα αφήνει υπονοούµενα για το σύστηµα διοίκησης υποστηρίζοντας ότι «είχε άλλη µορφή λειτουργίας η οποία στα πλαίσια της διεύρυνσης αλλά και της αποτελεσµατικότητας πρέπει να αλλάξει», ενώ για τα οικονοµικά που παρέλαβε λέει πως σχετική επιτροπή έχει αναλάβει την απογραφή και σε λίγο θα έχει ξεκάθαρη εικόνα τόσο για τα οικονοµικά, όσο και για την περιουσία του δήµου. «Υπάρχουν πολλοί απλήρωτοι προµηθευτές και όπως και προεκλογικά έχουµε δεσµευτεί θα προσπαθήσουµε για την ταχύτερη αποπληρωµή», συμπληρώνει.
Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις που υπήρξαν για την τοποθέτησή της, δεδοµένου ότι δεν είναι αιτωλικιώτισσα λέει: «Ο δήµαρχος µου έκανε αυτή την τιµητική πρόταση την οποία µε χαρά αποδέχτηκα. Μπορεί να µην κατάγοµαι από το Αιτωλικό έχω όµως ισχυρούς συγγενικούς και συναισθηµατικούς δεσµούς που µε δένουν µε τον τόπο. Όσο για τις αντιδράσεις που αναφέρετε έγινα δέκτης µιας πολύ φιλικής διάθεσης, αν κρίνω από την υποδοχή που µου επιφύλαξαν και από την συνεργασία που έχουµε αναπτύξει έως τώρα. Εξ’ άλλου ο στόχος όλων είναι κοινός, το Αιτωλικό να ξεφύγει από το τέλµα και να φτάσει σταδιακά εκεί που του αξίζει».
Αναφορικά µε τις προτεραιότητες της θητείας της τις διαχωρίζει σε δύο άξονες: «Ο πρώτος είναι περισσότερο διαχειριστικός και αφορά την εύρυθµη λειτουργία των υπηρεσιών ούτως ώστε να γίνει σύντοµα και οµαλά η µετάβαση στο νέο θεσµό του Καλλικράτη που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο δεύτερος άξονας αφορά φλέγοντα ζητήµατα του Αιτωλικού, αλλά και την άµεση συνέχιση των έργων που βρίσκονται εν εξελίξει. Στόχος δικός µου αλλά και του δηµάρχου και όλης της δηµοτικής αρχής είναι η όσο το δυνατόν γρηγορότερη αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης, που τόσο ταλαιπωρεί τους δηµότες, η ανάπλαση της κεντρικής οδού Κ. Λάσκαρη, η µετεγκατάσταση των Ροµά από την είσοδο της πόλης σε ειδικά διαµορφωµένο χώρο, η αναβάθµιση του µουσείου Κατράκη και τα έργα που αφορούν το Leader Αλιείας και για το οποίο θα γίνει ειδική ενηµερωτική ηµερίδα σύντοµα. Άλλα συνεχιζόµενα έργα όπως όµβρια, ανάπλαση δυτικής παραλίας πρέπει να ολοκληρωθούν και µε βάση αυτά θα υλοποιήσουµε νέες υποδοµές».
Τέλος, την ρωτήσαµε για τις πολιτικές που θα εφαρµόσει ώστε να ανακοπεί η πτωτική πορεία της περιοχής: «Τώρα καταγράφουµε τα προβλήµατα και τις δυνατότητες. Ένα µπορώ να πω, ότι το Αιτωλικό έχει πολλές αναπτυξιακές προοπτικές. Μελετάµε συνεργασίες µε περιφέρεια, ΤΕΙ και άλλους φορείς ώστε να προβούµε σύντοµα σε επιχειρησιακό σχέδιο ανάδειξής του. Από την πλευρά µου θα επιδιώξω ορθολογική διαχείριση - διαφάνεια και ουσιαστική δουλειά», καταλήγει σχετικά.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άφωνη και εξοργισμένη η Ελληνική Κοινωνία, παρακολουθεί τα αποτελέσματα αφενός της παραλυσίας της κυβερνητικής πολιτικής στο θέμα των λαθρομεταναστών και αφετέρου την προσπάθεια επιβολής ακραίων καταστάσεων από μειοψηφίες.
Η κατάληψη πανεπιστημιακού ιδρύματος καταστρατηγεί κάθε έννοια έννομης τάξης και εύρυθμης λειτουργίας της ελληνικής Πολιτείας και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια:
α) στη δημιουργία αντιδράσεων, που ως αποτέλεσμα θα έχουν την απομάκρυνση της Ελληνικής Κοινωνίας από τις αρχές του ανθρωπισμού
β)στην όξυνση των αντιθέσεων και στη διάσπαση της κοινωνικής συνοχής που...
συμπεριλαμβάνει και τους νόμιμους μετανάστες που εργάζονται, δημιουργούν και προσφέρουν στη χώρα .
Η απαράδεκτη ολιγωρία και αδιαφορία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι η μεγαλύτερη διάψευση της επικοινωνιακής «επιτυχίας» της κατασκευής του φράκτη στον Έβρο, όταν φτάσαμε στο σημείο να χρειάζεται φράκτης στο λιμάνι του Πειραιά και στην πλατεία Συντάγματος!
Ο υπερυπουργός κος Ραγκούσης εισπράττει τώρα, εις βάρος του ελληνικού λαού φυσικά, την εσπευσμένη και αβασάνιστη ψήφιση του μεταναστευτικού νόμου

Ανώνυμος είπε...

Κατά το πρώτο 9μηνο του 2010, συνελήφθησαν περίπου 96 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες, που είχαν εισέλθει σχεδόν αποκλειστικά από τα χερσαία σύνορα.

Β . Οι αιτήσεις ασύλου στην Ελλάδα, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2010, έγιναν δεκτές μόλις σε ποσοστό 0,6% ενώ ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 22%. Όμως, ο αριθμός αυτός είναι απόλυτα πλασματικός, μιας και η χώρα μας υποδέχεται ετησίως περίπου το 90% της άτυπης μετανάστευσης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρακτικά, δεν υπάρχει στην ΕΕ άσυλο, πλέον.

Επομένως, το βασικό πρόβλημα είναι και παραμένει η συνθήκη «Δουβλίνο ΙΙ», που με μεγάλη ανευθυνότητα είχε υπογράψει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αυτή προβλέπει πως αποκλειστικά υπεύθυνη για τους παράνομους μετανάστες στην Ευρώπη είναι η χώρα εισόδου, δηλαδή σχεδόν πάντα η χώρα μας. Κι έτσι όσοι καταλήγουν στη Δύση, κατά κανόνα επαναπροωθούνται σε μας. Τα συμβεβλημένα κράτη δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους κατά κανόνα, με αποτέλεσμα διεθνείς καταδίκες της Ελλάδας για ένα βάρος που –κατά την κοινή λογική- δεν μπορεί να σηκώσει.

Παράλληλα, το κράτος δαπανά περισσότερα από 150 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για την περίθαλψη των παρανόμων μεταναστών, ιδίως για την κάλυψη εξόδων στα Κέντρα Εστίασης και τις λοιπές υπηρεσίες πρόνοιας. Αρκετοί εξ αυτών δηλώνουν ψευδώς ανήλικοι, με αποτέλεσμα οι Αρχές να υποχρεούνται να τους αντιμετωπίζουν με βάση τις διεθνείς διατάξεις περί ανήλικων μεταναστών.

Γ . Σε ό,τι αφορά τους παράνομους μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα και κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι στα μεγάλα αστικά κέντρα, υπολογίζονται στους 470.000.