Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Επίθεση Αθίγγανων σε σπίτι υπαλλήλου της Πρόνοιας στο Αιτωλικό.

Γάζωσαν το σπίτι στις 7 το απόγευμα.

Μαφιόζικη επίθεση δέχτηκε υπάλληλος της Πρόνοιας στο σπίτι της στο Αιτωλικό την περασμένη Πέμπτη στις 7 το απόγευμα από 3 Αθίγγανους. Οι τρεις Αθίγγανοι εκ των οποίων ο ένας ανήλικος,.....γάζωσαν το σπίτι της υπαλλήλου γιατί η υπηρεσία ύστερα από εντολή του Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας κάλεσε τους επιδοματούχους να προσκομίσουν εκ νέου χαρτιά αναθεώρησης της αναπηρίας τους στην υπηρεσία της Πρόνοιας.
Αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης έδωσε κατάθεση στην αστυνομία και περιέγραψε τους δράστες.
Οι δυο δράστες συνελήφθησαν και φέρονται να ομολόγησαν τις πράξεις τους ενώ ο τρίτος διαφεύγει της σύλληψης και αναζητείται.
Οι Αθίγγανοι είναι από την ομάδα που μένουν στο αντλιοστάσιο στην είσοδο του Αιτωλικού από Μεσολόγγι και είχαν στήσει την εξής απάτη σε βάρος του Δημοσίου:
Μία γυναίκα από αυτούς είχε πρόβλημα ζαχαρώδους διαβήτη και μετά από εξετάσεις και επιτροπές, έβγαλε τα απαραίτητα δικαιολογητικά αναπηρίας, προκειμένου να τύχει βοηθήματος από την Πρόνοια.
Τα δικαιολογητικά αυτά πλαστογράφησαν κατά δεκάδες οι υπόλοιποι Αθίγγανοι, αλλάζοντας το όνομα και τον αριθμό πρωτοκόλλου, προκειμένου να πάρουν όλοι τα επιδόματα αναπηρίας της Πρόνοιας. Κάτι όμως που έγινε αντιληπτό από την Υπηρεσία, που τους κάλεσε να καταθέσουν εκ νέου χαρτιά.
Οι Αθίγγανοι προκριμένου να εκφοβίσουν την υπάλληλο της Πρόνοιας που μένει στο Αιτωλικό και να μη συνεχιστεί ο έλεγχος και η αναθεώρηση των αναπηριών, οργάνωσαν την μαφιόζικη επίθεση.
Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας δεν υπάρχει μέχρι αυτή την ώρα επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό. Ούτε μια ανακοίνωση συμπαράστασης στην υπάλληλο! Ούτε μια ανακοίνωση καταδίκης του περιστατικού.
Αλήθεια δεν είναι άξιο σχολιασμού ένα τέτοιο περιστατικό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: