Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Ιστορίες για γέλια και για κλάματα

Ένα τελείως τρελό και ακραίο γεγονός έγινε στις 03.30 ξημερώματα της Παρασκευής προς Σάββατο, στη κεντρική πλατεία του Αιτωλικού και συγκεκριμένα πάνω στο Δημαρχείο....
Ένα ζευγάρι που πήγε στην πλατεία για να πάρει το αυτοκίνητο που είχε παρκαρισμένο εκεί, βρέθηκε μπροστά σε μια κωμικοτραγική κατάσταση. Ένα τσιγγάνος, είχε ανέβει στην ταράτσα του Δημαρχείου!!!! Και απειλούσε ότι θα πέσει να αυτοκτονήσει.
Ο τσιγγάνος –από αυτούς που ζουν στην είσοδο της πόλης στο αντλιοστάσιο- κρεμόταν κυριολεκτικά έξω από τη σιδεριά της ταράτσας του Δημαρχείου και φώναζε ότι θα πηδήξει γιατί ο Δήμος δεν του δίνει το δάνειο που δικαιούνται οι τσιγγάνοι!!!!
Την ώρα εκείνη όλα τα καταστήματα της πλατείας ήταν κλειστά, δεν κυκλοφορούσε ψυχή εκεί γύρω και ο τσιγγάνος κρεμόταν μόνος του από τα κάγκελα και μονολογούσε ότι θα αυτοκτονήσει.
Το ζευγάρι κάλεσε την Αστυνομία. Ένα περιπολικό έφτασε αμέσως στο Δημαρχείο και με τα πολλά κατάφεραν τον τσιγγάνο να κατέβει.
Φυσικά ο παρ’ ολίγο αυτόχειρας;;;; ήταν υπό την επήρεια του αλκοόλ και ίσως όχι μόνο…
Ίσως η Πολιτεία θα πρέπει να επανεξετάσει το πρόγραμμα των δανείων των Ρομά, γιατί το μόνο που έγινε με αυτά τα δάνεια, είναι να έχει γεμίσει ο τόπος από πολυτελέστατα αυτοκίνητα που αγοράζουν οι τσιγγάνοι με τα χρήματα του δανείου (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων).
Και φυσικά όταν φτάνει η ώρα της πληρωμής των δόσεων, αυτοί εξαφανίζονται και το δάνειο θα το πληρώσει στο τέλος ο εγγυητής, που είναι το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή όλοι εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: