Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Διαδίκτυο και Δημοτική Αρχή

Από το Βlog "Αιτωλικό":
Πριν λίγο καιρό ξεκίνησε ένα νέο blog που αναφέρετε στο Αιτωλικό. Τίτλος του «Μη Ενεργοί Πολίτες». Στην παρουσίαση του αναφέρει: «Ένα χιουμοριστικό ηλεκτρονικό ημερολόγιο, που έχει σκοπό να σχολιάζει... την καθημερινότητά μας, τα έργακαι τις ημέρες μας, με οδηγό τη σάτιρα, και το "ιδιόμορφο" χιούμορ των συντακτών τουH ελεύθερη έκφραση της γνώμης είναι μία από της αρχές της Δημοκρατίας. Μια ελευθερία που κάποιοι, μη μπορώντας να την ανεχτούν, προσπαθούν να τη ''φιμώσουν''. Ο σκοπός του blog ''Μη ενεργοί Πολίτες'' είναι να εκφράζει αυτό που κάποιοι δεν τολμούν ελεύθερα να πουν.»

Τα γραφόμενα της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, μπορεί να τα κρίνει ο καθένας διαβάζοντας τα.
Απ ότι φάνηκε όμως ορισμένοι Δημοτικοί μας Άρχοντες, ενοχλήθηκαν σφοδρά από τα δημοσιεύματα, δείχνοντας πόσο υπολογίζουν την ελευθερία της έκφρασης και τις αρχές της Δημοκρατίας! Δικαίωμα τους!!!
Εκείνο όμως που δεν έχουν δικαίωμα, είναι να καταφέρονται υβριστικά και απειλητικά επί δικαίων και αδίκων. Απειλές που δημιουργούνται από τον ΦΟΒΟ:
- για την ελεύθερη διακίνηση της γνώσης
- για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών
- για την ελεύθερη διακίνηση των ειδήσεων
- επειδή το Internet - από την φύση του - δεν ελέγχεται
- επειδή άνθρωποι απ’ όλο τον πλανήτη επικοινωνούν ελεύθερα

Το ότι δεν γνωρίζεται του συντάκτες των ανώνυμων χιουμοριστικών κειμένων που κυκλοφορούν στα blogs, δεν σημαίνει ότι είναι αυτοί για τους οποίους θρέφετε ψυχοφθόρα (για σας) αισθήματα.
Ο καθένας μπορεί να γράφει ελεύθερα αυτά που σκέφτεται, εφόσον δεν βρίζει, δεν απειλεί, δεν συκοφαντεί.
Όμως για να μην γίνομαι κι εγώ άδικος αναφερόμενος επί δικαίων και αδίκων, ας γίνω πιο συγκεκριμένος:

Κύριε νέε Αντιδήμαρχε «επί των τεχνικών έργων» οι απειλές σας εναντίον μου, μόνο γέλια μπορούν να μου προκαλέσουν.
Απειλείτε κε Αντιδήμαρχε για τα γραφόμενα μου στα blogs σχετικά με το χρέος των 3.000.000€ του Δήμου μας και μάλιστα αναφέρατε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα κάνετε μήνυση και θα αναθέσετε την υπόθεση σε μεγάααλο γραφείο των Αθηνών. Για να σας βοηθήσω όμως να «δέσετε» καλά την υπόθεση, σας συμβουλεύω να ζητήσετε από τους αρμόδιους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης, να ελέγξουν τα οικονομικά του Δήμου και να επισυνάψετε την έκθεση ελέγχου μαζί με την μήνυση. Αν τώρα δεν μπορείτε να ζητήσετε έλεγχο εσείς, θα περιμένω την μήνυσή σας για να ζητήσω εγώ τον έλεγχο ως έχων έννομο συμφέρον.

Μου διαμηνύσατε κ Αντιδήμαρχε μέσω αγγελιοφόρου σας (πάλι καλά που δεν στείλατε ταχυδρομικό περιστέρι) ότι αναθέσατε στην «δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος!!!!!!» την εύρεση αυτών που δημοσιεύουν ανώνυμα κείμενα και βρήκαν ότι είμαι εγώ αυτός που τα γράφει και θα πάτε στον εισαγγελέα για την κατάθεση μήνυσης (κι άλλη;;;). Λάθος μέγα!!! Πέσατε κατευθείαν στα βαθειά! Πρώτα ξεκινάμε με τα βασικά, δηλαδή πως ανοίγει το pc, ποιο είναι το πληκτρολόγιο, ποιο είναι το ποντίκι, που είναι το Α που το Β, τι είναι το enter τι το escape, πως λειτουργεί το internet,τι είναι τα blogs, πως συνδέονται τα ψιψιψίνια με τα κοκοψόψαρα και μετά φτάνουμε στις ip andress και στα βαθιά. Δηλαδή αφού είστε άσχετος, πάψτε να συκοφαντείτε και να απειλείτε.
Όσοι ασχολούνται με το διαδίκτυο, ξέρουν ότι τα δικά μου γραφόμενα είναι όλα επώνυμα και δημοσιεύονται εδώ κι εδώ αλλά πολλές φορές και στο παρόν blog.

Κρατήστε την ψυχραιμία σας γιατί θα σας χρειαστεί σύντομα, μια και σκέφτομαι να γράψω κι εγώ ένα παραμύθι, τώρα που είναι της μόδας τα παραμύθια. Θα του δώσω τίτλο «Τα τιμολόγια της Μαρίτσας»….

ΥΓ1 Γιατί δεν χρησιμοποιείται το site του Δήμου για να εκφράσετε τις απόψεις σας και να τις διαβάσουν ελεύθερα όλοι, αλλά προβαίνετε σε «λεονταρισμούς» παρουσία δημοτικών συμβούλων και δημοτών, για άτομα που δεν είναι παρόντα;

ΥΓ2 Τα blogs είναι αμφίδρομα. Στο τέλος του κειμένου υπάρχουν τα «σχόλια» όπου ελεύθερα απαντάει ο καθένας χωρίς λογοκρισία και τα διαβάζουν όλοι. Θα το τολμήσετε ή σας μπερδεύουν τα ψιψιψίνια και τα κοκοψόψαρα;



Δεν υπάρχουν σχόλια: