Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Καλαμίδι με γαρίδα καρφωτή


Εγκαινιάζουμε από σήμερα μια νέα στήλη για τα δημοτικά δρόμενα στο Αιτωλικό. Προς το παρών θα δημοσιεύουμε κατά καιρούς (ελπίζοντας να γίνει εβδομαδιαία) προβλήματα που εντοπίζονται στο Αιτωλικό και την γύρω περιοχή, καθώς και θετικές εκβάσεις και λύσεις που θα δίνονται από τη Δημοτική Αρχή …λέμε τώρα!

Τα πρώτα σμήνη κουνουπιών εμφανίστηκαν ήδη στο Αιτωλικό....

Το διαπιστώνει όποιος περπατάει γύρω από το Αιτωλικό (μην ξεχνάτε το sms με κωδικό 6), όποιος επισκέπτεται το καταπληκτικό Λιμανάκι Πάρκ ή όποιος περνάει τα γιοφύρια. Οδηγείς το αυτοκίνητο σου και βλέπεις άτομα να κουνάνε τα χέρια ψηλά και αναρωτιέσαι αν σε χαιρετάνε ή αν παλεύουν με τα κουνούπια. Η Δημοτική Αρχή ενημερώθηκε για τις ενέργειες που χρειάζονται από τον Γενάρη μήνα, αλλά πιστοί οπαδοί του «αργά τα ζάμ» δεν έχουν κάνει ακόμη απολύτως τίποτα. Κατά τα άλλα οι καταστηματάρχες περιμένουν με αγωνία να ανοίξουν για να αρχίσουν να μειώνουν ζημιές, όμως μάλλον θα σερβίρουν φαγητό και ποτό με «μεζέ». Όλο και κάποιο δελτίο τύπου του Δήμου θα βγει και θα μάθουμε ότι φταίει ο πρώην Δήμαρχος Καραπάνος.

Τα πρώτα φύκια εμφανίστηκαν στη Νίδοβα και το Κανάλι. Σε λίγες μέρες με την ηλιοφάνεια που επικρατεί θα σχηματιστεί το γνωστό χαλί στη θάλασσα του Αιτωλικού. Και βέβαια το πρόβλημα δεν είναι οπτικό. Είναι κατ’ αρχήν οικονομικό καθώς οι ψαράδες δεν μπορούν να δουλέψουν χάνοντας εισόδημα. Μετά είναι υγειονομικό καθώς τα φύκια θα κάτσουν στις ακτές, θα σαπίσουν και θα αρχίσει οι δυσοσμία που θα δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία των κατοίκων, θα γιγαντωθούν τα σμήνη των κουνουπιών και θα γίνουμε πάλι διάσημοι για τις αράχνες. Ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος ανέπτυξε προεκλογικά ολόκληρο αφήγημα για το ταξίδι που θα κάνει στο εξωτερικό για να φέρει πλωτό για τον καθαρισμό των φυκιών. Μετά εκλέχτηκε, έκατσε στην καρέκλα του Δημάρχου «και από δω πάνε οι άλλοι».

Νύχτα γίνεται η αποκομιδή απορριμμάτων στο Αιτωλικό. Ρωτήσαμε εργαζόμενο της καθαριότητας και μας είπε ότι ο Δήμος διαθέτει ένα μόνο αυτοκίνητο για την καθαριότητα όλων των Κοινοτήτων, οπότε για να βγει το πρόγραμμα υπάρχουν πέντε βάρδιες όλο το 24ωρο. Σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια στους εργαζόμενους για την προσπάθεια που κάνουν. Το θέμα είναι ότι η βάρδια βγαίνει πιεστικά με αποτέλεσμα να παρατηρούνται κάδοι παρατημένοι πάνω στο οδόστρωμα λόγω βιασύνης, που εμποδίζουν την κυκλοφορία. Ειδικά στο Ανατολικό Αιτωλικό που έγινε το έργο της αλλαγής του δικτύου ύδρευσης και έχουν μείνει τα σκαμμένα τμήματα μειώνοντας στο μισό τους δρόμους, μπαίνουν και οι κάδοι πάνω στο οδόστρωμα και αυξάνει ο κίνδυνος τροχαίου ατυχήματος.

Ξεκίνησε το έργο διαμόρφωσης του Εθνικού σταδίου Αιτωλικού που χρησιμοποιεί σαν έδρα ο «Αρης Αιτωλικού». Ένα έργο μελετημένο και δρομολογημένο από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και υλοποιήσιμο από την σημερινή. Το ΔΣ του «ΑΡΗ» παρακολουθεί από κοντά τις εργασίες. Στην αρχή άκουσαν από τους αρμόδιους του έργου ότι δεν προβλέπονται αποστραγγιστικά και διάφορα άλλα προβλήματα της μελέτης. Μετά τους κάλεσαν στο Δημαρχείο στο Μεσολόγγι και τους ανακοίνωσαν ότι θα γίνουν αυτά που δεν προβλέπονται αλλά θα ήταν καλό αντί για επίστρωση φελλού να γίνει με καουτσούκ που είναι ποιο φτηνό, πράγμα το οποίο δεν δέχτηκαν. Τελικά πρέπει να φανεί ότι είναι προβληματική η μελέτη που έγινε επι θητείας Καραπάνου ή επιδιώκεται κάτι άλλο;;;

Στις 29 Γενάρη συνεδρίασε το Τοπικό συμβούλιο της κοινότητα Αιτωλικού. Φλεβάρη και Μάρτη δεν έγινε συνεδρίαση παρόλο που είναι υποχρεωτικό βάση του Νόμου για τη λειτουργία των Κοινοτήτων. Προφανώς η Πρόεδρος δεν βλέπει να υπάρχουν προβλήματα και θεωρεί τις συνεδριάσεις περιττές. Και κάτι άσχετο. Ποιος/α  εκλεγμένος/η είπε στη δημοτική ομάδα ότι δεν αντέχει τους Αιτωλικιώτες; Είναι όλοι τους τόσο «ωραία ατμόσφαιρα» που αλληλοκαρφώνονται.

Εδώ κλείνουμε για σήμερα γιατί ήρθε η ώρα για ψάρεμα… Είναι η εποχή που το καλαμίδι με γαρίδα καρφωτή βγάζει λαβράκια…!

Δεν υπάρχουν σχόλια: