Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ

Ήταν υπόσχεση και έγινε πράξη. Η Δημοτική αρχή Μεσολογγίου, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες του Αιτωλικού και μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη, εκτέλεσε τεράστιο έργο προκειμένου να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και μετά από επιτακτικό αίτημα πολλών απ’ αυτούς, έκλεισε ΜΙΑ λακκούβα!!!

Το έργο εκτελέστηκε με δημιουργική ανατροπή και δεν ακολουθήθηκε η συνήθης μέθοδος όπως για παράδειγμα η ασφαλτόστρωση των αγροτικών δρόμων του Κεφαλοβρύσου προκειμένου να μεταβαίνουν οι ψηφοφόροι στις αγροτικές τους αποθήκες. Εδώ εφαρμόστηκε νέα μέθοδος προκειμένου να δημιουργηθεί έργο και να ανατραπεί κάθε προηγούμενη επισκευή.  Έτσι χρησιμοποιήθηκε ένα πρωτοποριακό υλικό που ονομάζεται γυψόχωμα.

Η εφαρμογή της μεθόδου αυτής για πρώτη φορά μέσα σε κατοικημένη περιοχή, μπορεί να δημιουργεί σύννεφα σκόνης όταν περνάει κάποιο όχημα, αλλά απαιτεί υπομονή εκ μέρους των περιοίκων, γιατί όταν βρέξει θα πετρώσει το υλικό και θα ολοκληρωθεί το έργο.

Χρειάστηκαν 18 μήνες δημιουργικής ανατροπής για να κλείσει η λακκούβα αυτή. Μέχρι το τέλος της θητείας της Δημοτικής μας αρχής και με τους ρυθμούς αυτούς, θα κλείσουν τουλάχιστον άλλες δύο λακκούβες. Μην είμαστε και αχόρταγοι. Τα μεγάλα έργα έτσι αργούν.

Και κάτι βασικό. Για τις λακκούβες που άφησε το έργο της αλλαγής του δικτύου ύδρευσης, δεν ευθύνεται η Δημοτική μας αρχή, αλλά ο εργολάβος του έργου που δεν μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα (διαβεβαίωση αιρετών), οπότε για το πότε θα κλείσουν οι λακκούβες αυτές να μην ενοχλούμε τους δημοτικούς μας άρχοντες, αυτοί δεν ζουν εδώ και ούτε ενδείκνυται το θέμα για φωτογράφηση και προβολή.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια: