Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Απέτυχε να «ανατρέψει» την αρνητική του εικόνα

Τις τελευταίες μέρες συνέβησαν μία σειρά από κωμικοτραγικά γεγονότα..
1) «Απόλυση» κ. Διαμαντόπουλου
2) «Απόλυση» κ. Γιαννόπουλου
3) Οικειοποίηση της δωρεάς TOYOTA σε όλους τους Δήμους της χώρας
4) Εικόνες εγκατάλειψης στην επικράτεια του Δήμου
5) Αυτοπροβολή του Δημάρχου και όχι δράσεις με συλλογικό χαρακτήρα των Βαΐων
6) Παράπονα στον Μητροπολίτη που δεν τον προσφώνησε....

7) Απευθείας ανάθεση σε επιχείρηση της αντιδημάρχου του
8) Υποτιθέμενη απόκρουση μεταναστών - θεσμική εκτροπή
9) Κατολίσθηση λιθοδομών Πύλης από «φανταστική βροχή»
10) Τηλεοπτικός διασυρμός
Ήταν μία πραγματικά δύσκολη περίοδος για τον Δήμαρχο Μεσολογγίου (εβδομάδα των παθών κυριολεκτικά), αφού προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να διαχειριστεί, ουσιαστικά και επικοινωνιακά, γεγονότα όπως οι «απολύσεις» δύο στενών συνεργατών του και πρωτεργατών του συνδυασμού του προεκλογικά, των κ.κ Διαμαντόπουλου και Γιαννόπουλου. Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, ότι οι «συνεργασίες» δεν είναι και το φόρτε του Δημάρχου, όπως πάσχιζε προεκλογικά να μας αποδείξει. Όπως και οι ίδιοι σχολιάζουν επανειλημμένα: «Ουδείς αχαριστότερος εκ του ευεργετηθέντος».
Άλλη μία αποτυχία της δημοτικής αρχής, αποτέλεσε η διαχείριση της πανδημίας, αφού ως μοναδικός στόχος ήταν η αυτοπροβολή του Δημάρχου, πρωταγωνιστώντας σε διαφημιστικά σποτ. Ακόμα και τη δωρεά αυτοκινήτων της αυτοκινητοβιομηχανίας TOYOTA προσπάθησε να την παρουσιάσει ως προσωπική του επιτυχία, ενώ στην πραγματικότητα έγινε σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, για τις ευπαθείς ομάδες, για ΟΛΟΥΣ τους Δήμους της χώρας. Και μάλιστα με τα αυτοκίνητα και τα καύσιμα του «Βοήθεια στο σπίτι» να «ιδιωτικοποιούνται», όπως αποκάλυψε η Ελεύθερη Φωνή.
Ακολούθησαν οι εικόνες εγκατάλειψης, που δημοσίευσε η Ελεύθερη Φωνή, του Δήμου Μεσολογγίου σε όλη την επικράτεια, την Κυριακή των Βαΐων. Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά άλλωστε, αφού ο Δήμαρχος κατανάλωσε όλη τη φαιά ουσία του και πάλι στην αυτοπροβολή του, αφού αγνόησε προτάσεις για δράσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας και θα μπορούσαν να λάβουν χώρα, όπως εμβατήρια των φιλαρμονικών από μεγάφωνα, η εμβληματική φωνή του κ. Σιάμου, ακόμη και η ανατίναξη θα μπορούσε να ακουστεί.. Επίσης, θα μπορούσαν να γίνουν προσπάθειες, να καταθέσει στεφάνι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως έκανε και σε άλλες περιπτώσεις εν μέσω καραντίνας, το αξίζει άλλωστε «ετούτο το αλωνάκι». Δεν ήταν άλλωστε λίγοι, αυτοί που ισχυρίστηκαν ότι «μας έσωσε ο κορονοϊός»!! Έγινε σε όλους σαφές, πως δεν υπήρχε οργάνωση ούτε για τα απλά.. τον ευπρεπισμό, που ξεκίνησε μετά το δημοσίευμα της Ελεύθερης Φωνής.
Στόχος ήταν και πάλι το «one man show» του Δημάρχου, η αυτοπροβολή του, με βίντεο, κατάθεση στεφάνου και παράπονα για «παράλειψη» του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, να τον προσφωνήσει στη δοξολογία την Κυριακή των Βαΐων.. Το ακούσαμε και αυτό.. Η επαφή με την πραγματικότητα χάνεται καθημερινά..
Ακολουθεί η απευθείας ανάθεση στην επιχείρηση της αντιδημάρχου. Βεβαίως και ήταν νόμιμη ενέργεια, εξετάζεται βέβαια η ηθική της..
Αναρωτήθηκε, άραγε, ο Δήμαρχος, αν υπάρχουν άλλες επιχειρήσεις, εντός του Δήμου, που να ελπίζουν και να προσμένουν σε οικονομική ενίσχυση, μέσα στην περίοδο της καραντίνας που αποτελεί και οικονομική κρίση.. Μάλλον θα έκρινε ότι τη μεγαλύτερη ανάγκη την έχει η επιχείρηση της αντιδημάρχου.. well done!!
Και έρχεται λοιπόν η στιγμή, που με κάποιο τρόπο, με οποιοδήποτε κόστος, πρέπει οι.. Μεσολογγίτες να ξεχάσουν όλα τα παραπάνω.. Σαν κερασάκι στην τούρτα, ο Δήμαρχος έστησε άλλο ένα διαφημιστικό κόλπο.. Αγνοώντας επιδεικτικά το Δημοτικό Συμβούλιο της Ιερής Πόλης, αποφασίζει και διατάζει (το συνηθίζει όπως μάθαμε τελευταία), να κλείσει την Πύλη, με δικαιολογία τις φήμες, οι οποίες δεν επιβεβαιώθηκαν από κανέναν άλλο φορέα, για έλευση μεταναστών σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης μας. Ακόμη όμως και να ίσχυε το γεγονός ότι υπήρχε πληροφόρηση για έλευση μεταναστών, η δικαιολογία ότι δεν προλάβαινε να συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, ως όφειλε, είναι τουλάχιστον αστεία, αφού την ίδια στιγμή πρόλαβε να ετοιμάσει καλογραμμένο πανό.. Μήπως ήταν ήδη έτοιμο;; Να ενημερώσουμε ότι φήμες για έλευση μεταναστών, έχουν ακουστεί και άλλες φορές στη θητεία του νυν Δημάρχου, όπως για το πεδίο βολής ή το αεροδρόμιο. Γιατί δεν υπήρχε και τότε κινητοποίηση;; Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει στη δημοτική αρχή να καταλάβουν ότι δε διοικούν το σπίτι τους, ούτε την επιχείρησή τους. Ο Δήμαρχος έχει θεσμικό ρόλο που δε δικαιολογεί θεατρινισμούς.
Την επόμενη μέρα της θεατρικής παράστασης στην πύλη, η Ελεύθερη Φωνή, δημοσίευσε ένα έντυπο, όπου ο Δήμος ζητούσε από την Τροχαία Μεσολογγίου να διακόψει τη διέλευση κυκλοφορίας στην Πύλη, λόγω κατολίσθησης λιθοδομών, από υποτιθέμενη έντονη βροχόπτωση.. Η Πύλη άντεξε τόσα χρόνια και θα την ρίξουμε μόνοι μας;;; Θέλουμε απαντήσεις και αλήθειες..
Λες και δεν έφταναν όλα αυτά, αποφασίζει ο Δήμαρχος να μιλήσει στα κανάλια… τί το ήθελε.. αφού ακολούθησε ο διασυρμός του πρώτου δημότη και η δυσφήμιση της πόλης μας. Όλοι είδαμε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ την προσπάθειά του να αποχωρήσει από τη συζήτηση λέγοντας… παρακαλώ… παρακαλώ.. ελλείψει επιχειρημάτων. Αλλά και την παρέμβαση-παρωδία στον τηλεοπτικό σταθμό LEPANTO με τη γνώριμη γυναικεία φωνή σε ρόλο υποβολέα να του υπαγορεύει τις απαντήσεις.. Πλήρης διασυρμός..

Πηγή:  https://www.eleftherifoni.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: