Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Ενημέρωση της επιτροπής για το νερό του Αιτωλικού

Η επιτροπή για το νερό συστάθηκε την 1η Νοεμβρίου από πολίτες που παραβρέθηκαν στην συγκέντρωση της ίδιας μέρας, στο δημαρχείο Αιτωλικού.
Η εντολή που της έδωσαν οι πολίτες ήταν να διερευνήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν για να λυθεί το πρόβλημα του νερού, να συναντηθεί με όσους εμπλεκόμενους θα μπορούσαν να την κατατοπίσουν και να παραμείνει μακριά από κομματικά συμφέροντα, εκφράζοντας το συμφέρον όλου του Αιτωλικού, στο συγκεκριμένο θέμα.....

Οι άξονες δράσης που κινηθήκαμε έως τώρα (όπως ζητήθηκε από τους πολίτες) είναι τρείς:
1) Πόσιμο νερό,
2) Τιμολόγηση,
3) Βιολογικός.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν 4 συναντήσεις:
με τον πρόεδρο της Δευάμ κ. Καραπαπά,
με τον προϊστάμενο της διεύθυνσης υγιεινής κ. Φατούρο,
με τον δήμαρχο κ. Καραπάνο,
και τέλος με την αντιπεριφερειάρχη κ. Σταρακά.
Παράλληλα κατατέθηκαν προς διάφορες υπηρεσίες αιτήματα, ώστε να διερευνηθεί το φλέγον για την πόλη μας θέμα του νερού και του βιολογικού. Με βάση όλα αυτά και έν όψει του δημοτικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί ειδικά για το θέμα αυτό:

Τι ζητάει η επιτροπή πολιτών
 Ζητούμε από τον κ. δήμαρχο:
1) Να παρουσιάσει στο δημοτικό συμβούλιο, έστω και μία επιστημονική μελέτη που έχει γίνει στην θητεία του, για την λύση του θέματος του νερού.
2) Να συντάξει άμεσα διαγνωστική μελέτη για να εντοπιστεί το αίτιο του προβλήματος, καθώς σε λίγο θα περάσει και ο δεύτερος Φεβρουάριος που είχε υποσχεθεί ότι θα έχουμε πόσιμο νερό.
3) Να διερευνήσει άμεσα την λύση του διυλιστηρίου.
4) Να παρουσιάσει στο δημ. συμβούλιο τους τρόπους με τους οποίους θα λυθεί η υπερπαραγωγή του νερού.
5) Να μας εξηγήσει γιατί απέρριπτε πέρυσι ( Δεκέμβριος 2014 συγκέντρωση στο δημαρχείο ) αυτό που φέτος προτείνει δηλ. την μείωση του τιμολογίου κατά 50%, επιβαρύνοντας επιπλέον οικονομικά για ένα χρόνο τους Αιτωλικιώτες.
6) Να μας εξηγήσει πόσο χρόνο χρειάζεται για να εξετασθούν οι ενστάσεις.
7) Να υιοθετήσει ανεξάρτητο τιμολόγιο για το Αιτωλικό σύμφωνα με το άρθρο 26 νόμου 1069/80.
8) Να λειτουργήσει άμεσα σωστά τον Βιολογικό. Μέχρι τότε ζητάμε έκπτωση 90% στα τέλη και τις χρεώσεις αποχέτευσης, στους λογαριασμούς του νερού.
9) Να πάψουν να τοκίζονται οι προηγούμενες ανεξόφλητες χρεώσεις μέχρι να λυθεί το πρόβλημα  του νερού. Το Αιτωλικό έχει μετατραπεί σε τράπεζα όπου τοκίζει η Δευαμ τα χρήματά της.
10) Να λύσει άμεσα το θέμα της υγειονομικής βόμβας που έχει δημιουργηθεί στον καταυλισμό της ανατολικής εισόδου, όπου υπάρχει καταπάτηση αιγιαλού και διαρκής μόλυνση της θάλασσας, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης σε αυτούς τους ανθρώπους.        
Η επιτροπή δηλώνει ότι θα είναι παρούσα και θα ελέγχει άτυπα, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα του νερού και του βιολογικού (θάλασσας) στην πόλη μας.

 Τέλος ζητάμε κάτι και από εσένα φίλε Αιτωλικιώτη
 Έχουμε ανεχθεί εδώ και πολύ καιρό συνεχώς να μας υποβαθμίζουν. Ανεχθήκαμε ακαθαρσίες στην θάλασσα που μας αγκαλιάζει, και μετά ακαθαρσίες στο νερό που πίνουμε. Πιστεύουμε ότι αν ανεχθούμε κι άλλο την υποβάθμιση, σε λίγο καιρό το Αιτωλικό θα είναι μια έρημη πόλη.                      
Μην μένεις απαθής. Ο αγώνας για το νερό και την θάλασσα δεν μπορεί να είναι υπόθεση μόνο λίγων ατόμων.
Σου ζητάμε να είσαι εκεί, στο δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει ειδικά για το θέμα του νερού την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 6 μ.μ., να ακούσεις και να διεκδικήσεις μια πόλη όπως πρέπει να είναι.  

 Σπύρος Βασιλείου, Σταύρος Γκίζας, Γιώργος Παν. Ζηνεμπής, Θεόδωρος Μπότας, Διονύσιος Μπρούνος, Αντώνιος Παρασκευάς,  Παναγιώτης Σαλωνίτης, Γεώργιος Σουλές, Ελένη Τσίτζου                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια: