Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΔΙΑΟΛΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ

Το κινητό στο καφενείο χτύπησε αλαφιασμένο. Η φωνή της κόρης μου ακούστηκε απελπισμένη .
– Μπαμπά- μπαμπά έλα γρήγορα.
- Έλα παιδί μου τι συμβαίνει;
 - Η μαμά δεν είναι καλά .Έλα γρήγορα την χάνουμε!........

Η Δώρα ήταν σωριασμένη στον καναπέ. Κάτω στο πάτωμα ήταν το καταραμένο χαρτί ενώ η κόρη μου της έβαζε στο μέτωπο παγάκια και τον παρακαλούσε .
 - Έλα ρε μάνα σε παρακαλώ σύνελθε . Να ήρθε κι μπαμπάς
- Έλα ρε παιδί μου τι έγινε. Ένα κολόχαρτο είναι. Μην κάνεις έτσι κάτι θα γίνει θα το πληρώσουμε. Μίλησα και με το αφεντικό. Κάτι θα δώσει είπε.
 Στο άκουσμα η ασθενούσα σαν να σάλεψε. Κούνησε το κεφάλι πέρα δώθε κοίταξε με θολό βλέμμα και αναστέναξε.
 - Ψέματα λες.
 - Όχι αλήθεια ήθελα να πω. Έχασα όμως τον κόσμο σαν είδα το ποσό επάνω στο χαρτί κι ίσα που πρόλαβα να σωριαστώ στην πολυθρόνα.
 - Καλά έχουν βαλθεί να μας ξεκάνουν; Έλεγε η κόρη μου προτείνοντας ένα ποτήρι με νερό.  Για πλούσιους μας πέρασαν ; Γι αυτό το καθυστέρησαν οι αληταράδες . Δεν θά ’βρισκαν στην κάλπη ούτε την ψήφο τους. Οι κλέφτες, οι απατεώνες!
Τέτοιες σκηνές αλλοφροσύνης ακολούθησαν την παραλαβή των εκκαθαριστικών. Όποιος το διάβαζε πέτρωνε σαν να έβλεπε τον ίδιο τον διάολο.  Ως γνωστό ο διάολος ήτανε Άγγελος πρίν. Ήταν όμως τσογλαναράς και ο Θεός τον έδιωξε με τις κλοτσιές και τον έστειλε να κατοικίσει στο Υπουργείο Οικονομικών . Εκεί έχει αράξει, και του αρέσει να πηδάει μόνο τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
 Σε λίγο εκτός από τις αυτοκτονίες θα έχουμε και θανάτους λόγω εκκαθαριστικών. Άλλος θα πάει από καρδιά , άλλος από εγκεφαλικό  αλλα οι περισσότεροι θα αποχαιρετήσουν τον μάταιο τούτο κόσμο από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Έτσι γίνεται πάντα όταν χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο που πήγες και τους ξαναψήφισες!
Προτείνω λοιπόν στο σεβαστό νέο υπουργό τουλάχιστον να πάρει κανένα μέτρο. Όπως επί παραδείγματος το εκκαθαριστικό της εφορίας πρέπει να είναι σε χωριστό άλλο φάκελο. Στο πρώτο φάκελο να υπάρχει έγγραφο με ευδιάκριτη  νεκροκεφαλή που θα προειδοποιεί. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η αναγνωση ¨του περιεχομενου μπορεί να σκοτώσει. Όπως στα μπακέτα με τα τσιγάρα ρε αδερφέ. Μετά να υπάρχουν οδηγίες χρήσεως, οι παρενέργειες (σε καρδιά , στομάχι ,νεφρά κλπ) και κυριότερα οι πρώτες βοήθειες. Να συνίσταται δε απαραιτήτως η προμήθεια αιθέρα,  κουβά παγωμένου νερού και σακιδίου με παγάκια. Αν αυτά δεν τα χρειαστείτε βλέποντας φέτος το εκκαθαριστικό θα πει ότι έχετε γερή κράση και δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Ίσως αντέξετε το τρίτο μνημόνιο. Τα άλλα επαφίονται στο χέρι του Θεού.
AGGELOKASTRO NEWS                 Μπούτιβας  Κώστας. (Καστρινός)

Δεν υπάρχουν σχόλια: