Ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης με την ομιλία του στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (Κ.Ο.) του ΠΑ.ΣΟ.Κ., με την παρουσία του Προέδρου και Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ανέφερε μεταξύ άλλων:«Η κρίση που διανύει σήμερα η χώρα μας, εξαιτίας των λανθασμένων πολιτικών και των ανίκανων Κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, δεν είναι μόνο Δημοσιονομική –με το τεράστιο έλλειμμα στο 13,6% και το Δημόσιο Χρέος να ξεπερνάει τα 300 δις Ευρώ- είναι κρίση Πραγματικής Οικονομίας, κρίση Κοινωνική, Πολιτιστική, κρίση Θεσμών.
Η γενικότερη κρίση δημιουργεί πρόσθετες ευθύνες στους Βουλευτές, στην Κυβέρνηση, στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Η ιστορική απόφαση της 25ης Μαρτίου στη σύνοδο Κορυφής των Αρχηγών Κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την σύσταση και συγκρότηση του Μηχανισμού Στήριξης με την δημιουργία για πρώτη φορά Συμφωνίας Αλληλεγγύης για δανεισμό κρατών με δυσκολίες εξεύρεσης πόρων από τις αγορές, παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις και αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα σε αυτές τις συνθήκες.
Έρχεται να καλύψει το κενό της Συνθήκης που υπογράφτηκε το 1992 από τους αρχηγούς των κρατών μελών στο απάνεμο λιμάνι του Μάαστριχτ με την οποία δρομολογήθηκε η Οικονομική Νομισματική Ένωση (Ο.Ν.Ε.), αφού οι τότε ηγέτες δεν προέβλεψαν τα Μποφώρ και τα μελτέμια του Αιγαίου, δηλαδή την δυνατότητα-αναγκαιότητα αλληλεγγύης της Ευρωζώνης σε ένα Κράτος-μέλος.
Οι ιστορικές αποφάσεις τέτοιου μεγέθους λαμβάνονται από Πολιτικούς Ηγέτες με γνώση, θάρρος, ευθύνη και τόλμη. Με την ενεργοποίηση του Μηχανισμού Στήριξης η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός τόλμησε και ανέλαβε την ευθύνη και το πολιτικό κόστος της απόφασης. Σήμερα αναλαμβάνουμε και εμείς οι Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. το κόστος και την ευθύνη της απόφασης που μας αναλογεί προκειμένου να στηρίξουμε αυτήν την επιλογή. Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού δείχνει μεγάλη υπευθυνότητα, αποδοχή και στήριξη πέρα από την αναμενόμενη. Ας επιδείξουν την ίδια υπευθυνότητα και τα άλλα κόμματα και οι κοινωνικοί εταίροι.
Άμεσα πρέπει να προχωρήσουμε σε επιτάχυνση της υλοποίησης του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης με προσήλωση στην Δημοσιονομική Εξυγίανση, μέσα από παρεμβάσεις για περιστολή των δαπανών και την αύξηση των εσόδων, όπως το φορολογικό νομοσχέδιο, και σε προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών που θα συμβάλλουν στην ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.
Το στοίχημα από εδώ και στο εξής είναι μια σοβαρή και αξιόπιστη διαπραγμάτευση με την Τροϊκά της Ευρωπαϊκής Ένωσης- Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τους όρους του μηχανισμού με στόχο να ληφθούν υπ’όψιν οι κοινωνικές επιπτώσεις των Διαρθρωτικών Αλλαγών και Μεταρρυθμίσεων.»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου