Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Ανδρέας Μακρυπίδης: «Το πρόγραμμα θερινών εκδρομών της Εργατικής Εστίας πρέπει να περιλάβει τον Νομό Αιτ/νίας.»

Με ερώτηση του προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης αναδεικνύει την απουσία του Νομού Αιτωλοακαρνανίας ως προορισμού στο πρόγραμμα θερινών εκδρομών του έτους 2010 του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, ...
ζητώντας από τον Υπουργό Εργασίας να δεσμευτεί για τις ενέργειες που θα προβεί ώστε να διορθωθεί η προκήρυξη, εντάσσοντας εκ νέου τον Νομό στο πρόγραμμα.
Κάθε χρόνο ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας οργανώνει το πρόγραμμα θερινών εκδρομών προσφέροντας σε χιλιάδες δικαιούχους την δυνατότητα να επισκεφθούν χερσαίους και θαλάσσιους προορισμούς. Αποτελεί μια παρέμβαση κοινωνικής αλληλεγγύης αφού διασφαλίζει το δικαίωμα πρόσβασης σε ποιοτικές τουριστικές υπηρεσίες σε χιλιάδες εργαζόμενους και οικονομικά ασθενέστερους πολίτες.
Επιπλέον, με τα οργανωμένα προγράμματα εκδρομών όλο το χρόνο σε όλη την Ελλάδα επιμηκύνεται η τουριστική περίοδος, στηρίζεται αποφασιστικά η περιφέρεια, οι τοπικές οικονομίες και ενισχύεται η απασχόληση.
Ο Ανδρέας Μακρυπίδης τονίζει ότι η δημοσίευση της τελευταίας προκήρυξης στην οποία απουσιάζει ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας ως προορισμός πρώτη φορά κατά την τελευταία δεκαετία, αποτελεί εξαιρετικά αρνητικό και αδικαιολόγητο γεγονός, αφού ο Νομός αποτελεί προορισμό με συγκριτικά πλεονεκτήματα που συμβαδίζουν με τους στόχους του προγράμματος, όπως οι πλούσιοι φυσικοί και πολιτισμικοί πόροι, οι αξιόλογες τουριστικές υποδομές και η βελτιωμένη προσβασιμότητα του.
Σύμφωνα με τον Βουλευτή, η εξέλιξη αυτή θα επιτείνει τα συσσωρευμένα προβλήματα των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, και θα έχει αρνητικά αποτελέσματα για την τοπική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: