Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Προβληματισμένοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με την στήριξη που έδωσαν στην κυβέρνηση.


O Παπανδρέου ΠΟΥΛΗΣΕ την Ελλάδα για να την "σώσει"!
Ο τέλειος ορισμός του "πατριώτη".
O Παπανδρέου, ο Βενιζέλος και οι συν αυτοίς συνένοχοι άνοιξαν τον δρόμο προς τη χρεωκοπία της χώρας
ή την υποδούλωσή της…



Το ΟΧΙ δεν μπορούν να το πουν όλοι .

«Ο Σαμαράς απευθύνεται στην κοινωνία και ο Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ»

Στα όρια του διχασμού
Η κοινωνία βράζει, με την καθεστωτική νοοτροπία των υπουργών
Ποιος ο ρόλος της Έλσας Παπαδημητρίου και γιατί «θυσιάστηκε» ο Αθανασιάδης

Του Δ. Γιαννακόπουλου 
 Εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ. 

Συνθήκες εμφυλίου πολέμου και  εθνικού διχασμού διαμορφώνονται στους κόλπους της κοινωνίας από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου την επομένη.
 
 Το σύνολο της κοινωνίας  εξεγείρεται  κατά της κυβέρνησης και ένα  20% του πληθυσμού, σύμφωνα με τις μετρήσεις , εξακολουθεί να υποστηρίζει  ,με καθεστωτική νοοτροπία, τη στάση των  υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ναι μεν  προβληματίζονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά για την αποτελεσματικότητα των   μέτρων που ενέκριναν , εξακολουθούν  όμως να  τα υποστηρίζουν.  


Είναι χαρακτηριστική η  εξής σκηνή που διαδραματίστηκε την περασμένη Τετάρτη  το μεσημέρι  κατά την ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο. 
 Η πρώην πλέον βουλευτής της Ν.Δ. Έλσα Παπαδημητρίου  ψηφίζει  ΝΑΙ  και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αρχίζουν να τη χειροκροτούν ζωηρά.  


Αμέσως ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου  που κάθεται στην πρώτη σειρά των εδράνων του ΠΑΣΟΚ  γυρίζει προς τους   βουλευτές  και φωνάζει : «Τι  κάνετε ρε; Καταλαβαίνετε τι συμβαίνει ή δεν έχετε πάρει χαμπάρι;». Στο ίδιο μήκος κύματος  και ο  βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Ανδρέας Μακρυπίδης ζητά από τους συναδέλφους του να σταματήσουν να χειροκροτούν  αφού η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου  ισοδυναμεί με την πλήρη εξαθλίωση της κοινωνίας. 
  
Την προηγούμενη νύχτα και ανήμερα της ψηφοφορίας, το κλίμα στους κόλπους της  Κοινοβουλευτικής Ομάδας του  ΠΑΣΟΚ δεν ήταν απλώς βαρύ αλλά έκρυθμο.  Βουλευτές αντιδικούσαν μεταξύ τους  ,  οι συνεργάτες τους επίσης, ενώ υπουργοί  και κορυφαία στελέχη όπως οι Κ. Σκανδαλίδης ,  Χ. Παμπούκης, Β. Παπανδρέου, Χρ. Πρωτόπαπας προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τα πράγματα και να περάσουν  «γραμμή» υπέρ του Μνημονίου σε συνεργασία με το πρωθυπουργικό γραφείο.
   
Έξω η κοινωνία έβραζε , τα επεισόδια ελάμβαναν διαστάσεις  εφιαλτικές και  μέσα οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και  ο κομματικός τους στρατός επιχειρούσαν να κατευνάσουν τα πνεύματα και τελικά τα κατάφεραν αφού  το Μεσοπρόθεσμο πέρασε με  μία απώλεια , αυτή του  Π. Κουρουπλή.  
Ο Αθανασιάδης  


Ο  Αλ. Αθανασιάδης  θυσιάστηκε κυριολεκτικά. 
 Επέλεξε να σηκωθεί την ώρα της ψηφοφορίας και να  δικαιολογήσει την πλήρη μεταστροφή της στάσης του   ψηφίζοντας από ΟΧΙ , ΝΑΙ   και κατόπιν   - άγνωστο για ποιον  λόγο –  κατευθύνθηκε   με τα πόδια από τη  Βουλή στο γραφείο του  μέσα από τα πλήθη των διαδηλωτών  στην Βουκουρεστίου.  
Διασυρμός, ξυλοδαρμός , διαπόμπευση  πολιτική, προσωπική και ηθική.   


 Όπως είπε , η Αστυνομία τον είχε διαβεβαιώσει πως δεν θα αντιμετώπιζε πρόβλημα αν κατέβαινε από τον πεζόδρομο της Βαλαωρίτου και συνέχιζε  προς την Βουκουρεστίου , από την πίσω  πλευρά δηλαδή του κύριου όγκου της διαδήλωσης. Αποδεικνύονται δηλαδή  δύο βασικά πράγματα:
 α) ότι οι  αστυνομικοί τον εξαπάτησαν  και τον οδήγησαν  στο στόμα του  λύκου, προφανώς με  «άνωθεν εντολή» και
 β)   ότι  δεν είχε καμία επαφή με την πραγματικότητα και  τα όσα τραγικά συνέβαιναν αυτές τις ημέρες στο κέντρο της Αθήνας. 

Χαρακτηριστικά  
Τα χαρακτηριστικά αυτής της εμφύλιας διαμάχης είναι πολύ χειρότερα από τα αντίστοιχα της  μεταπολεμικής  περιόδου.   Τότε, τα δύο  «στρατόπεδα» ξεκινούσαν από  την  ίδια  οικονομικο  - κοινωνική αφετηρία   ενώ σήμερα   η  μικρομεσαία τάξη εξεγείρεται και οι  ελάχιστοι προνομιούχοι και φοροφυγάδες  υποστηρίζουν την  κυβέρνηση .  


 Οι διαχωριστικές  γραμμές του διχασμού  επανέρχονται με  εξίσου μεγάλη  ένταση  καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται κατά του νέου Μνημονίου  ενώ εξίσου ισχυρό, από πλευράς έντασης , είναι και το  ΝΑΙ που ακούγεται από τους ελάχιστους μεν αλλά επίσης αποφασισμένους να συνεχίζουν να το στηρίζουν.  
Δεν είναι  άλλωστε τυχαίο  ότι   ψήφισαν υπέρ του Μεσοπρόθεσμου  155 βουλευτές , δηλαδή το σύνολο της  Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. 
  Όσο και αν επηρεάστηκαν από την  κομματική γραμμή ,  σίγουρα υπολόγισαν και  «μέτρησαν» τον παλμό του δικού τους ακροατηρίου,  της δικής τους δεξαμενής ψηφοφόρων.

Ποινικοποίηση  
Όπως γράφει  εδώ και δύο μήνες τώρα ο  «Κ» , έχουν ενταθεί οι φωνές στο Κοινοβούλιο εκείνων που ζητούν να ελεγχθούν και ποινικά   οι κυβερνώντες ενώ σχετικά συνθήματα  αναδεικνύονται στα πανό των αγανακτισμένων στις πλατείες.


 Οι φωνές αυτές πολλαπλασιάστηκαν την τελευταία εβδομάδα και το  ζητούμενο πλέον είναι αν η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις διαφαινόμενες πρόωρες κάλπες , καταφέρει  να τιθασεύσει την λαϊκή ορμή και απαίτηση για «Ειδικά Δικαστήρια». 


 Πολλοί είναι εκείνοι στη Νέα Δημοκρατία που  μεταφέροντας κλίμα από τις τάξεις των πολιτών , αναφέρουν ότι  δεν είναι σε θέση να μετριάσουν την αγανάκτηση του κόσμου  και  πως η χώρα έχει ήδη μετατραπεί σε ένα  μεγάλο λαϊκό δικαστήριο όπου δικάζει και καταδικάζει  όσους   υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τολμήσουν να ξεμυτίσουν από τα σπίτια ή τα γραφεία τους.  
  Τα πράγματα βέβαια γίνονται ακόμη χειρότερα μετά  τις πρόσφατες ψηφοφορίες.
      
Αστυνομία  
 Από την πλευρά της  η Αστυνομία και οι παρακρατικοί μηχανισμοί στήνουν προβοκάτσιες   προκειμένου να διασπάσουν τη συνοχή του πλήθους που διαμαρτύρεται ,  μόνο που η κατάσταση  έχει αρχίσει να ξεφεύγει από τον έλεγχο τους. 
 Κι αυτό γιατί  οι προβοκάτορες -  κουκουλοφόροι ήλθαν αρκετές φορές σε  σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις και έδωσαν πολλές  μάχες σώμα με σώμα   αυτές τις ημέρες.  
Κι  «όταν το κράτος συγκρούεται με το παρακράτος , σημαίνει ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε αποσύνθεση» παρατηρεί στον  «Κ»  παλαιός αξιωματικός των ΜΑΤ  αναφέροντας ότι  
 «αυτή τη φορά η έκταση των επεισοδίων  την   Τρίτη και την Τετάρτη ήταν πολύ μεγαλύτερη και πολύ πιο ανεξέλεγκτη σε σύγκριση με τα Δεκεμβριανά του  2008».  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πολυ αργα για ψευτικα δακρυα αγαπητοι βουλευτες. Τωρα ας περιμενουμε την ωρα της πληρωμης