Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Μισές δουλειές

Σάββατο πρωί δύο εργάτες αλλοδαποί εργάζονται στον λιθόστρωτο δρόμο που οδηγεί από την πλατεία στην περιμετρική και περνάει μπροστά από τον Άγιο Δημήτριο. Έχουν τοποθετήσει κάθετα στον δρόμο στην αρχή και στο τέλος...δύο ιδιωτικά επιβατικά αυτοκίνητα, ώστε να μην περνάει κανείς.
Κάνουν επισκευές στον δρόμο για λογαριασμό του Δήμου.
Τελειώνοντας παίρνουν τα αυτοκίνητά τους και ο δρόμος ξανακλείνει με δύο αυτοκίνητα του Δήμου.

Δευτέρα πρωί ο δρόμος παραδίνεται στην κυκλοφορία επισκευασμένος.
Την ίδια μέρα γίνεται επισκευή στον επίσης λιθόστρωτο δρόμο που οδηγεί δίπλα από το Δημαρχείο προς την περιμετρική.
Τετάρτη πρωί συνεργείο εργολάβου οδοποιίας, κλείνει με πίσσα τις λακκούβες που έχουν οι δρόμοι από τις βροχές του χειμώνα. Επισκευάζονται ο κάτω δρόμος της περιμετρικής, η παραλιακή οδός που οδηγεί από τα Ανατολικά γεφύρια προς Αγρίνιο, καθώς και η άλλη παραλιακή που οδηγεί προς Μεσολόγγι.
Μέχρι εδώ όλα καλά και όμορφα και επιτέλους κάτι κινείται από την πλευρά του Δήμου.

Αλλά υπάρχει ένα τεράστιο ερωτηματικό.
Μόνο αυτοί οι δρόμοι είχαν πρόβλημα;
Δεν υπάρχουν άλλοι δρόμοι που χρειάζονται επισκευή;
Αν περπατήσει κάποιος τον άλλο λιθόστρωτο δρόμο, που αρχίζει από την πλατεία δίπλα στην Χριστιανική Στέγη και πάει στον κεντρικό, κινδυνεύει να φάει τα μούτρα του από τις λακκούβες που έχει. Και μιλάμε για ένα δρόμο εμπορικότατο όπου λειτουργούν πολλά καταστήματα και κυκλοφορεί πολύς κόσμος.
Ο δρόμος της Δυτικής παραλίας ειδικά στο τέλος του στο Α Δημοτικό σχολείο, είναι στο μαύρο του το χάλι.
Το ίδιο ισχύει και για τον δρόμο που γίνεται η λαϊκή και στην αρχή και στο τέλος του.
Όλοι οι κάθετοι στον κεντρικό δρόμοι στην Νότια πλευρά του νησιού, έχουν μετατραπεί σε καρόδρομους.
Ο δε δρόμος στην αρχή των Δυτικών γεφυριών, μόνο για δοκιμαστήριο αναρτήσεων μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Γιατί λοιπόν αυτή η επιλεκτική επισκευή δρόμων;
Οι απαντήσεις είναι δύο.

Πρώτον γιατί οι δρόμοι που επισκευάστηκαν, είναι αυτοί τους οποίους βλέπουν οι αρμόδιοι αιρετοί μας άρχοντες όταν έρχονται και όταν φεύγουν από το Δημαρχείο. Τους υπόλοιπους δρόμους δεν τους βλέπουν δεν τους ξέρουν δεν τους περπατούν, άρα έχουν άγνοια για τα προβλήματά τους.

Δεύτερον, η τεχνική υπηρεσία του Δήμου που θα μπορούσε να ενημερώνει για τα προβλήματα την Δημοτική αρχή, είναι υπό διάλυση. Ο αρμόδιος επικεφαλής Αντιδήμαρχος, αδιάφορος. Γιατί να ενδιαφερθούν οι εργαζόμενοι; Ο προγραμματισμός εδώ είναι άγνωστη λέξη.

Αν δεν βγουν από τα γραφεία τους οι αρμόδιοι διοικούντες τον Δήμο, αν δεν περπατήσουν στις γειτονιές, αν δεν ακούσουν τα προβλήματα του κόσμου, πως περιμένουν να γίνει έργο σ’ αυτόν το τόπο;

Και δεν μιλάμε για κανένα σοβαρό έργο, μιλάμε για απλές επισκευές, μιλάμε για την καθημερινότητα μας, μιλάμε για μια ανθρώπινη πόλη.
Δεν την δικαιούμαστε άραγε;


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά ήταν τα τελευταία από μια σειρά μεγάλων έργων που ολοκλήρωσε η δημοτική αρχή. Για τα έχετε ολοκληρωμένη άποψη δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του δήμου και να κλικάρετε πάνω στη σελίδα ΕΡΓΑ. Τότε θα καταλάβετε το μεγαλείο!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αμ, εκείνη η πεζοδρόμιση που έγινε κατά μήκος του δρόμου προς το κέντρο υγείας; Ποιός την επέβλεπε; Από εκεί περνάει ο Ανδτιδήμαρχος Σαμαντάς, δεν είδε ότι δεν πρόβλεψαν ανοίγματα να φυτεφθούν δέντρα; 'Η είναι πιο μεγαλεπίβουλος ο σχεδιασμός για την περιοχή; Ξέρετε, αυτό που μου τη δίνει με αυτούς τους οιδήμονες και ξερόλες δημάρχους αντιδημάρχους των έργων, είναι όταν παίρνουν σοβαρά το ρόλο τους. Όταν επισκεύαζονταν το δυτικό γεφύρι,ο δήμαρχος έδινε εντολές ανεβασμένος στο στηθαίο με το στυλ του εργοταξιάρχη. Με βλέπετε που επιβλέπω; Ασε τους εργάτες ρε καραμήτρο να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτοί ξέρουν. Εσύ τους καθυστερείς.Βγάλε το μηχανικό του Δήμου έξω να μαθαίνει τον τόπο του που θα τον έχουμε και αύριο, εσύ φεύγεις μας αρρώστησες.Τις γνώσεις σου τις είδαμε και στο ανατολικό γεφύρι????