Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Σε συνέχεια των ενεργειών που έχει κάνει η ΔΕΥΑΜ προκειμένου να παρέχουμε ασφαλές νερό στην ΔΚ Αιτωλικού, ως διαχειριστής των δικτύων ύδρευσης, έχουμε προβεί στις απαιτούμενες συνδέσεις με τα πλησιέστερα δίκτυα ύδρευσης Νεοχωρίου, Μάστρου και Χρυσοβεργίου.
Έτσι, σήμερα οι περιοχές Σταθμός, Αγ. Ιωάννης και Μέσα Πηγάδι υδροδοτούνται από το νερό των γεωτρήσεων (Τσαγκριναίικα), .......

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου

Παρακαλούμε να προσέλθετε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 20–1–2017, ημέρα  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρα 17.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (αίθουσα συνεδριάσεων Περιφ. Ενότητας Αιτωλ/νίας -“Διοικητήριο”, Κύπρου 1, Μεσολόγγι 30200), σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΟ «ΓΡ ΛΙΑΚΑΤΑΣ»

Ο Α.Γ.Ο. «ΓΡ. ΛΙΑΚΑΤΑΣ» τιμά τον προπονητή ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΖΗΣΗ για την εποικοδομητική του συνεργασία και την πολύτιμη προσφορά του στην ομάδα του Βόλεϊ, προσφέροντας του αναμνηστική πλακέτα, στις 21-01-2017 ημέρα Σάββατο και ώρα 2:30μμ στο κλειστό γυμναστήριο Αιτωλικού. Ελπίζομαι να είστε όλοι εκεί, παλιοί παίχτες, προπονητές, παράγοντες .

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Αίρεται η απαγόρευση για το νερό από τη Δ/νση Υγιεινής

Δεδομένων των στοιχείων αναλύσεων που ως σήμερα έχουν φτάσει στην Υπηρεσία μας και με την επιφύλαξη ότι το «φυσικοχημικό φαινόμενο» της 30-12-2016, η αιτία της θολερότητας και της οσμής,  δεν έχουν εξηγηθεί-αιτιολογηθεί, φαίνεται ότι:
Α. Για το νερό της πηγής Κεφαλοβρύσου,  από την οποία σύμφωνα με τα αναφερόμενα της υπεύθυνης ΔΕΥΑ Μεσολογγίου,

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ


Ένταση -  Αντεγκλήσεις – Εμμονές.

Εγκλωβισμένο το Αιτωλικό σε παραταξιακές – κομματικές διαμάχες.

Σε κλίμα έντασης, αντεγκλήσεων και οργής έγινε το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το νερό του Αιτωλικού.
Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από Αιτωλικιώτες, που αγωνιούν για την υγεία τους και ζητούν να δοθεί λύση στο θέμα όχι τώρα αλλά χθες.

Η πρόταση του Παν Σταράμου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12ης Ιανουαρίου 2017


Σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συζήτηση του πρώτου θέματος που αφορούσε το πρόβλημα της ύδρευσης του Αιτωλικού ειπώθηκαν αρκετά πράγματα. Έγινε ενημέρωση για την μέχρι τώρα κατάσταση και έγινε προσπάθεια να απαντηθούν αρκετά ερωτήματα που εύλογα έχουν οι συμπολίτες μας.
Τέθηκε το εξής δίλλημα.

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Συγκέντρωση έγινε σήμερα Τετάρτη 11-1-2017 στο Δημαρχείο Αιτωλικού με θέμα το νερό, την οποία συγκάλεσε η επιτροπή των πολιτών για το νερό.
Έγινε ενημέρωση για τα μέχρι σήμερα γεγονότα, χωρίς να ειπωθεί κάτι καινούργιο από όσα είναι γνωστά και έχουν γραφτεί στον τοπικό τύπο και το διαδίκτυο.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου



Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

Συνεδριάζει αύριο Πέμπτη 12-1-2017 (αίθουσα Περιφ. Ενότητας Αιτωλ/νίας) και ώρα 18.00 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο  Μεσολογγίου.
Πρώτο θέμα είναι η ενημέρωση απο τον Δήμαρχο για το νερό του Αιτωλικού, πράγμα που σημαίνει οτι δεν θα παρθεί κάποια απόφαση, απλά θα γίνει ενημέρωση.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Από 22/11/2016 100.000 ευρώ για μελέτη υδροδότησης στο Δήμο Μεσολογγίου

Φορέας υλοποίησης το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων!
 Με σχετική απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρου Χαρίτση, εγκρίθηκε πίστωση 100.000 ευρώ από 22/11/2016(!) δείτε σχετική απόφαση ΑΔΑ: ΩΝΛΟ465307-ΖΗΣ για μελέτη υδροδότησης Δήμου Μεσολογγίου, προκειμένου να διερευνηθούν εναλλακτικές πηγές υδροδότησης για το Αιτωλικό.

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

ΟΧΙ άλλα πειράματα με την υγεία των κατοίκων του Αιτωλικού από τη Δημοτική Αρχή Καραπάνου!

Από το 2008 ανάγεται η απαγόρευση πόσης νερού για τους κατοίκους του Αιτωλικού. Αιτία αυτής της απόφασης ήταν η μόλυνση από κολοβακτηρίδια ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση Υγείας Αιτωλοακαρνανίας.
Από τότε και έως σήμερα η απαγόρευση πόσης νερού ισχύει, χωρίς να έχει ανακληθεί ΠΟΤΕ.

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Η ΔΕΥΑΜ ενημερώνει για το νερό του Αιτωλικού


Για το πρόβλημα του νερού του Αιτωλικού που έχει προκύψει, η ΔΕΥΑΜ σας ενημερώνει για το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα:
Συνδέσαμε το δίκτυο του Νεοχωρίου και της Μάστρου με το δίκτυο της Μπούζας(6), της Αστροβίτσας(7) και μέρους των εργατικών κατοικιών(8).
Συνδέσαμε τις δύο γεωτρήσεις των Τσαγκριναίϊκων με το δίκτυο του Αιτωλικού(4)(νησί) και του υπολοίπου μέρους των εργατικών κατοικιών(5)....

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Νέα δικαστική διαταγή για το νερό


Εκδόθηκε σήμερα 5-1-2017 νέα προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου, μετά από κατάθεση λήψης ασφαλιστικών μέτρων του συλλόγου Αλιέων Αιτωλικού και κατοίκων του Αιτωλικού, με την οποία δίνετε εντολή στη ΔΕΥΑΜ να παρέχει επαρκή ποσότητα πόσιμου νερού με βυτιοφόρα όπως ακριβώς ζητούν οι αιτούντες,  καθώς και εμφιαλωμένου νερού, αρκετό για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων, μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου που θα γίνει η κανονική  εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων...

Κλειστά τα σχολεία του Αιτωλικού την Δευτέρα

Με απόφαση του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου που ελήφθη κατόπιν σχετικής εισήγησης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, κλειστά θα παραμείνουν για προληπτικούς λόγους τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Τοπικής Κοινότητας Αιτωλικού την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου.
Ειδικότερα, την παραπάνω ημερομηνία δεν θα λειτουργήσουν:

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Διαμαρτυρία κατοίκων Αιτωλικού στο Δημαρχείο Μεσολογγίου


Την Τετάρτη 4-1-2017 συγκεντρώθηκαν οι κάτοικοι του Αιτωλικού στις 10.00 το πρωί προκειμένου να μεταβούν στο Μεσολόγγι και να διατρανώσουν την δυσαρέσκεια τους στον Δήμαρχο Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο, σχετικά με το πρόβλημα του νερού του Αιτωλικού.
Την ίδια ώρα έκλεισαν και τα καταστήματα της πόλης μέχρι και τις 12.00 το μεσημέρι.

Νερό Αιτωλικού: Δελτίο τύπου "Ελληνική Αυγή ΙΠ Μεσολογγίου"

Ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν…
Σαν το γεφύρι της Άρτας κοντεύει να καταντήσει το πόσιμο νερό στο Αιτωλικό και ο νυν δήμαρχος καλείται πλέον να παίξει τον ρόλο της γυναίκας του πρωτομάστορα , αφού είναι επιτακτική η ανάγκη να δώσει άμεση και αποτελεσματική λύση.
Δυστυχώς οι προεκλογικές υποσχέσεις τόσο του κ. Κατσούλη τα προηγούμενα έτη , όσο και του κ. Καραπάνου τώρα , δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται η υπάρχουσα απαράδεκτη κατάσταση. ........

Νερό Αιτωλικού: Δελτίο τύπου "Συνεργασία Πολιτών" Ν Μουρκούσης

Με αφορμή τη συνάντηση των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου μας, που πραγματοποιήθηκε την 3/1/2017 στο γραφείο του  Δημάρχου,  με θέμα την κρισιμότητα της κατάστασης την οποία βιώνει η πόλη του Αιτωλικού, προβάλλουμε τις απόψεις και τις θέσεις μας.....

Προτάσεις Για την ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ του ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Καλέστηκα χθες 2/1/2017 από το Γραφείο Δημάρχου και παρευρέθηκα σήμερα σε «συνάντηση εργασίας» με θέμα «Διαχείριση συμβάντος δημόσιας υγείας», καταθέτοντας τις παρακάτω προτάσεις τις οποίες και κάνω γνωστές δημοσίως.
1.  Για πολλοστή φορά η ανακοίνωση της Δ/νσης Υγιεινής του Σαββάτου, καταγράφει με σαφήνεια το πρόβλημα και μάλιστα πιο οξυμένο αυτή τη φορά......

Νερό Αιτωλικού: Δελτία τύπου "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ"

Να δοθούν υπεύθυνες απαντήσεις για τη μόλυνση του νερού στο Αιτωλικό

Οι εξελίξεις στο θέμα της ύδρευσης και του καθαρού πόσιμου νερού στο Αιτωλικό, είναι πλέον δραματικές. Οι δημότες και οι κάτοικοι ζητούν υπεύθυνες και σοβαρές απαντήσεις. Όλοι αυτοί που μέχρι σήμερα μιλούσαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην πηγή του Κεφαλοβρύσου.....

Απόσπασμα ομιλίας Δημάρχου Μεσολογγίου στους Αιτωλικιώτες για το νερό

.

Φωτο απο την σημερινή συγκέντρωση στο Μεσολόγγι


Ένταση στη συγκέντρωση του Μεσολογγίου

.

Η πορεία στο Μεσολόγγι για το νερό του Αιτωλικού

.

Συγκέντρωση πορείας στο Μεσολόγγι για το νερό του Αιτωλικού

.

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Διαμαρτυρία για το νερό στην πλατεία και τα γεφύρια Αιτωλικού

Το πρόβλημα του νερού του Αιτωλικού και η λύση του.


Πολύς ο ντόρος που γίνεται για το νερό αυτές τις μέρες και όχι αδικαιολόγητα βέβαια. Ένα ολόκληρο Αιτωλικό βρίσκεται στα κάγκελα εναντίον της Δημοτικής αρχής Μεσολογγίου και του Δημάρχου Νίκου Καραπάνου προσωπικά.
Μέσα στην αγανάκτηση τους οι πολίτες ακούνε διάφορα σενάρια, κατακλύζονται από ατέλειωτες πληροφορίες οι περισσότερες από τις οποίες είναι κατευθυνόμενες προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι βλέψεις και τα θέλω μερικών.....

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Επεισοδιακή η συνέλευση για το νερό του Αιτωλικού


 Λαϊκή συνέλευση έγινε σήμερα στις 5.00 το απόγευμα στο Δημαρχείο Αιτωλικού μετά από πρόσκληση των Δημοτικών και Τοπικών συμβούλων Αιτωλικού.
Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Αιτωλικού Σπύρος Ψιλογιάννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πάνος Σταράμος και Πάνος Σταμούλης, ο Πρόεδρος της ΤΚ Αιτωλικού Γιώργος Γένδουλας και ο Τοπικός Σύμβουλος Σταμάτης Σακκάς.
Επίσης παραβρέθηκαν η Βουλευτής Αιτ/νιας του Σύριζα Μαρία Τριανταφύλλου και ο ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας Παυσανίας Παπαγεωργίου.....

Οδηγίες της Διεύθυνσης Υγιεινής στους κατοίκους του Αιτωλικού

 Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης της η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Αιτωλ/νίας ΠΔΕ, υλοποιώντας το συμβουλευτικό της ρόλο,  με γνώμονα την προστασία της Δημόσιας Υγείας και του πληθυσμού, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ακαταλληλότητας του νερού στο δίκτυο Αιτωλικού συμπληρωματικά συστήνει στους πολίτες τα παρακάτω μέτρα που αφορούν τόσο τις κατοικίες όσο και τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος:
Α. Χρήση σκευών μιας χρήσης.......

Διάθεση ξενοδοχείων από το δήμο για τους πολίτες του Αιτωλικού

Από το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου γνωστοποιείται στους δημότες του Αιτωλικού ότι μπορούν από απόψε το βράδυ και έως ότου αποκατασταθεί η υδροδότηση, να προσέρχονται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στα ξενοδοχεία «Λίμπερτυ» και «Θεοξένεια» στο Μεσολόγγι, προκειμένου να καλύψουν επαρκώς την ατομική τους υγιεινή.

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Γενική συνέλευση για το νερό του Αιτωλικού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι υπογράφοντες Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι του Αιτωλικού
 καλούμε Γενική Συνέλευση
στο Δημαρχείο του Αιτωλικού
την Δευτέρα 02 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 17.00,
για να αντιμετωπίσουμε το παρόν
 αλλά και τα χρόνια προβλήματα της υδροδότησης του Αιτωλικού.